Pikon ja Fantasion uudet seikkailut

Tintti on belgialaisista sarjakuvasankarijournalisteista ehdottomasti suurin, mutta heti Hergén luomuksen kintereillä törmäilevät Piko ja Fantasio. Sarjan tunnetuin tekijä on huumorisarjakuvan yleisnero André Franquin, joka on suvereenin sutjakkaan tyyliinsä kuvittanut myös Marsupilamin ja Niilo Pielisen seikkailuja. Franquinin jälkeen sarjan vetovastuu siirtyi Jean-Claude Fournierille, jonka jälkeen klassikosankarien seikkailuja ovat työstäneet muun muassa maineikkaat tekijätiimit Tome ja Janry, Morvan ja Munuera sekä Yoann ja Vehlmann. Sankarikaksikkomme tekijöistä löytyvät siis ranskalais-belgialaisen sarjakuvan kovimmat luut.

Piko ja Fantasio

Parhaiden mahdollisten tekijöiden mukana on kulkenut myös suuri suosio. Suomessa Piko ja Fantasio ovat kenties jääneet hieman Tintin, Asterixin ja Lucky Luken varjoon. Toki täälläkin tämä hyvin eurooppalainen ja vallattoman humoristinen tulkinta toiminta- ja seikkailusarjakuvasta on löytänyt omat intohimoiset ystävänsä, jotka ovat seuranneet parivaljakon toilailuja jo 70-luvulla Ruudun ja Non Stopin sivuilla.

Pikon ja Fantasion maailmasta ovat ponnistaneet omien albumisarjojensa sivuille jo mainitut Niilo Pielinen ja Marsupilami, joiden seikkailuja on myös suomennettu kymmeniä albumeita. Toimituksella puurtamisen sijaan Piko ja Fantasio seikkailevat yleensä ympäri maailmaa uskollinen orava Spip seuranaan. Taustatukena toimii tai rattaita kapuloi komea kaarti sivuhahmoja, kuten hajamielinen nero Sieninevan kreivi, hullu tiedemies Zorbul ja Fantasion paha serkku Santafio.

Vuoden 2021 uudessa seikkailussa Piko ja Fantasio suuntasivat Neuvostoliittoon, joten tarjolla on kylmän sodan hengessä tunnelmoivaa agenttiviihdettä eurooppalaisen huumorilinssin läpi ravistettuna, vaan ei sekoitettuna. Neuvostoliiton lisäksi Piko ja Fantasio ovat suunnanneet seikkailuilleen muun muassa mystiselle Tora Torapan saarelle, viidakkoon ja jopa ulkoavaruuteen.

Piko ja Fantasio -sarjakuvien hahmoja

Piko ja Fantasio -seikkailujen kokoelma hahmoja on vertaansa vailla. Sarjakuvien päähenkilöiden Pikon ja Fantasion lisäksi sarjakuvissa toistuvasti esiintyvien hahmoihin kuuluu esimerkiksi Zorbul, hullu tiedemies, jonka ansiosta Piko ja Fantasio päätyvät aina kuuhun asti. Tämä sarjan vakiohahmo on jopa saanut nimensä “Z niin kuin Zorbul” ja “Zorbulin varjo” tarinoihin. Vastapainoa ongelmia aiheuttavalle Zorbulille tarjoaa Sieninevan kreivi, jonka erikoiset keksinnöt avustavat päähenkilöitä tavalla tai toisella.

Toinen myös Piko ja Fantasio -sarjakuvien ulkopuolella tunnettu ikoninen hahmo on Marsupilami. André Franquinin luoma Marsupilami on keltainen, apinaa muistuttava viidakossa asustava eläin, joka teki ensi esiintymisensä juuri Piko ja Fantasio -sarjakuvissa. Sittemmin Marsupilami on saanut myös oman sarjakuvansa sekä animaatiosarjan televisioon. Oman sarjansa on saanut myös jo yllä mainittu Niilo Pielinen, joka on myös alunperin André Franquinin kynästä.

Tilaa Pikon ja Fantasion uudet seikkailut netistä

Pikon ja Fantasion uudet seikkailut sekä paljon muuta seikkailusarjakuvien maailmasta löydät Story House Egmonting verkkokaupasta. Tämän parivaljakon seikkailujen lisäksi sarjakuvien valikoimasta löydät toiminnallisten sarjakuvien ystäville viidakon vaeltavan aaveen eli Mustanaamion sekä lännensankarit Lucky Luken ja Tex Willerin. Tutustu seikkailun- ja toiminnantäyteisiin sarjakuviin verkossa ja tilaa luettavaa Story House Egmontin verkkokaupasta.