Nuori Tex Willer vuosikerta 2022

Tuotepaketti, 2023

-30%
54,60  78,00 

Alin hinta 30 päivän aikana: 54,60 .

Saatavilla

Nuori Tex Willer on vauhdikas ja jännittävä lännensarjakuva legendaarisen Tex Willerin rämäpäisistä nuoruudenseikkailuista. Kuukausittain ilmestyvä mustavalkoinen, 68-sivuinen sarjakuvalehti tarjoaa napakassa paketissa mitä parhainta lännenviihdettä kaikille westernien ystäville.

Nuori Tex Willer sukeltaa Tex Willerin myytin alkulähteille. Vuosikymmenet Tex Willer on opittu tuntemaan rautaisena rangerina ja navajointiaanien oikeudenmukaisena päällikkönä, Yön Kotkana. Nuori Tex Willer -lehdessä palataan parikymmentä vuotta ajassa taaksepäin, kun Tex vielä ratsasti uskollisella Dynamiitti-ratsullaan kesyttömällä Lännen rajaseudulla etsintäkuulutettuna henkipattona.

Texin julkaiseminen alkoi Italiassa vuonna 1948, ja Suomessakin jo 1953. Sarjan luoja, käsikirjoittaja Giovanni Luigi Bonelli ja piirtäjä Aurelio Galleppini kehittelivät päähahmostaan Texistä nuoren lainsuojattoman, jolla oli kuitenkin järkkymätön oikeudentunto: tämä puolusti heikkoja ja jahtasi ja ampui kuudestilaukeavallaan vain roistoja, ketkuja sekä muita rikollisia, jotka todella ansaitsivat rangaistuksensa.

Hurjapäisen henkipaton seikkailut jäivät silti aikoinaan verrattain lyhyeen, kun Texille yllättävän pian tarjoutui tilaisuus siirtyä lain palvelukseen. Tex nimitettiin rangeriksi, ja samalla hän tutustui niin ikään rangerina toimivaan Kit Carsoniin, josta tuli hänen läheisin ja uskollisin ystävänsä.

Joitakin vuosia sitten Tex Willerin nykyinen pääkäsikirjoittaja Mauro Boselli keksi idean uudesta, Texin värikkääseen nuoruuteen keskittyvästä sarjasta. Texin historiaa ei ole vielä valotettu läheskään läpikotaisin, joten mukaansatempaavia seikkailuja on kerrottavana lukijoiden iloksi vielä runsain määrin.

Pitkäaikaiset Tex Willerin lukijat voivat ilokseen bongata Nuori Tex Willer-lehdessä monia vanhoja tuttuja henkilöhahmoja. Heitä ovat esimerkiksi viehättävä intiaanityttö Tesah, ahne lurjus John Coffin, luopio Sudenhammas, apassipäällikkö Cochise, kiero vakooja ja taikuri Steve Dickart alias Mefisto ja tämän petollisen lumoava sisar Lily. Lisäksi Tex tutustuu koko joukkoon uusia persoonallisia ystäviä, kuten hevosvaras Jimmy Jonesiin, kullankaivaja Dirk Smithiin ja sotilaskarkureihin Pedroon ja Migueliin.

Toiminnantäyteisissä seikkailuissaan nuori Tex liikkuu ikonisissa Amerikan Villin lännen maisemissa. Toisinaan hänen tiensä vie myös Rio Granden rajajoen eteläpuolelle levottomaan Meksikoon sisällissodan pyörteisiin. Luvassa on monipuolinen kattaus ammuskeluja, pakoja ja takaa-ajoja, täpäriä pelastumisia, nyrkkitappeluita, kaksintaisteluita, aarrejahtia, juonittelua sekä pieni häivähdys romantiikkaakin.

Nuori Tex Willer -sarjakuvan käsikirjoittajat ja piirtäjät ovat modernin eurooppalaisen sarjakuvan huipputekijöitä. Monet heistä ovat jo entuudestaan Tex Willerin parista tuttuja. Esimerkiksi Mauro Boselli on aiemminkin raottanut verhoa Tex-maailman rikkaan henkilögallerian menneisyyteen. Hän kuvasi kiinnostavasti Carsonin nuoruudenvaiheita Tex-fanien suuresti arvostamassa klassikkotarinassa Kit Carsonin menneisyys 1990-luvun puolivälissä.

Nuori Tex Willer -sarjakuva tarjoaa suorasukaisen viihdyttäviä, ruudinkäryisiä lännenseikkailuja ripauksella karskia huumoria höystettynä. Taattua laatulukemista siis ihan jokaiselle lännenfanille!

Kaikki tuotetiedot

Ilmestymispäivä 4.1.2023
ALV (10%/24%) 10 %
Sivumäärä 12 x 68 sivua
Koko
leveys x korkeus x paksuus
300 mm * 210 mm * 30 mm
Paino 1100g
Ikäryhmä 9-99

Saatat myös pitää...