Tex Willer Värialbumi

Tex Willer Suuralbumien sarjassa on nähty useita värialbumeita, mutta vuodesta 2021 lähtien värilliset tarinat julkaistaan omana Tex Willer Värialbumi -sarjanaan. Näin jokainen näistä hienoista teoksista saa arvoisensa käsittelyn ja väkevät tarinat pääsevät loistamaan itsenäisinä teoksina alkuperäisen Tex Romanzi a Fumetti -sarjan mukaisesti.

Värillisten Tex-albumien kuvittajien lista on ollut komeaa luettavaa – muun muassa Paolo Eleuteri Serpieri, Mario Alberti, Angelo Stano, R. M. Guéra, Giulio De Vita, Stefano Andreucci, Corrado Mastantuono ja Matteo Vattani ovat esitelleet huomattavia taitojaan tämän sarjan sivuilla. Uusien tarinoiden tekstipuolesta ovat vastanneet kaikille Tex-faneille tutut luottotekijät Pasquale Ruju ja Mauro Boselli. Vierailevana tähtenä kirjoituspuolella on tarjottu harvinaista herkkua, kun yhdysvaltalainen lännensarjakuvankin erikoisosaaja Chuck Dixon kirjoitti tarinan Cinnamon Wells.

Värialbumien sarjan avaus syksyllä 2021 on Pasquale Rujun käsikirjoittama, Mario Milanon kuvittama ja Matteo Vattanin värittämä upea seikkailu Ruoska. Kostonjanoinen desperado ottaa tähtäimeensä erään edesmenneen tilallisen tyttären, mutta pian julmuri joukkioineen saa vastaansa Tex Willerin ja Kit Carsonin. Tämän albumin visuaalinen ilmaisu tekee varmasti vaikutuksen kaikkiin eurooppalaisen värillisen lännensarjakuvan arvostajiin, kuten esimerkiksi Blueberryn ja Bouncerin ystäviin.

Tex Willer Suuralbumeita on ilmestynyt jo yli 40. Toivokaamme myös Tex Willer Värialbumeille pitkää ja kunniakasta uraa lännensarjakuvan lipunkantajana.