Mustanaamio

Mustanaamio on yksi toiminta- ja seikkailusarjakuvien ehdottomista klassikoista. Vaikka Mustanaamio-sarjakuvalehti ei enää ilmesty Suomessa, voit palata upeisiin seikkailuihin Mustanaamion eli The Phantomin seurassa Story House Egmontin sarjakuva-albumien parissa. Tutustu Mustanaamio-sarjakuviin verkkokaupassa ja tilaa lukemista netistä!

Mustanaamio – The Phantom

Lee Falkin luoma Mustanaamio aloitti seikkailunsa helmikuussa 1936. Ikää tällä naamiosankarilla on siis sarjakuvahahmolle varsin kunnioitettavasti. Taika-Jim oli ensimmäinen Lee Falkin luomista suurista sarjakuvasankareista, mutta Mustanaamio ei todellakaan jäänyt kakkoseksi. Vaeltava aave kun on kotonaan sekä viidakon syövereissä että suurkaupunkien kaduilla. Piirtäjistä ikonisimmat lienevät Ray Moore, Wilson McCoy ja Sy Barry.

Lehtimuodossa Mustanaamio seikkaili Suomessa vuodesta 1966 alkaen aina syksyyn 2010 asti. Sen jälkeen oli Mustanaamion erikoisnumeroiden vuoro kantaa tämän seikkailusarjakuvaklassikon lippua. Nykyisin Mustanaamion seikkailuihin heittäydytään kerran vuodessa upeiden teema-albumien matkassa. Vaikka seikkailut päättyivätkin lehtimuodossa, Mustanaamio-sarjakuvien ystäviä ei ole unohdettu.

Kuka on Mustanaamio?

Mustanaamio on jättänyt jälkensä maamme populaarikulttuuriin. Pääkalloluolan, pahan merkin ja viidakon sanonnat tuntevat muutkin kuin sarjakuvaharrastajat. Lee Falk halusi luoda suuriin massoihin uppoavan sarjakuvasankarin ja yhdistelemällä vanhoja myyttejä, kansantaruja, Tarzania ja Robin Hoodia hän onnistui tavoitteessaan.

Mustanaamion ilmiasusta tuli toimiva sapluuna monelle supersankarille. Maailmanluojana Lee Falk oli myös taitava ja edellä aikaansa. Mustanaamion viidakosta löytyvät kaikki pulp-henkiseen seikkailuun tarvittavat ainekset. Vuorilta löytyy aina uusia salaperäisiä valtakuntia, viidakon uumenissa saattaa törmätä dinosauruksiin, luolamiehiin ja kadonneisiin kansoihin.

Lisää pelimerkkejä saadaan, kun nykypäivän Mustanaamio muistelee menneisyyden Mustanaamioiden seikkailuja. Suoraa toimintaa tasapainotetaan romantiikalla, eikä perheidyllikään ole Mustanaamiolle vieras asia. Mustanaamio-sarjakuvissa ei onneksi ole unohdettu huumoria ja vuosikymmenien patina takaa sen, että tahatonta komiikkaakin tapahtuu runsain mitoin.

Mustanaamio on jokaisella vuosikymmenellään ollut jo julkaisuhetkellään tarkoituksellisen vanhanaikaista seikkailuviihdettä ja eksoottista todellisuuspakoilua. Tänä päivänä vanhat Mustanaamio-seikkailut ovat ikkunoita viattomampaan maailmaan ja viihdekulttuuriin, jossa reipasta seikkailumeininkiä ei pilattu realismilla, synkistelyllä tai loogisesti käyttäytyvillä hahmoilla. Näin Mustanaamio puhuttelee sekä vanhempia että nuorempia toiminta- ja seikkailusarjakuvien ystäviä ikään katsomatta. Kyseessä on siis satuja aikuisen lapsenmieliseen makuun, eli täysipainoista viihdettä Mustanaamion seurassa.

Legendaariset viidakon sanonnat

Moni Mustanaamio-sarjakuvia lukenut muistaa varmasti sarjan ikoniset viidakon sanonnat. Monet näistä sanonnoista voivat olla tuttuja jopa sarjakuvia lukemattomille. Tässä muutama unohtumaton Mustanaamio-sarjakuvien viisaista viidakon sanonnoista:

  • Mustanaamio on kova koville.
  • Joka näkee Mustanaamion kasvot, häntä kohtaa kauhea kuolema.
  • Kun Mustanaamio liikkuu, on salamakin hidas kuin etana.
  • Kun Mustanaamio kysyy, silloin vastataan.
  • Et koskaan löydä Mustanaamiota – hän löytää sinut.

Nämä sanonnat kertovat hyvin Mustanaamiosta ja mikä kohtaa heitä, jotka asettuvat häntä vastaan. Viidakko on Mustanaamion koti, eikä tätä vaeltavaa aavetta kannatta suututtaa hänen omassa kodissaan.

Vaeltava aave seikkailee taas

Story House Egmontin Mustanaamio-sarjakuvat ovat loistava tapa palata legendaaristen sarjakuvaseikkailujen pariin. Olipa kyseessä vanhat Mustanaamio-seikkailut hyvin muistava konkari tai Mustanaamioon vasta 2020-luvulla tutustuva, löytää jokainen luettavaa Mustanaamio-albumien parista. Tutustu kaikkiin Story House Egmontin Mustanaamio-sarjakuviin verkkokaupassa ja tilaa jännittävää toimintaa sekä seikkailua tämän sarjakuvasankarien legendan seurassa.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin