Idefix ja voittamattomat

Asterixin seikkailujen lisäksi Idefix suorittaa nykyisin sankaritekoja myös oman tuoreen albumisarjansa sivuilla. Idefix lyöttäytyi Asterixin ja Obelixin seuraan Asterix lyö vetoa -albumin myötä ja on sen jälkeen matkannut parivaljakon mukana ympäri maailman. Mutta mitä Idefix puuhaili ennen kuin hän kohtasi erottamattomat ihmiskaverinsa? Idefixin ja Voittamattomien seikkailut paljastavat meille tämän aikaisemmin salatun historian.

Idefix ja Voittamattomat -albumit kertovat tämän pienen sisupussin seikkailuista Parisiumissa, jonka kaduilla, kujilla ja toreilla Idefix eläinystävineen kapinoi roomalaisia maahantunkeutujia ja näiden kätyreitä vastaan. Useimmin Idefix turvatuu oveluuteen, mutta tiukan paikan tullen Haccapelitixin voimista ja Nocturnix-pöllön taikajuomista on apua. Tai jos tarkkoja ollaan, niin Nocturnixin liemet yleensä aiheuttavat enemmän ongelmia kuin ratkaisevat niitä.

Tarinoiden konnana häärää kenraali Labienus Monalisa-kissoineen ja legioonalaiskoirineen. Kenraalin kunnianhimoiset suunnitelmat Parisiumin roomalaistamiseksi törmäävät kerta toisensa jälkeen gallialaisten karvakamujen kiivaaseen ja lystikkääseen vastarintaan. Lyhyitä seikkailuja tarjoillaan kolme per albumi ja ne ovat eritoten lapsille suunnattua toimintaviihdettä, mutta toki Asterixin ja Voittamattomien seurassa viihtyvät Asterixin ja eläinten ystävät ikään katsomatta. Vanhoja faneja hemmotellaan vierailevilla tähdillä, eli näissä tarinoissa on usein mukana Asterixin seikkailuista tuttuja kasvoja.

Aina ajankohtaisen Asterixin sivuilla puita ja metsiä rakastava Idefix on ollut luonnonsuojeluun liittyvissä asioissa jopa aikaansa edellä. Sen myötä onkin luonnollista, että Idefixin omissa seikkailuissa tärkeimmät sivuhahmot ovat eläimiä. Pääsemme siis seuraamaan muun muassa kissojen, koirien ja pulujen edesottamuksia Parisiumissa ennen ajanlaskumme alkua. Idefixin ja Voittamattomien seikkailut perustuvat uuden animaatiosarjan jaksoihin. Ehkä jonain päivänä näemme nämä seikkailut televisioruudulta, mutta ensin saamme nauttia niistä lystikkäässä sarjakuvamuodossa.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin