Tilaus- ja toimitusehdot

Sisällysluettelo
Yleistä
Asiakaspalvelu
Tuotteiden hinnat
Tuotteiden maksaminen
Tilausvahvistus
Toimitusvahvistus
Tuotteiden toimitus
Virheellinen toimitus
Tuotteiden palautusoikeus
Vastuunrajoitus
Kuluttajasuoja

Lehtitilauksia koskevat lisäehdot
Tilaussopimus
Arvonta
Asiakastiedot
Hinnat
Tilausten maksaminen
Tilaus ja toimitus
Toimituskulut
Lehtitilaukset ulkomaille
Tilaussopimuksen purkaminen
Lehtitilauksen peruutus/irtisanominen

Yleistä

Näitä tilaus- ja toimitusehtoja sovelletaan kaikkiin storyhouseegmont.fi -verkkokaupan (“Verkkokauppa”) kuluttaja-asiakkaisiin (“Asiakas”). Tilausehdot tulevat sitoviksi Asiakkaan ostaessa tuotteita Verkkokaupasta.

Asiakkaat voivat ostaa Verkkokaupasta kaikkia Verkkokaupassa saatavilla olevia tuotteita. Tilauksiin sovelletaan Suomen lakia sekä näitä tilaus- ja toimitusehtoja. Story House Egmont Oy Ab (“Story House Egmont”) varaa oikeuden muuttaa tilaus- ja toimitusehtoja sekä Verkkokaupan tuotevalikoimaa.

Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden toimituksesta vastaa Story House Egmont Oy Ab (Y-tunnus 1781740-4), PL 1269, 00101 Helsinki.

Asiakaspalvelu

Verkkokaupan asiakaspalveluun saa yhteyden sähköpostilla osoitteella verkkokauppa@egmont.fi.

Lehtitilauksiin liittyvissä kysymyksissä tilaajapalveluumme auttaa osoitteessa tilaajapalvelu@egmont.fi, puhelimitse arkisin klo 8-18 numerossa 0203 39000 (8,4 snt/min, jonotus on maksullista, keskimääräinen jonotusaika alle 1 min) tai chatilla.

Tuotteiden hinnat

Tuotteiden kulloinkin voimassaoleva myyntihinta näytetään tuotteen tietojen yhteydessä ja lähetetään Asiakkaalle tilausvahvistuksella. Kaikki Verkkokaupan hinnat sisältävät kulloinkin voimassaolevan arvonlisäveron (kirja- ja lehtituotteissa 10%, muissa tuotteissa 24%).

Tuotteen ostohinta määräytyy ostohetkellä voimassaolevan hinnan mukaan. Story House Egmont varaa oikeuden muuttaa tuotteiden hintoja. Laista, asetuksista tai viranomaisten toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset korottavat hintoja vastaavasti määräysten voimaantulosta lukien. Korotukset koskevat myös jo tehtyjä tilauksia. Jos arvonlisävero tai jokin muu palveluihin liittyvä vero tai julkinen maksu tai niitä koskeva viranomaisten soveltamiskäytäntö muuttuu, Story House Egmontilla on oikeus välittömästi muuttaa hintoja vastaavasti.

Tuotteiden maksaminen

Verkkokaupan kautta tehdyissä tilauksissa maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

www.paytrail.com

Maksutapoina Verkkokaupasta ostetuissa tuotteissa on käytössä verkkopankit, luottokortit (Visa ja Mastercard), MobilePay sekä kattava valikoima lasku- tai osamaksuvaihtoja. Story House Egmont varaa oikeuden käyttää maksutapakohtaisia lisiä.

Tilausvahvistus

Verkkokaupasta tehdystä tilauksesta lähetetään tilausvahvistus Asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Toimitusvahvistus

Kun tilatut tuotteet lähtevät varastosta lähetetään asiakkaalle toimitusvahvistus Asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Yhtä tilausta koskevia toimitusvahvistuksia voidaan lähettää useampia mikäli tuotteita toimitetaan useassa erässä tai useasta eri varastosta. Toimitusvahvistus sisältää lähetyksen seurantatunnuksen mikäli kyseessä on seurattava pakettilähetys.

Tuotteiden toimitus

Varastossa olevien tuotteiden normaali toimitusaika on noin 4-6 arkipäivää. Lähetämme sähköpostilla toimitusvahvistuksen kun tilauksesi on lähtenyt varastostamme. Asiakkaan yhdellä tilauksella ostamia tuotteita voidaan toimittaa useammassa erillisessä ja eri aikaan saapuvassa paketissa. Lehtitilaukset alkavat seuraavasta mahdollisesta ilmestyvästä numerosta, joka tuotannollisista syistä on aina vähintään kaksi viikkoa tilauspäivästä eteenpäin.

Toimituskulu on 3,90€ tilausta kohden. Lehtitilauksissa toimituskulut sisältyvät tilaushintaan. Mikäli verkkokaupassa tehdyn tilauksen loppusumma, poislukien lehtitilaukset, on yli 50,00€, ei toimituskuluja peritä. Tilaukset toimitetaan Postin tai Matkahuollon välityksellä tilauksen yhteydessä Asiakkaan valitsemaan osoitteeseen, noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin. Asiakas vastaa hänelle sopivimman noutopisteen tai pakettiautomaatin valinnasta. Mikäli Asiakas valitsee pakettiautomaatin joka sijaitsee yksityistiloissa, vastaa Asiakas siitä, että hänellä on pääsy kyseiselle automaatille. Toimitettuja tilauksia säilytetään noutopisteissä ja pakettiautomaateissa 7 vuorokautta, jonka jälkeen ne palautetaan lähettäjälle.

Tuotteita voidaan toimittaa myös ulkomailta. Tilaamalla Verkkokaupasta Asiakas antaa Story House Egmontille valtuutuksen ilmoittaa Asiakas tavaranhaltijaksi/ilmoittajaksi maahantuonnissa.

Verkkokaupasta ei toimiteta kirjatuotteita ulkomaille. Kirjatuotteiden toimittaminen muuhun kuin Asiakkaan omaan osoitteeseen (“lahjatilaus”) ei ole mahdollista.

Virheellinen toimitus

Story House Egmont vastaa tuotteiden lakisääteisestä virhevastuusta. Mikäli tuotteessa on virhe tai tuote on vahingoittunut toimituksessa, tulee Asiakkaan viipymättä toimituksen vastaanottamisesta tehdä ilmoitus asiasta Verkkokaupan asiakaspalveluun. Ilmoituksen mukaan tulee liittää kuvaus virheestä, ja on suositeltavaa liittää mukaan myös kuva tuotteen virheellisestä kohdasta asian käsittelyn nopeuttamiseksi.

Asiakkaan tulee palauttaa virheellinen tuote ilman aiheetonta viivytystä. Verkkokaupan asiakaspalvelu antaa Asiakkaalle tiedot virheellisen tuotteen ilmaiseen palautuslähetykseen. Virhe korvataan pääsääntöisesti lähettämällä Asiakkaalle virheetön tuote tilalle ilman, että tästä aiheutuu Asiakkaalle kustannuksia. Jos virheettömän tuotteen lähettäminen ei ole mahdollista, palautetaan Asiakkaalle tuotteen ostohinta.

Tuotteiden palautusoikeus

Verkkokaupasta ostetun tuotteen voi palauttaa 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Asiakas vastaa palautuksen postikuluista. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, myyntikelpoinen ja huolella pakattu. Asiakas on velvollinen liittämään palautuksen mukaan tulosteen verkkokaupan tilausvahvistuksesta. Asiakkaalle hyvitetään palautetun tuotteen ostohinta ilman toimituskustannuksia. Palautukset tulee lähettää osoitteella:

Story House Egmont Oy Ab
Verkkokauppapalautus
Mechelininkatu 1a
00101 Helsinki

Voit käyttää lähetyksessä vastaanottajan puhelinnumerona keskuksemme numeroa 0201332222 ja sähköpostiosoitteena verkkokauppa@egmont.fi.

Vastuunrajoitus

Story House Egmont ei vastaa ylivoimaisen esteen (ns. force majeure) aiheuttamista viivästymisistä eikä tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

Kuluttajasuoja

Virhetilanteessa kuluttajalla on aina kuluttajansuojalain antamat oikeudet saada hyvitystä tuotteen virheestä. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Lehtitilauksia koskevat lisäehdot

Tilaussopimus

Asiakkaan on oltava yli 18-vuotias. Asiakas vakuuttaa antaneensa tietonsa oikeina ja ajantasaisina ja tutustuneensa näihin tilausehtoihin ja tietosuojakäytäntöihimme Tietosuojaseloste-sivulla. Tehdessään tilauksen Asiakas hyväksyy nämä tilaus- ja toimitusehdot ja sitoutuu voimassa oleviin ehtoihin.

Tilaussopimus syntyy, kun Story House Egmont on hyväksynyt tilauksen toimittamalla asiakkaalle tilausvahvistuksen. Tilausvahvistus Verkkokaupasta ostettuihin tilauksiin lähetetään tilauksen käsittelyn yhteydessä sähköpostitse. Asiakas saa tilausvahvistuksessa erittelyn tilauksen sisällöstä. Tilaus on voimassa tilauksen tiedoissa kerrotun ajan.

Arvonta

Jos tilaukseen liittyy arvonta, sen säännöt löytyvät arvonnan yhteydestä.

Asiakastiedot

Tilatakseen lehtiä Verkkokaupasta tai Story House Egmontin yhteistyökumppaninsa kanssa yhteistyössä toteuttamalta kampanjasivustolta tai tilauskupongilla, on Asiakkaan ilmoitettava seuraavat vaadittavat henkilötiedot: etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero ja -toimipaikka, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Vaadittavat tiedot voivat vaihdella kanavakohtaisesti. Asiakas voi päivittää henkilötietojaan ottamalla yhteyttä tilaajapalveluun tai kirjautumalla storyhouseegmont.fi-sivustolle. Lisäksi Story House Egmont päivittää Asiakkaan nimen perusteella postiosoitetietoja automaattisesti.

Asiakkaiden tiedot viedään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiseen asiakas- ja markkinointirekisteriin. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön markkinointitarkoituksiin ilmoittamalla asiasta Story House Egmontin tilaajapalveluun. Lisätietoa käsittelystä, rekisteröidyn oikeuksista ja muusta tietosuojasta löydät Tietosuojaseloste-sivulta.

Asiakkaalle lähetetään tilausvahvistuksen yhteydessä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen edellyttämä henkilötietojen käsittelystä ja yksityisyyden suojasta kertova tietosuojailmoitus.

Hinnat

Lehtitilauksen hinta on tilauksen yhteydessä ilmoitettu hinta. Hinta näkyy Asiakkaalle lähetetyssä tilausvahvistuksessa. Kampanjahinnat saattavat vaihdella eri myyntikanavissa. Kulloinkin voimassa olevat normaalihinnat ovat aina nähtävissä Lehtien tilaushinnat-sivulta. EU:n aluelle toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut.

Lehtitilauksen tilausjakson pituus voi ilmestymisaikatauluista johtuen vaihdella, mutta tilaus sisältää aina tilauksen yhteydessä ilmoitetun numeromäärän.

Tilausten maksaminen

Chatin kautta, sähköpostitse, puhelimitse tai kupongilla tehdystä tilauksesta sekä tilausjakson uudistumisen jälkeen uudesta tilausjaksosta lähetetään Asiakkaalle lasku. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, siirtää Story House Egmont saatavan rahoitusyhtiön hoidettavaksi. Rahoitusyhtiön lähettämään huomautuslaskuun lisätään 5 eur maksuhuomautuslisä. Mikäli huomautuslaskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä katkaistaan Asiakkaan lehtitilaus ja Asiakkaalta laskutetaan jo toimitettujen lehtien irtonumerohintaa vastaava summa. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä toimitetaan saatava perintätoimistolle perittäväksi. Story House Egmontilla on oikeus periä viivästyneistä maksusuorituksista korkolain mukaista viivästyskorkoa.

Asiakas voi tehdä verkkopankissaan e-lasku-sopimuksen Story House Egmontin lehtitilauksista. Mikäli asiakkaalle ei ole e-lasku-sopimusta Story House Egmontin kanssa, lähetetään Asiakkaalle lasku postitse. Story House Egmont lisää paperisena lähetettyihin laskuihin 1,90 euron laskutustapalisän laskua kohden.

Tilaus ja toimitus

Mahdollinen tilaajalahja toimitetaan laskun maksamisen jälkeen postitse Asiakkaan (tilauksen maksajan) osoitteeseen noin 4 viikon kuluessa. Tilaajalahjaa ei ole mahdollista vaihtaa toiseen. Tilaajalahjoja on saatavilla rajoitettu määrä. Story House Egmontilla on oikeus korvata tilaajalahja toisella tilaajalahjalla, mikäli alkuperäistä tilaajalahjaa ei ole saatavilla sen toimitushetkellä, tai mikäli korvaamiseen on muu painava syy.

Huomaathan, että Posti säilyttää paketteja vain 7 vuorokauden ajan. Noutamatta jätettyjä tilaajalahjapaketteja ei lähetetä toistamiseen. EU-maihin toimitettaviin tilaajalahjoihin lisätään toimituskulut.

Tilaus jatkuu automaattisesti kestotilauksena, ellei tilausta ole erikseen määritetty määräaikaiseksi esimerkiksi tarjouksesta annettujen tietojen yhteydessä. Kestotilauksen laskutusjakson pituus kerrotaan aina tilauksen yhteydessä. Määräaikainen tilaus päättyy automaattisesti tilatun jakson jälkeen.

Kestotilauksen tilausmaksu laskutetaan kulloinkin voimassa olevaan kestotilaushintaan, joka on aina edullisempi kuin vastaavan pituisen määräaikaisen tilauksen normaalihinta. Kestotilaushinnan tilaamallesi lehdelle löydät Lehtien tilaushinnat-sivulta.

Kestotilaus jatkuu ilman erillistä uudistamista, ellei Asiakas irtisano tilaustaan tai muuta sitä määräaikaiseksi. Irtisanomisilmoitus päättää kestotilauksen aina meneillään olevan laskutusjakson loppuun. Jos Asiakas irtisanoo kestotilauksen kesken kauden ennen laskun maksamista, veloitetaan tilauksen päättymiseen saakka toimitetut lehdet irtonumerohintaan. Irtonumerohinnat löydät Lehtien tilaushinnat-sivulta.

Kustantaja pidättää oikeuden lehden ilmestymisaikataulun muutoksiin. Kustannusten noustessa merkittävästi pidättää Story House Egmont itselleen oikeuden periä tilaajalta lisämaksun tai vastaavasti lyhentää tilauskautta.

Toimituskulut

Suomeen toimitettavien lehtitilausten ja tilaajalahjojen toimituskulut sisältyvät tilaushintaan. EU-maihin toimitettaviin lehtitilauksiin lisätään toimituskulut 5 eur/numero. Tilaajalahjojen toimituskulut EU-maihin ovat 10 eur/tilaajalahja. Erikoistuotteiden toimitus hinnoitellaan erikseen.

Lehtitilaukset ulkomaille

Toimitamme lehtitilauksia EU:n alueelle, mutta emme EU:n ulkopuolelle. Tehdäksesi EU:n sisäisen tilauksen ota yhteyttä tilaajapalveluumme.

Tilaussopimuksen purkaminen

Story House Egmont voi päättää tilaussopimuksen, jos Asiakas on rikkonut näitä ehtoja olennaisella tavalla eikä huomautuksesta huolimatta ole korjannut menettelyään. Maksun maksamatta jättäminen maksuhuomautuksen jälkeen on esimerkki tällaisesta tilanteesta.

Lehtitilauksen peruutus/irtisanominen

Asiakkaalla on kuluttajansuojalain 6:14 nojalla oikeus peruuttaa etämyynnissä tekemänsä tilaus 14 päivän kuluessa tuotteen/ensimmäisen tuote-erän vastaanottamisesta. Asiakkaan mahdollisesti vastaanottamia tuotteita ei tarvitse palauttaa. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusilmoitus voi olla vapaamuotoinen ja sen voi tehdä suullisesti tai kirjallisesti tilaajapalveluun tai storyhouseegmont.fi asiakaspalveluavustajan kautta.

Kirjallinen peruutusilmoitus tulee lähettää osoitteella Story House Egmont tilaajapalvelu c/o Atex, Puuvillakatu 4 C 4, 30100 Forssa ja sen tulee sisältää seuraavat:

Ilmoitan, että haluan peruuttaa tekemäni sopimuksen, joka koskee seuraavien tavaroiden toimittamista / seuraavan palvelun suorittamista:
– tilatun lehden nimi
– tilauspäivä / vastaanottopäivä
– Asiakkaan etu- ja sukunimi
– Asiakkaan postiosoite
– allekirjoitus
– päiväys

(OM:n asetus 1140/2014, Liite II)

Viimeisin päivitys tilaus- ja toimitusehtoihin 09.04.2024