Lanufantasia otsikkokuva

Fantasiaa ja joulutunnelmaa!

20.12.2023 Rmaki

Story House Egmontin fantasiasarjakuvat ovat saaneet hienon vastaanoton, ja niinpä nämä upeasti kuvitetut, koukuttavat sarjat jatkuvat myös vuonna 2024. Katsotaanpa, millaisia seikkailuja tulevaisuus tuo tullessaan. Luvassa on ainakin fantasiaa ja joulutunnelmaa!

Sorceline 3 kansikuva

Sorceline

Vuoden 2023 uutuussarja Sorceline kertoo nuoresta tytöstä, joka opiskelee kryptoeläintiedettä hämyisellä Vornin saarella – eli hän siis tutustuu myyttisiin eläimiin kuten lohikäärmeisiin, yksisarvisiin ja moniin muihin. Opintojen ohella Sorcelinelle aiheuttavat huolia suhteet muihin oppilaisiin sekä epätietoisuus hänen omasta menneisyydestään. Koulua piinannut lasieläinten mysteeri saatiin ratkaistua sarjan toisessa albumissa, joten keväällä 2024 ilmestyvä Tyttö joka etsi itseään keskittyy päähenkilön omaan arvoitukseen. Mikä on tuo outo eläin, jonka ainoastaan Sorceline kykenee näkemään? Maaginen sarja puhuttelee varmasti kaikkia Harry Potterin faneja.

Pohjantuli 6 kansikuva

Pohjantuli

Norjalainen Pohjantuli aloitti nuorille suunnatun fantasiasarjakuvabuumin vuonna 2021, ja vuonna 2024 Malin Falchin kirjoittama ja piirtämä sarja etenee jo kuudenteen osaansa. Nuoren Sonjan seikkailut viikinkien, peikkojen ja monien myyttisten olentojen täyttämässä maailmassa lähestyvät nyt loppuaan. Sonja onnistui ystäviensä avulla pelastamaan Henrik-sedän peikkojen kynsistä, mutta nyt edessä on lopullinen välienselvittely häijyn jaarli Hjalmarin johtamien viikienkien kanssa. Alakynteen jäänyt metsän kansa saa apua yllättävältä taholta Porttipuu-tarinan toisessa osassa!

Soittorasia 4 kansikuva

Soittorasia

Maagisessa maailmassa seikkaillaan myös Soittorasia-sarjassa. Uskomattoman värikäs ja hauskan erilainen sarja kertoo isänsä kanssa elävästä Nola-tytöstä, jonka äidiltään perimä soittorasia avaa oven Pandorientiin – riemunkirjavaan ulottuvuuteen, jota asuttavat mitä mielikuvituksellisimmat hahmot. Vuonna 2024 Soittorasian ystäviä hemmotellaan peräti kahdella albumilla. Keväällä ilmestyvä Kummallinen katoaminen nakkaa Nolan ja tämän ystävien eteen uuden arvoituksen: kodin ullakolta löytyy Nolan äidin omistama avain, joka avaa kentiesn jotakin Pandorientin maailmassa. Lisäksi kaverukset tutustuvat nuoreen Pajuun, jolla on ihan omat pulmansa.

Gremillet 5 kansikuva

Sisarukset Grémillet

Sokerina pohjalla myös huiman hieno Sisarukset Grémillet jatkuu vuonna 2024, mutta tämän satumaisen sarjan viidettä osaa saamme odottaa vielä loppuvuoteen. Päähenkilöt Sarah, Cassiopée ja Lucille elävät ihan oikeassa maailmassa, mutta välillä heidän todellisuutensa tuntuu notkahtavan fantasian puolelle. Seuraavasta albumista emme paljasta vielä sen enempää… paitsi että tarina Kolme toivomusta kertoo sisarten joulusta!

Lanufantasia loppukuva 2

Jos olet fantasian, mielikuvituksen, mukaansa tempaavien tarinoiden sekä kauniin kuvituksen ystävä, kannattaa ilman muuta tutustua näihin neljään sarjakuva-aarteeseen. Sarjoja ovat kehuneet muun muassa Kulttuuritoimitus, Kirjavinkit, Kirjaimia, Kvaak ja Muropaketti.

Fantasiaa, seikkailuja ja joulutunnelmaakin tarjoilevat Sorceline, Pohjantuli, Soittorasia ja Sisarukset Grémillet ovat saatavilla hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Lanu fantasia loppukuva 1

Avainsanat