Spider-Man

Spider-Man – Hämähäkkimies on jo 40 vuoden ajan tuonut Peter Parkerin seikkailut suomalaisiin lehtipisteisiin ja postilaatikoihin! Tämän elokuvista ja animaatiosarjoistakin tutun hahmon elämä sarjakuvien sivuilla alkoi jo 1960-luvulla käsikirjoittaja Stan Leen ja piirtäjä Steve Ditkon ansiosta. Peter Parker on ollut monta asiaa elämässään: sanomalehtivalokuvaaja, luonnontieteiden opiskelija, tutkija ja teknologiayrityrityksen johtaja, mutta ennen kaikkea seittisinkoileva supersankari, Hämähäkkimies!

Story House Egmontin Spider-Man -sarjakuva pitää sivuillaan legendaarisen Hämähäkkimiehen sekä monia tuttuja sankareita ja roistoja Marvelin sarjakuvamaailmasta. Vauhdikas Spider-Man – Hämähäkkimies -sarjakuvalehti ilmestyy kerran kuukaudessa. Voit tilata tämän ikonisen supersankarin seikkailut Story House Egmontin verkkokaupasta kotiisi toimitettuna.

Peter Parker ja muut Marvel-hahmot

Supersankarina Hämähäkkimies hyödyntää paitsi luontaista kekseliäisyyttään ja teknistä taituruuttaan myös radioaktiivisen hämähäkin puremasta saamiaan supervoimia. Peter Parker on itse luonut ranteisiinsa kiinnitetyt seittisingot sekä rikollisten jahtaamiseen sopivat hämähäkkijäljittimet. Hänellä on sekä hämähäkin suhteellinen voima että nopeus, ja lisäksi hän pystyy tarrautumaan seiniin ja jopa kattoihin hämähäkin lailla. Hämähäkkimiehen hämmästyttävin voima on lähes yliluonnollinen hämähäkkivaisto, joka varoittaa häntä vaaroista!

Hämähäkkimiehestä tekee supersankarin hänen moraalinen tajunsa, joka ohjaa häntä kiperissä valinnoissa. Peter Parker päätyy Hämähäkkimiehen hahmossa lukuisiin tilanteisiin, joissa hän joutuu tekemään päätöksiä pitääkseen turvassa paitsi viattomat siviilit myös superroistojen uhkaamiksi joutuvat läheisensä. Tärkeimpänä ohjenuoranaan Hämähäkkimiehellä on edesmenneen Ben-sedän lentävä lause: suuren voiman täytyy tuoda mukanaan myös suuri vastuu.

Spider-Man -lehden laaja hahmokaarti koostuu sekä luotettavista ystävistä että vaarallisista vihollisista. Ihmenelosten Liekki, Johnny Storm ja Mustana Kissana tunnettu murtovaras Felicia Hardy kuuluvat edelleen kuvioissa oleviin vanhoihin tuttuihin. He eivät kuitenkaan aina tule erityisen hyvin toimeen Hämähäkkimiehen kanssa. Spider-Man -seikkailuiden hahmokaartissa on lisäksi mukana uudempia tuttavuuksia.

Tarinoiden uusiin tuttavuuksiin sekä Spider-Man -sarjakuvien suosittuihin Marvel-hahmoihin kuuluvat muun muassa:

  • Barbara “Bobbi” Morse, entinen Kostaja ja Y.P.K.V.V.:n agentti. Tämä taitava kamppailulajien asiantuntija tunnetaan myös supersankarinimeltään Matkijalintu.
  • Clayton Cole on roiston ja sankarin rajalla horjuva Riitasointu. Eräänä etunaan Colella on hänen ylivoimainen älykkyytensä. Clayton Cole tunnetaan myös nimellä Clash.
  • Eddie Brock kuuluu Hämähäkkimiehen suurimpiin verivihollisiin. Kun Eddie jakaa elämänsä ulkoavaruuden symbioottipuvun kanssa, hän käyttää nimeä Venom. Eddie Brock sekä Venom kuuluvat Spider-Man -tarinoiden vakiohahmoihin ja ovat saaneet jopa itse Venomin nimeä kantavan elokuvan.
  • Norman Osborn on toinen Hämähäkkimiehen arkkivihollisista. Tämä Oscorp-nimisen yhtiön johtaja ryhtyi mustan pörssin asetehtailijaksi ja otti superrikollisen nimekseen Vihreän Menninkäisen. Norman Osborn on kuitenkin vain alkuperäinen Vihreä Menninkäinen ja tämän hahmon ovat omaksuneet myös muut, kuten Normanin poika Harry.

Yhtä tärkeitä ovat Peter Parkerin siviilielämän sivuhahmot, etunenässä hänen rakas May-tätinsä. Vanha yrmy J. Jonah Jameson on jo jättänyt Daily Bugle -sanomalehden kustantajan tittelin taakseen, mutta paikalla ovat edelleen päätoimittaja Robbie Robertson ja tutkiva journalisti Betty Brant, joka oli Peterin ensimmäinen tyttöystävä. Jos muistelette, että eikö Peter Parker ollut jopa naimisissa Mary Jane Watsonin kanssa, niin se on liian pitkä juttu tässä selitettäväksi, mutta todettakoon, että Mary Jane ilmaantuu edelleen paikalle aina, kun sitä vähiten odottaa! Ystäväpiiristä mainittakoon myös Peterin vanhat koulukaverit Flash Thompson ja Harry Osborn.

Spider-Man -sarjakuvien tarina ja elokuvat

Lehden tarinoista vastaa Dan Slott, joka on kirjoittanut Hämähäkkimiehen seikkailuja vuodesta 2008 saakka. Monet jo legendaarisista juonikuvioista, kuten Ylivoimainen Hämähäkkimies ja Hämähäkkiversumi, ovat kehittyneet salakavalasti vuosien kuluessa, ja mikä tahansa aiemmin tapahtunut voi nousta uudelleen keskeiseksi elementiksi, nyt kun Slottin aika Hämähäkkimiehen parissa lähestyy loppuaan. Kuvituksesta vastaavat supersankarisarjakuvan huiput, joista erityisen mielenkiintoinen on kanadansuomalainen Stuart Immonen. Kollegoidensakin suuresti arvostama Immonen on virtuoosimainen taiteilija, jolle Hämähäkkimies on eräänlainen uran huipentuma, sillä hän on ainakin toistaiseksi siirtynyt eläkkeelle supersankarisarjakuvista.

Spider-Man on sarjakuvien ruutujen lisäksi seikkaillut ja ollut mukana monessa muussa. Hämähäkkimiehen hahmo, Peter Parker ja lukuisat muut Spider-Man -tarinoiden roistot ja sankarit ovat nousseet viimeistään 2000-luvulla huimaan suosioon elokuvien myötä. Ensin Sam Raimin kolme Spider-Man -elokuvaa vuosina 2002, 2004 ja 2007 toivat Hämähäkkimiehen, Vihreän Menninkäisen, Tohtori Mustekalan ja monet muut hahmot kertarysäyksellä kaiken kansan suosioon. Tämän jälkeen The Amazing Spider Man -elokuva ja esimerkiksi animoidut Hämähäkkimies-elokuvat ovat jatkaneet hahmon voittokulkua. Tietysti Spider-Man on päässyt sarjakuvien, animaatioiden ja elokuvien lisäksi videopeleihin ja lukemattomiin oheistarvikkeisiin.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin