Buster

Buster on tuttuakin tutumpi nimi 70- ja 80-luvuilla sarjakuvia ahmineelle nuorisolle. Lehdessä julkaistiin urheilusarjakuvaa laajalla rintamalla, mutta erityisen suosittu se oli nuorten futaajien keskuudessa ja lehden sarjoista Benny Kultajalka, Melchesters Rovers, Super-Mac ja Pulla jättivät lähtemättömät muistijäljet useampaankin jalkapalloilevaan sukupolveen. Niin lähtemättömät, että Tampereella on järjestetty harrastejalkapalloturnaus Kultajalka-cup jo yli 20 vuoden ajan. Buster lehtenä hiipui kioskisarjakuvan kultakauden mukana, mutta sen sankarit elävät ikuisesti.

Busteria ikävöivät voimakkaimmin tahot, jotka lauantaisin saunan jälkeen katsoivat Englannin liigaa, ehkä jopa mustavalkoisesta televisiosta. Toisaalta jalkapallon lisäksi myös englantilainen komedia on aina löytänyt arvostajansa myös Suomesta, eikä brittimallin huumoria todellakaan säästellä Super-Macin tai Pullan seikkailuissa.

Edellä mainittujen jalkapalloheerosten seikkailuja on nyt uusittu kahden tuhdin näköispainoskokoelman verran, joihin esipuheet kirjoittivat sarjakuvakäsikirjoittaja ja ikuinen amatöörijalkapailloilija Pauli Kallio ja jalkapallotohtori Sami Kolamo. Nämä kokoelmat tarjoavat mahtavan tavan tutustua 70- ja 80-lukujen futisjunnuja koulineeseen jalkapalloviihteeseen, joka omalta osaltaan on ollut tasoittamassa Huuhkajien ja Helmipöllöjen matkaa kohti kovinta kansainvälistä futiskärkeä.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin