Yoko Tsuno: Viesti ikuisuuteen

21.06.2024 Rmaki

Viimeinenkin pitkä Yoko-seikkailu julkaistaan nyt suomeksi albumimuodossa. Yoko Tsuno: Viesti ikuisuuteen on BD-sarjan uusin tulokas!

Roger Leloupin luoma etevä ja urhea sankaritar on viihdyttänyt suomalaisia sarjakuvan ystäviä jo 50 vuotta. Ensimmäiset Yokon seikkailut julkaistiin vuonna 1974 legendaarisessa Ruutu-lehdessä, ja sen jälkeen japanitar esiintyi säännöllisesti Ruudussa sekä sen työtä jatkaneessa Non Stop -lehdessä. Vuodesta 1988 Yokon seikkailuja on julkaistu meillä albumimuodossa, ja nyt BD:ssä julkaistaan vihdoin viimein se ainut pitkä tarina, jota ei meillä albumina vielä ole ilmestynyt. Juhlan paikka siis!

Seikkailu alkaa varsin seesteisissä merkeissä: Yoko on liitelemässä purjelentokoneella Bretagnen yllä ja laskeutuu sitten niitylle suurten antennikupolin läheisyyteen. Utelias Yoko pääsee katsomaan itse antennia ja kuulee henkilökunnalta, että he ovat juuri siepanneet radioviestin vuonna 1933 kadonneelta englantilaiselta lentokoneelta. Viesti ei suinkaan ole peräisin aikojen takaa, vaan se on lähetetty aivan vastikään!

Ilmenee, että myrskyn kourissa kadonnut kone on kuljettanut Britannien salaisen palvelun asiakirjoja. Yllättäen Yoko palkataan hakemaan konetta – se on havaittu Kiinan, Neuvostoliiton ja Afganistanin rajalla sijaitsevassa kraatterissa, johon laskeutuminen perinteisillä lentopeleillä ei missään nimessä onnistuisi. Mutta Yoko saattaisi päästä vaaralliseen paikkaan purjeliitokoneellaan…

Ikään kuin kraatteriin lentäminen ei olisi sinällään jo tarpeeksi suuri haaste, vaikuttaa siltä, että jokin tuntematon taho yrittää sabotoida Yokon tehtävää ensi hetkistä alkaen. Ajomatka Sveitsin alpeilla on saada kohtalokkaan päätöksen, kun tyhjästä ilmestyvä auto ryhtyy kiilaamaan Yokoa ja Viciä tieltä pois. Yokon simulaattorikoulutus Luzernissa keskeytyy sekin, kun hänet kollegoineen siepataan aseella uhaten keskellä yötä. Mistä oikein on kyse? Mitä kadonneeseen koneeseen oikeasti kätkeytyy?

Alun perin vuonna 1975 ilmestynyt seikkailu edustaa Yokon kultakautta. Suomeksi se on julkaistu Non Stop -lehden numeroissa 13-17/1976, ja uusi BD-julkaisu tuo viimeinen tämän erinomaisen teoksen albumimuodossa myös suomalaisten sarjakuvafanien saataville! Yoko Tsuno: Viesti ikuisuuteen on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa sarjakuva- ja kirjakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa.

Avainsanat