Sarjakuvatilaus on joululahjojen aatelinen!

22.12.2023 Tri Tuomio

Muksuna pehmeä paketti oli aina pettymys. Kovista paketeista löytyi säännönmukaisesti jotain oikeasti tarpeellista, kuten leluja, luettavaa ja urheiluvälineitä. Pehmeistä vaatteita. Oikeasti tarpeellisista asioista allekirjoittaneen suosikkeja olivat erityisesti sarjakuvat, ja osa niistä tuli tilausten muodossa. Ja olihan se aina miellyttävä tunne, kun Hopeanuolta, Texiä, Hämähäkkimiestä tai jotain muuta suosikkia oli jälleen luvassa koko seuraava vuosi. Näin aikuisempana sitä on siirtynyt lahjojen saajasta lahjojen antajaksi, jolloin sarjistilauksen hyviä puolia lahjomisen jalolla saralla arvostaa aivan uudella tavalla, sillä sarjakuvatilaus on todellinen joululahjojen aatelinen!

Sarjakuvatilaus sopii varsinkin näin joulun alla Matti ja Manta Myöhäisillekin – verkkokauppamme on avoinna vuorokauden ympäri, eikä ostoksille päästäkseen tarvitse poistua kotoa. Lahjavalintoja voi helposti tehdä lompakon sen hetkisen tilanteen mukaan näytenumeroista kestotilauksiin. Luettavaa löytyy sekä nuorisolle että varttuneemmalle väelle. Kurkistetaanpa siis tilattavien sarjakuvien osastollemme hiippalakki päässä, kun Tri Tonttu tarjoilee pienen kattauksen viime hetken lahjavinkkejä.

Korkeajännitys on vyöryttänyt maamme sarjakuvahyllyjä jo 70 vuoden ajan. Yle teki asiasta juuri komean jutunkin! Mustavalkoiselle toimintaviihteelle on aina tilausta. Eli tästäpä täydellinen tuote muun muassa tankeista, lentokoneista, laivoista ja taktisista kuvioista kiinnostuneille. Samalla pääsee ihmettelemään vuosituhantisen viihdyttämisen muodon erään ilmentymän nykykuosia. Sotatarinat ovat kiehtoneet kuuntelijoita, lukijoita ja katselijoita aikojen alusta. Toivomme toki, että jatkossa ainekset sotaviihteeseen voisi napata vain ja ainoastaan menneisyydestä.

Mustavalkoisen jääräsarjakuvan kovia nimiä on myös Tex Willer. Ja ihan syystäkin on. Tex Willeriä tehdään vaativalle yleisölle, eikä tekijöillä ole varaa lipsua. Vuoden 2023 päättänyt pitkä tarina oli parasta mahdollista Texiä, eikä vuoden 2024 avaava spessutarina jää sille kakkoseksi. Palaamme aiheeseen pian, sillä Tex Willer 1/2024 tarjoilee siinä määrin erityisen seikkailun, että sitä ei satunnaisinkaan Texin lukija halua missata. Kyseinen klassikko jo syntyessään on komeasti väritetty, mistä pahoittelut kovimmille mustavalkoisuuden ystäville.

Vaikka värit välillä ilmestyvät vanhan Texin seikkailuja piristämään tai pilaamaan, niin vuoden 2020 iloisin yllättäjä jatkaa vahvaa kulkuaan täysin mustavalkoisena. Nuoren Tex Willerin sivuilla ruuti on edelleenkin kuivaa ja bowiet teräviä. Jos vuosi 2024 on yhtä vahva kuin aikaisemmat vuosikerrat, niin lännenviihteen ystävillä on syytä korvasta korvaan kurkoittavaan hymyyn ainakin kerran kuukaudessa. Jos aikaisemmat vuosikerrat ovat jääneet väliin, niin verkkokauppamme hoitaa. Sama homma yksittäisten numeroiden kanssa.

Jos Tex-fani on ollut todella kiltti koko kuluvan vuoden, niin pakettiin voi kääräistä vuoden 2024 Tex-spessut. Tähän pakettiin sijoittamalla säästyy sekä euroja että vaivaa, sillä posteljoonin roudatessa albumit ja pokkarit kotiovelle Lehtipisteillä tai sarjakuvakaupoissa ei tarvitse pyöriä. (Toki suosittelemme sarjakuvakaupoissa pyörimistä noin ylipäätään.) Tex Willer Spesiaalipaketti on tarjolla tammikuun loppuun saakka, eli tilauspäätöstä voi sulatella kauemmin kuin kinkkua, mutta helmikuussa on liian myöhäistä. Ihan jokaisena vuonna paketin perään on kyselty päivä tai kaksi myöhässä, joten alleviivataan nyt tuota tammikuun loppua vielä kerran.

Hämähäkkimies on supersankariosaston ikijäärä täkäläisen säännöllisesti ilmestyvän sarjakuvan rintamalla. Marvelin metkut isolla kankaalla ovat viime aikoina aiheuttaneet polemiikkia, mutta sarjakuvissa seikkailujen taso pysyy korkeana ja meininki mielenkiintoisena, siitä pitää Rmäki huolen. Suosittelemme tutustumista toimittajamestarimme tuoreeseen ennakkotunnelmointiin vuoden 2024 Marvel-kuvioista. Ja Hämiksen tilaamista.

Lännentie Kronikan näköispainettu länkkärinostalgia on ollut siinä määrin suosittua, että pokkarit löytyvät jatkossakin Lehtipisteiden hyllyiltä, mutta nyt optiona on myös Pony Express, eli posti kantaa lännenviihteellä ladatut näkkäripokkarit omaan tai kaverin kotiin saakka. Sisältö on osalle meistä vanhaa tuttua jykevää western-viihdettä, joka tarjoilee jopa melko käypää pohjatietoutta Yhdysvaltain rajaseutujen historiastakin, mutta alkuperäinen julkaisuajankohta kannattaa ottaa tässä kohdin huomioon. Historia ei ole kiveen hakattua ja kehitys kehittyy.

Tämä hehkutus alkaa olla paketissa, mutta loppuun vielä bonuksena luettavaa nuoremmille sarjakuvien ystäville. Bamsellakin on jo yli 50 vuotta seikkailuja mittarissa, mutta Maailman Vahvin Nalle jaksaa yhä taistella kiltteyden puolesta. Ja mikä mukavinta, näissä seikkailuissa saa tilaa myös pikkuväki, eli jymyhunaja ja supervoimat eivät ole ainoa tapa edetä, eivätkä aikuiset ole aina sotkemassa kuvioita tai pelastamassa pulasta. Allekirjoittaneelle tuli Nalle pidempään kuin allekirjoittanut olisi toivonut, mutta ovela äiskä tilasi siinä samalla hoitolapsille viihdettä koko vuodeksi. Mitään traumoja tästä ei jäänyt, eikä Nallen lukeminen “liian vanhana” hukkaan mennyt, sillä kiltteys palkitaan aina jouluna!

Tutustu toki myös verkkokauppamme muuhunkin tarjontaan säännöllisesti ilmestyvien lukemistojen kategoriassa. Sarjisvinkkejä olemme tarjoilleet tälle joululle jo kaksin kappalein, mutta edellisenkin joulun vinkit pitävät yhä kutinsa. Rmäen tuore katsaus fantasiasarjakuvasatoomme on sekin suositeltavaa luettavaa!