Lännentie Kronikka

Ruudinkäryinen sarjakuva Villin lännen valloituksesta on täällä jälleen. Lännentie Kronikka tuo 70-luvun legendaarisen lännenpokkarin lehtipisteisiin näköispainettuina tuplajulkaisuina.

Italialaisilla lännensarjakuvilla on aina ollut erityinen asema Suomessa. Jo liuskalehdet kuten Tex ja Villi länsi valloittivat aikanaan suomalaisten sydämet. Pokkarimuotoon siirtyneen Tex Willerin lisäksi suomalaisten lukijoiden suosikeiksi nousivat 70-luvulla Ken Parker sekä hieman toiseen tapaan lännen valtausta läpikäyvä Lännentie. Näiden klassisten lännensarjojen ominaisuuksia ovat jännittävät juonet, vauhdikas toiminta, sukkela sanailu sekä taitava mustavalkopiirros.

Sarjakuvaa Villin Lännen maailmassa

Lännentie kuvaa Yhdysvaltain tapahtumia uudisraivaajien näkökulmasta 1800-luvun alusta asti. Sarja näyttää, miten sen ajan siirtolaiset saapuvat uudelle mantereelle täynnä toiveita ja odotuksia paremmasta huomisesta. Lännentie-sarjan edetessä tapahtumat siirtyvät sarjakuvan nimen mukaisesti aina vain lännemmäs, kohti tarunhohtoista länsirannikkoa.

Uusia asukkaita odottavat lännessä monet haasteet ja vastoinkäymiset. Luonnonvoimat ja karut olosuhteet hidastavat matkantekoa. Natiivien oudot tavat, molemminpuoliset ennakkoluulot sekä ymmärryksen puute aiheuttavat verisiä yhteenottoja. Osa Euroopasta saapuneista tulokkaista ei ole suinkaan hyvällä asialla, vaan he yrittävät häikäilemättä hyötyä usein herkkäuskoisistakin uudisasukkaista. Pohjoisen Amerikan mantere on haluttua aluetta myös eteläisten naapureiden kuten Meksikon mielestä, joten sodan uhka velloo sekin ilmassa.

Lännentie kuvaa Yhdysvaltojen historiaa

Tähän maisemaan saapuu laivalla vuonna 1804 nuori Brett McDonald, jonka elämää Lännentien ensimmäisissä tarinoissa seurataan. Toisin kuin muissa lännenpokkareissa, Lännentie ei kuitenkaan keskity kuvaamaan vain yhtä päähenkilöä. Sen sijaan Lännentie-tarinoiden edetessä ja ajan kuluessa hahmot vanhenevat ja joskus jopa kuolevat. Sarjakuvien keskipisteeseen astuvat uudet sankarit.

Juuri tämä seikka antoi Lännentielle aikanaan omaleimaisen tunnelman ja asenteen, jonka vuoksi se erosi muista lännenlukemistoista. Kun seikkailuilla ja toiminnalla on seurauksia, eikä lukija voi aina olla varma hahmojen kohtalosta, Lännentie-sarjakuvien tarinaa seuraa aivan erilaisella jännityksellä. Omalaatuiset sivuhahmot, riuskat nyrkkitappelut ja kiivaat laukauksenvaihdot kuuluvat nekin oleellisina Lännentien maailmaan.

Lännentien kertomuksissa kuvataan Yhdysvaltain historian käännekohtia: intiaanisotia, Alamon taistelua, kultaryntäystä, Colt-revolverin alkutaivalta ja monia muita elämää suurempia tapahtumia. Tarinoissa tavataan oikeita historiallisia hahmoja kuten Daniel Boone, John Fremont, William Clark ja esiintyypä seikkailuissa myös eräs Tex Willerin lukijoille tuttu Kit Carson. Mitään tylsiä historianluentoja Lännentie-sarjakuvat eivät kuitenkaan ole. Tarinat kulkevat notkeasti ja ovat täynnä toimintaa sekä huumoria, romantiikkaakaan unohtamatta. Fakta ja fiktio yhdistyvät herkullisella tavalla Lännentien vauhdikkaissa kertomuksissa.

Tilaa Lännentie Kronikka -tuotteet Story House Egmontin -verkkokaupasta

Lännentie alkoi ilmestyä Suomessa vuonna 1975, noin kymmenen vuotta sen alunperin alkaessa Italiassa, missä lehteä julkaistiin kaiken kaikkiaan 162 numeroa. Vaikka Lännentie-sarjakuvaa ei ole ilmestynyt uusia tarinoita Suomessa sitten vuoden 1988, voit tilata Lännentien parhaat tarinat koottuna samojen kansien väliin Story House Egmontin verkkokaupasta. Lännentie Kronikka on erinomainen tapa tutustua tähän villin lännen sarjakuvan klassikkoon upeina näköispainoksina. Älä myöskään unohda toista villin lännen ikonia, Tex Willeriä tai toimintasarjakuvan klassikkoa Korkeajännitystä.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin

Tuotteet

Showing 1–12 of 15 results, including child brands

18 Tuotetta