Lucky Luke

Lucky Luke on huumorisarjakuvan klassikko, jonka belgialainen Morris eli Maurice de Bevere loi vuonna 1947. Varjoaankin nopeampi lännensankari saavutti viimeistään 50-luvun lopussa ansaitsemansa klassikkostatuksen, kun Morris sai aisaparikseen ranskalaisen käsikirjoittajanero René Goscinnyn. Goscinny tunnetaan Lucky Luke -sarjakuvien käsikirjoittamisen lisäksi muun muassa Asterixin toisena luojana.

Suomeen Lucky Luke rantautui 1971 albumiklassikkojen Arkajalka ja Postivaunut voimin. Lucky Luken seikkailujen tarjoama yhdistelmä huumoria ja Villin lännen tunnelmia upposi täällä pohjolassakin otolliseen maaperään. Jo 70-luvulla albumeja ilmestyi lähes 40 ja Lucky Luke on pysynyt suomalaisten sarjakuvaharrastajien kestosuosikkina halki vuosikymmenten tähän päivään saakka.

Goscinnyn kuoltua 1977 Morris jatkoi Lucky Luke -sarjakuvien piirtämistä muiden käsikirjoittajien kanssa omaan kuolemaansa saakka vuonna 2001. Maestron poismenon jälkeen Lucky Luken piirrostaiteesta on vastannut Achdé ja tuoreimmat pitkät seikkailut on kirjoittanut Jul. Suomessa uudempia sarjakuvia on julkaistu Lucky Luken uudet seikkailut -nimen alla.

Rakastettu hahmo on sarjakuvien lisäksi esiintynyt useammassakin pitkässä animaatioelokuvassa ja piirretyssä televisiosarjassa. Näihin kuuluvat elokuvat Lucky Luke – Lännen nopein ja Daltonin veljekset pakomatkalla sekä esimerkiksi animaatioelokuva Lucky Luke – Lähde länteen! ja animaatiosarja Lucky Luke – Uudet seikkailut.

Lucky Luke, Daltonin veljekset ja muut sarjakuvahahmot

Lucky Luke -sarjalla on paikkansa myös lännenelokuvan ystävien sydämissä, sillä sen verran taajaan Morris ja kumppanit viittaavat lännenelokuvan klassisiin hahmoihin ja näyttelijöihin. Unohtaa ei sovi myöskään sarjassa vilahtelevia todellisia Villin lännen legendoja, kuten Buffalo Bill, Jesse James, Billy the Kid, Calamity Jane, Doc Holliday ja Daltonin veljekset. Historian harrastajille on siis runsain mitoin lystikästä bongattavaa tarjolla, mutta paino on todellakin sanalla lystikäs, sillä Lucky Luken hahmogallerian edesottamuksia ei kannata siteerata historian kokeissa.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että Lucky Luke -sarjakuvien ikoniset Daltonin veljekset perustuvat oikeaan joukkoon ryösteleviä veljeksiä 1800-luvun lopun Villistä lännestä. Lucky Luken tarinoissa tähän veljesjoukkoon kuuluvat Joe, William, Jack ja Averell Dalton. Vaikka sarjakuvissa ajoittain esiintyvät myös muut Daltonin suvun jäsenet, ovat nämä neljä veljestä ne kaikkein tunnetuimmat Daltonit.

Daltonin veljesten, Billy the Kidin ja muiden historiallisiin henkilöihin perustuvien hahmojen lisäksi Lucky Luke -sarjakuvista on tullut monille tutuiksi myös muun muassa Lucky Luken koira Rantanplan ja hevonen Jolly Jumper. Siinä missä Lucky Luke itse on varjoaan nopeampi pyssysankari, Rantanplan on puolestaan “varjoaan tyhmempi koira”.

Lucky Luken uudet seikkailut

Story House Egmontin verkkokaupasta löydät sekä tutut Lucky Luke -klassikot kuin tämän maailmankuulun cowboyn seikkailuihin perustuvat uudemmat sarjakuvat. Uudet Villiin länteen sijoittuvat Lucky Luke -sarjakuvat ilmestyvät Lucky Luken uudet seikkailut -nimen alla. Lucky Luken uudet seikkailut alkoivat ilmestymään 2000-luvun alussa ja uusia Lucky Luke -sarjakuvia julkaistaan vielä tänäkin päivänä. Tutustu uusiin ja vanhoihin tuttuihin Lucky Lue -sarjakuviin ja tilaa omasi Story House Egmontin verkkokaupasta.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin

Tuotteet

Showing 1–12 of 24 results, including child brands

24 Tuotetta