Minecraft

Minecraft on yksi aikamme suosituimmista videopeleistä, eikä sen valtava suosio osoita laantumisen merkkejä. Maailmanlaajuinen ilmiö selittyy Minecraftin monimuotoisuudella: pelin tarjoamat mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat, ja vain pelaajan mielikuvitus on rajana. Minecraft on peli, joka viehättää ja innostaa sekä nuorempia että vanhempia pelaajia vielä pitkään ilmestymisensä jälkeen. Lukemattomat mahdollisuudet jännittäviin seikkailuihin, hurjiin kamppailuihin erilaisten otusten kanssa sekä mahdollisuudet luovaan rakenteluun ovatkin koukuttaneet miljoonia pelaajia ympäri maailmaa. Nyt Minecraftin maailma on löytänyt tiensä lehden ja kirjojen sivuille, jotka löydät Story House Egmontin verkkokaupasta. Tilaa parhaita neuvoja ja vinkkejä Minecraft-peliin sekä paljon muuta hauskaa luettavaa Minecraftin ystäville.

Minecraft – Seikkailua, selviytymistä ja luovaa rakentelua

Minecraft jaetaan kahteen pelimuotoon: selviytymis- ja luovaan pelimuotoon. Selviytymispelimuodossa pelaaja aloittaa seikkailunsa ilman minkäänlaisia välineitä tai tarvikkeita, ja hänen on koetettava pysyä hengissä keskellä villiä erämaata keräten raaka-aineita, louhimalla palikoita, etsien ruokaa ja rakentamalla turvakseen suojapaikka. Löydätkö tarvittavat materiaalit valmistaaksesi tuiki tarpeellisia aseita ja työkaluja? Kaiken lisäksi Minecraft-maailma on täynnä toinen toistaan kovempia vihollisia ja hurjempia otuksia, jotka yrittävät tehdä pelaajan elämästä hankalaa…

Minecraftin selviytymispeli (‘survival mode’) sopii pelaajille, jotka haluavat:

  • tutkia avointa pelimaailmaa omassa tahdissaan
  • selviytyä erilaisten vaarojen keskellä
  • rakentaa oman pelimaailman itse kerättyjen resurssien ja työkalujen avulla
  • keskittyä seikkailuun ja oman pelimaailman rakentamiseen/

Luovassa pelimuodossa puolestaan keskitytään ainoastaan rakentamiseen: käytössä on rajattomat määrät materiaaleja, eivätkä hirviöt ole luovan työn tiellä. Kokeneimmat Minecraft-rakentajat ovat luoneet peliin kokonaisia kaupunkeja!

Minecraftin luova pelimuoto (‘creative mode’) puolestaan sopii pelaajille, jotka haluavat:

  • rakennella rauhassa ilman huolta pelimaailman vaaroista, kuten hirviöistä
  • käyttää aikansa luovaan rakenteluun ilman materiaalien keräämistä
  • ilmaista itseään luovasti seikkailemisen ja taistelemisen sijaan

Näiden kahden pelimuodon lisäksi Minecarft tarjoaa erilaisia tapoja pelata yhdessä muiden kanssa, kuten PvP (‘player versus player’) pelimuodon, jossa keskiössä on muita pelaajia vastaan kamppailu. Pelaaja voi taistelun sijaan myös yhdistää voimansa muiden kanssa rakentaakseen mitä mielikuvituksellisempia rakennelmia yhteistyössä.

Minecraft-pelimaailma

Seikkailu Minecraft-pelissä alkaa Ylämaailmasta, joka on täynnä ruohokenttiä, metsiä, aavikoita, vuoristoja ja meriä. Meren pohjalla piilee jylhiä valtameritemppeleitä, joiden ympärillä partioi hurjia suojelijoita. Mahdatko löytää meren syvyyksistä kenties kätkettyjä aarteita? Ylämaailma vaikuttaa mukavan rauhalliselta – ainakin auringonlaskuun asti! Öisin luurangot ja zombit nimittäin tulevat esiin koloistaan… Nämä vähemmän ystävälliset kaverit eivät pidä siitä, että niiden mailla asustaa muitakin!

Minecraft-pelin taisteluvinkkien avulla saat kuitenkin pidettyä vihulaiset loitolla ja pysyt hengissä seuraavaankin päivään. Toinen ulottuvuus, Horna, on tukalan kuuma tulen ja laavan täyttämä pätsi, jossa vaeltelee toinen toistaan oudompia ja hurjempia vastustajia kuten sikamiehiä ja hornanhenkiä. Pystytkö selviytymään tässä luotaantyöntävässä ulottuvuudessa? Pelin viimeinen etappi on outo Ääri, ulkoavaruuden elotonta autiutta muistuttava paikka. Jossain täällä majailee myös pelin loppupomo, hurja Äärilisko-lohikäärme…

Minecraft-lehti ja kirjat

Story House Egmontin Minecraft-tuotteisiin kuuluu sekä lehti että lukuisia kovakantisia kirjoja. Mukana on monipuolisia pelivinkkejä ja -taktiikoita, vaihe vaiheelta eteneviä kekseliäitä rakennusohjeita ja -ideoita, pelin palikoiden, otusten ja elinympäristöjen esittelyjä, peliuutisia, asiantuntijoiden ja asialleen omistautuneiden mestarirakentajien haastatteluja, Minecraft-yhteisön upeimpia luomuksia, päivitysten esittelyjä, pelin historiaa ja paljon muuta. Vinkkien ansiosta creeperit eivät posauta sinua ja rakennelmiasi taivaan tuuliin, etkä päädy ilkeiden zombien välipalaksi! Saatavilla on sopivia tuotteita kaikille, aloittelevista seikkailijoista aina kokeneisiin Minecraft-taitureihin. Olitpa sitten kiinnostunut selviytymisestä, taisteluista tai vaikkapa punakiveen perustuvista virtapiireistä ja monimutkaisten laitteiden kyhäämisestä, Minecraft-tuotteiden valikoimassa on jokaiselle jotain. Näin saat pelikokemuksestasi kaiken irti, päihität hirviöt ja pystyt kenties huiputtamaan muitakin pelaajia!

Robot esittää Minecraft -lehti

Minecraft-peliin perustuva lehti sisältää kaikkea pelissä menestymiseen sekä hurjasti muuta tietoa ja hauskaa luettavaa. 52-sivuinen lehti sekä sen hauskat kuvitukset viihdyttävät jokaista Minecraftin ystävää peliin vasta tutustuvista aina kokeneimpiin seikkailijoihin. Olipa kyseessä vinkkejä rakentamiseen, neuvoja pelimaailman vaarojen keskellä selviytymiseen tai muiden pelaajien kanssa kamppailuun, löydät kaiken tämän ja paljon muuta Robot esittää Minecraft -lehden sivuilta. Mukana on myös muun muassa Minecraft-aiheisia julisteita. Lehden avulla pysyt myös kärryillä, siitä mikä Minecraft-pelissä on uutta ja mitä kenties on tulossa.

Minecraft-opaskirja

Minecraft-opaskirja on kovakantinen upeasti kuvitettu tietopaketti jokaiselle Minecraft-pelin ystävälle. Kirjojen aiheet käsittelevät laajasti Minecraftin eri aiheita luovasta rakentamisesta PvP-taisteluihin sekä pelimaailman vaarallisimpien kolkkien valloittamisesta punakiven saloihin. Monentasoisille pelaajille sopivat kirjat neuvovat selkeästi, miten pääset kehittymään pelissä ja saamaan entistä enemmän irti Minecraft-kokemuksestasi.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin