Lucky Luke uudet seikkailut

Lucky Luken uudet seikkailut on Maurice de Breven kirjoittamaan Lucky Luke -sarjakuvaan perustuva 52-osainen jatkosarja. Juonessa seurataan jo entuudestaan tutun ja tarmokkaan tarkka-ampuja Lucky Luken tapahtumarikkaita seikkailuja ympäri villiä länttä. Kyseisen maailmankuulun cowboyn elämässä riittää jännitystä ja viholliset saavat kyytiä varjoaankin nopeammin ampuvan Luken ansiosta.

Lucky Luke uudet seikkailut sisältävät sekä klassista sarjakuvalukemista vanhoille faneille että nuoremmille lukijoille suunnattua sisältöä yhden sivun strippien muodossa. Luken uudet seikkailut ottavat päivitetyssä versiossa kantaa Yhdysvaltojen historian kivullisiin solmuihin sisältäen muun muassa mustia sankarihahmoja ja rasismin vastaisia kannanottoja.

Jatkoa suosikkihahmoille Lucky Luke, Jolly Jumper ja Daltonin veljekset

Uudet seikkailut – sarjaa pyörittävät jo entuudestaan tutut hahmot. Päähahmo Lucky Luke kiertää Villin Lännen kaupunkeja yhdessä sarkastisen ja rehdin ratsunsa Jolly Jumperin kanssa. Seikkailuista seuraa myös cowboyn pelokas ja kömpelöhkö vahtikoira Rantanplan, joka tunnetusti tulkitsee tilanteita päinvastaisesti alkuperäisestä ajatuksesta.

Lucky Luke taistelee useasti lännen pahimpia rikollisia Daltonin veljeksiä vastaan. Veljekset Joe, Jack, William ja Averell keksivät kepposen toisensa jälkeen ja pitävät menon pystyssä noin puolessa Lucky Luke -klassikot sarjojen osissa. Seuraa veljesten riehumista myös omassa sarjassaan nimeltään Daltonit, jota on työstetty Lucky Luke uudet seikkailut -sarjan vierellä. Daltoneiden lisäksi lännen pahin roisto -tittelistä kilpailee uusissa seikkailuissa myös jatkuvasti taisteluun tähtäävä nuorisorikollinen Billy the Kid.

Käsikirjoittaja Maurice de Bevere

Maurice De Bevere, tunnettu myös nimellä Morris etunimen lausumisen mukaan, oli belgialainen sarjakuvantekijä ja kuvittaja. 1923 syntynyt käsikirjoittaja kuoli 2001, jonka jälkeen ranskalainen taiteilija Hervé Darmenton, Achdé, jatkoi Morriksen sarjakuvallista perintöä Lucky Luken uusien seikkailujen parissa. Morriksen opettajat eivät uskoneet tämän matemaattisiin taitoihin Morriksen vihkojen ollessa täynnä piirustuksia, mutta piirtämisestä tulikin elämänura. Ensimmäinen Lucky Luke ilmestyi 1946. Sarjakuva nousi nopeasti maailmanlaajuiseksi hitiksi ja sitä on käännetty 23 eri kielelle.

Lucky Luke Suomessa

Ensimmäinen Lucky Luke –sarjakuva-albumi löysi tiensä Suomeen 1971. Lucky Luke tunnetaan myös tv-sarjana, jonka kaikki 52 jaksoa julkaistiin 10-osaisena DVD-kokoelmana Suomessa 2008. Lucky Luke -sarjaa on voinut seurata myös MTV3 Juniori -kanavalla vuosina 2012-2014. Lucky Luke –tarinoita on lisäksi julkaistu Mustanaamio-lehdessä. Lucky Luke – Uudet seikkailut ovat ilmestyneet 2000-luvun alusta lähtien ja kyseisiä sarjakuvallisia seikkailuja julkaistaan vieläkin. Uudet seikkailut on tuottanut ranskalainen yhtiö Xilam Animation.

Selaa uusia ja vanhoja Lucky Luke -hittisarjakuvia ja tilaa omat suosikkisi Story House Egmont verkkokaupasta.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin

Tuotteet

Showing 1–12 of 13 results, including child brands

13 Tuotetta