BD-sarja

BD eli “bandes dessinées” (suomeksi ”piirretyt nauhat”) on termi, joka viittaa yleensä ranskalais-belgialaisiin sarjakuviin. Sarjakuvalla on Ranskassa ja Belgiassa ollut vankka asema jo 1920-luvulta alkaen, ja moni ranskalaisella kielialueella syntynyt sarja, kuten Piko & Fantasio, Yoko Tsuno ja Lucky Luke, on saavuttanut klassikon aseman muuallakin maailmassa. Suomessa monet näistä sarjakuvista tekivät läpimurron 1970-luvulla sarjajulkaisuissa kuten Ruutu, Zoom, Trumf sekä Non Stop.

BD – Bandes dessinées

Story House Egmont käynnisti maaliskuussa 2021 uuden albumisarjan BD, jossa julkaistaan parhaita ranskankielisiä sarjakuvia suomeksi käännettynä. Luvassa on kaivattuja klassikoita, aiemmin julkaisemattomia tarinoita sekä yllättäviä uutuuksia. BD-sarja on erinomainen tapa syventyä paremmin ranskankielisen sarjakuvan parhaimmistoon.

Yoko Tsuno

Sarjan aloitti aiemmin suomentamaton Yoko Tsuno -kertomus Ajan pyörre, joka on japanilaisen seikkailijattaren ensimmäinen aikamatkatarina. Sarjakuva on alun perin ilmestynyt vuonna 1981, ja se edustaa tekijänsä Roger Leloupin vahvaa luomiskautta. Tämän älykästä scifi-teemaisia seikkailuja tarjoavan sarjakuvan päähenkilönä esiintyy sarjan japanilainen nimihahmo Yoko Tsuno.

Heiska ja Heta

Sarjan toinen albumi sisältää aiemmin suomentamatonta sarjakuvaa BD:n suurelta mestarilta, André Franquinilta. Niilo Pielisen ja Marsupilamin luoja piirsi 50-luvulla humoristista parisuhdesarjaa nimeltä Heiska ja Heta, ja albumi Pelkkää pilaa sisältää täyden annoksen tätä klassista herkkua. Heiska ja Heta on viihyttävää sarjakuvaa täynnä 50-lukulaista tunnelmaa.

Sammy

Käsikirjoittaja Raoul Cauvinin ja kuvittaja Arthur Berckmansin luoma Sammy on ollut suomalaisten sarjakuvafanien suuri suosikki jo 70-luvulta asti. BD-sarjaa jatkava Ikämiehiä ja robotteja kokoaa yksiin kansiin kaksi Sammyn varhaista seikkailua, joita ei ole suomeksi aiemmin albumina julkaistu. Ensimmäisessä tarinassa Sammy Day ja hänen pomonsa Jack Attaway palkataan vahdeiksi ikääntyneiden gangstereiden vanhainkotiin, toisessa kertomuksessa he joutuvat keskelle kahden kajahtaneen keksijän robottisotaa. Tämän parivaljakon meno on vauhdikasta ja huumori hurttia!

Bruno Brazil

BD-sarja tuo myös salaisten agenttien kuninkaan Bruno Brazilin takaisin parrasvaloihin. Gregin (Louis Albert) ja kuvittaja William Vancen luoma tyylikäs ja todenmakuinen agenttihahmo tuli 70-luvulla tutuiksi Zoom-lehden lukijoille, ja 2000-luvulla Egmont julkaisi kaikki Bruno Brazilin seikkailut kolmena upeana kokoelmana.

Nyt Brazil ja hänen johtamansa iskuryhmä Kaimaani ovat palanneet. Alkuperäisen iskuryhmän viimeinen tehtävä päättyi katastrofiin, joka vaati monen agentin hengen. Millainen uhka saa järkyttyneet selviytyjät palaamaan kentälle? Mikä on “Black Program”? Uudet tekijät LF Bollée ja Philippe Aymond kertovat Bruno Brazilin, Gaucho Moralesin, Whip Rafalen ja muiden kiehtovien hahmojen tarinaa albumissa Black Program.

Michel Vaillant

Ranskalaisen Jean Gratonin luoma Michel Vaillant on kylmähermoinen formulakuski, jonka edesottamuksia lukijat pääsevät seuraamaan kilpa-autoilun ja takaa-ajojen maailmassa. BD-sarjan Michel Vaillant -julkaisut aloittaa Painajainen, tarina kidnappauksista ja teollisuusvakoilusta.

Tilaa Story House Egmontin BD-sarja verkosta

BD-sarjan tähän mennessä ilmestyneet julkaisut sekä kattavan valikoiman seikkailu- ja toimintasarjakuvia löydät Story House Egmontin verkkokaupasta. Ranskankielisen sarjakuvan lisäksi lukijat voivat heittäytyä yhden lähihistorian suurimman konfliktin, toisen maailmansodan pyörteisiin Korkeajännitys-sarjakuvan sivuilla. Yhtä lailla jännittävää toimintaa ja seikkailua tarjoaa suomalaisten rakastama Mustanaamio, jonka viidakon sanonnat tuntee jokainen sarjakuvansa tarkkaan lukenut.

Nämä ja monet muut sarjakuvaklassikot tilaat helposti verkkokaupasta. Klassiset seikkailut jatkuvat uusissa tyylikkäissä albumeissa!

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin

Tuotteet

Showing 1–12 of 20 results, including child brands

21 Tuotetta