Tex Willer Suuralbumi

Vaikka Texin sarjakuvalänsi vaikuttaa muuttumattomalta, niin lännenviihteen ja toimintasarjakuvan tuoreimmat tuulet ovat aina löytäneet tiensä Texinkin sivuille. Erityisen totta tämä on Tex Willer Suuralbumien sivuilla, joilla Tex ja kumppanit seikkailevat perusjulkaisua isommassa sivukoossa ja muutenkin avarammissa raameissa. Tarinat ja kuvitus saattavat poiketa sarjan totutusta ilmiasusta huomattavastikin. Isommassa koossa varsinkin kuvittajat pääsevät loistamaan, ja Suuralbumit tarjoavat toinen toistaan upeampia lännenvisioita sekä nuorilta ja nälkäisiltä tekijöiltä että kokeneilta kehäketuilta.

Tekijöiden lista onkin komeaa luettavaa: Mauro Boselli, Claudio Nizzi, Colin Wilson, Ivo Milazzo, Enrique Breccia, Paolo Eleuteri Serpieri, Mario Alberti, Giovanni Ticci, Goran Parlov, Laura Zuccheri, Corrado Mastantuono, Massimo Rotundo, Jordi Bernet, Joe Kubert… lista on pitkä ja täynnä tähtitekijöitä ympäri maailman.

Texin maailma taipuu myös moneen tyylilajiin, joten Tex-suuralbumien sivuilta voit löytää dekkaritunnelmia, yliluonnollista kauhua, spagettiwesternien perinnettä kunnioittavaa rujon realistista toimintaa, eeppistä sotadraamaa, piinaavan jännittäviä ajojahteja ja näiden kaikkien ihastuttavia yhdistelmiä. Tex Willerin ja Kit Carsonin sutjakka sanailu maustaa tuimimmatkin koitokset hurtilla huumorilla. Kun Tex-faneilta tiedustellaan kulloisenkin vuoden parhaiksi koettuja tarinakokonaisuuksia, niin Suuralbumit ovat säännöllisesti mukana suosikkiseikkailujen kärkikahinoissa.

Suuralbumit tarjoavat siis kunnianhimoista lännenviihdettä, jota uskaltaa suositella aivan kaikille westernien ystäville. Jopa heille, joille Texin perusjulkaisu on jäänyt vieraaksi. Suuralbumit sisältävät aina yhden kokonaisen seikkailun, joten tarinan loppumista kesken ei tarvitse jännittää.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin