Hevoshullu

Hevoshullu on ollut jokaisen heppafanin unelmalehti jo lähes 50 vuoden ajan! Hevoshullu-lehden lisäksi Yllätyssarjassa julkaistaan Hevoshullu-pusseja, joissa on erikoislehti ja kivoja pieniä yllätyslahjoja.

Lena Furberg ja Polle-poni

Hevoshullun tunnetuin ja ehdottomasti suosituin hahmo on alusta alkaen ollut vastustamattoman hurmaava maailman monin poni Polle, jonka edesottamukset tekevät sen omistajan, Emman, elämästä vähintäänkin värikästä. Yhdessä tallikaveriensa Eetu-kissan ja Tulppaanikorva-kanin kanssa Polle keksii kujeita paitsi Emman, myös tulppaanejaan vaalivan Heinosen sedän pään menoksi.

Laskujen mukaan Polle on heittänyt Emman selästään vuosien varrella jo pitkälti yli 5000 kertaa, mutta Emma ei silti voi olla rakastamatta ilkikurista poniaan. Tähän on luultavasti syynä se, että Polle väläyttelee hurmaavampaa ja kuuliaisempaa puoltaan sopivin väliajoin omistajansa lepyttämiseksi. Syömistä rakastavalla preerian kuninkaalla on filosofisempikin puoli, joka ilmenee nasevina lausahduksina.

Pollen luojan Lena Furbergin muutkin sarjakuvat nauttivat suurta suosiota vuodesta toiseen. Tositapahtumiin perustuvan Tuuvan talli -sarjan lisäksi hän on piirtänyt ja kuvittanut vuosien varrella useiden kuuluisien hevosten tarinoita sekä lumoavia fantasiakertomuksia.

Lukemista ratsastuksesta, hevosista ja hevosalan ammateista

Hevoshullu-lehden lukijoilla on mahdollisuus vaikuttaa lehden sisältöön lähettämällä postia, kuten piirustuksia, tarinoita ja mielipiteitä Tallinseinälle. Lukijat pääsevät osallistumaan Hevoshulluun myös esimerkiksi tunnustamalla nolot sattumuksensa muille lukijoille Nolot-palstalla sekä osallistumalla vuotuiseen sarjakuvakäsikirjoituskilpailuun, jonka voittajatyöt suosittu sarjakuvapiirtäjä Marie Bolk muokkaa lehdessä julkaistaviksi sarjakuviksi. Kysy eläinlääkäriltä -palstalla eläinlääkäri vastaa lukijoiden hevosten terveyteen liittyviin kysymyksiin ja Kysy hevosista -palstalta saa tietoa kaikissa hevosiin liittyvissä asioissa.

Sarjakuvien lisäksi Hevoshullu tarjoaa runsaasti ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa hevosista, maailman eri hevos- ja poniroduista, hevosten hoitamisesta, ratsastuksesta, raveista, poniraveista, montésta, vikellyksestä, valjakkoajosta, laukkaurheilusta, työhevosten vetokilpailuista ja muista hevosurheilulajeista, hevosten sairauksista ja niiden hoidosta, hevosen ja ratsastajan varusteista sekä tallielämästä yleensäkin. Asiajutuissa kiinnitetään huomiota ratsastajan istuntaan, kehonhallintaan ja lajia tukevaan oheisliikuntaan.

Hevoshullu tarjoaa ajankohtaista asiaa hevosista

Jokaisessa numerossa on rotuesittely, jossa perehdytään tarkemmin hevosrotujen historiaan, käyttöominaisuuksiin ja ulkonäköön sekä väreihin. Hevoshullu-lehden mukana tulevat upeat julisteet ja koskettavat hevosaiheiset novellit kuuluvat olennaisena osana Hevoshullun sisältöön. Hauskoilla testeillä voi testata omia tietojaan ja taitojaan tai selvittää itselleen sopivia lajeja – tai vaikkapa sitä, kuinka paljon oma hoitohevonen muistuttaa Pollea!

Tekemistä kaipaavalle lehdestä löytyy muun muassa erilaisia arvoituksia ja tehtäviä Pollen puuhat -sivuilla sekä reseptejä hevosille ja tallikavereille tarjottaviin herkkuihin. Askarteluohjeet liittyvät nekin luonnollisesti hevosiin ja tallielämään, suureen suosioon nousseita keppihevosia unohtamatta.

Hevoshullu-lehden tilaus kotiin toimitettuna

Hevoshullusta ilmestyy lehden lukijoiden iloksi 26 numeroa vuodessa. Postiluukusta kolahtaa vuoden aikana 19 lehteä, joista seitsemän on muhkeita satasivuisia tuplanumeroita. Kaikki Hevoshullun numerot eivät ole myynnissä lehtipisteissä, mutta tilaajat saavat luettavakseen jokaisen numeron kotiin kannettuina!

Hevoshullu Yllätyspussi on nimensä mukaan suunnattu kaikille heppahöperöille. Ihania hevoskuvia, juttuja, vinkkejä ja Pollen puuhia sisältävän lehden lisäksi pussissa on mukana erilaisia hevosaiheisia yllätyksiä kivaan tekemiseen.

Halutessasi jokaisen heppafanin ykköslehden Hevoshullun kotiisi toimitettuna, tilaa lehti ja Hevoshullu-yllätyspussit Story House Egmontin verkkokaupasta. Hevoshullu-lehti ilmestyy 26 kertaa vuodessa, joten lukemista ja tietoa hevosista riittää pitkäksi aikaa.

Hevoshullu löytyy myös Instagramista: @hevoshullu_fi