Tex Willer Kronikka

Lehti

Etsi lähin lehtipiste

Myyntiaika
Tex Willer Kronikka #76: 28.02. – 22.05.
Tex Willer Kronikka #77: 22.05. – 21.08.
Tex Willer Kronikka #78: 21.08. – 13.11.
Tex Willer Kronikka #79: 13.11. – 05.02.2025

Tex Willer Kronikka tarjoilee 70- ja 80-lukujen klassiset Tex Willer -pokkarit näköispainettuina tuplajulkaisuina. Tex Willerin kultakauden seikkailut monille rakkaimmaksi muodostuneessa ilmiasussa, mitään muuttamatta tai lisäämättä.

Kioskisarjakuvan kultaiset vuodet 60-luvulta 80-luvulle olivat myös lännensarjakuvan kulta-aikaa. Näinä vuosina muun muassa Pecos Bill, Kapteeni Miki, Lännentie, Buffalo Bill, Hopeanuoli, Ken Parker ja etenkin Tex Willer jättivät ikuisia jälkiään sarjakuvaharrastajen sydämiin. Näistä kestävimmäksi on kuitenkin osoittautunut Tex Willer, joka ainoana jatkaa säännöllistä ilmestymistään ja jopa useamman julkaisun voimin.

Tex Willerin kestosuosion syistä suurimpia on äärimmäisen laadukkaan tarinoinnin ja taiteen ohella erittäin lukijaystävällinen käyttöliittymä. Tex aloitti Suomessakin liuskalehtenä, mutta 70-luvulta lähtien pokkariformaatti on ollut monelle Tex-fanille se ainoa oikea Texin koko, ja mustavalkoisuus ainoa oikea värimaailma.

Ikävä kyllä painotekniset ratkaisut eivät 70-luvulla olleet kestävimpiä mahdollisia, eli lukukelpoisia alkupään Tex-pokkareita on todella vaikea löytää. Ja ne harvat hyväkuntoiset numerot ovat todella hintavia. Tähän ongelmaan lääkkeeksi syntyi Tex Willer Kronikka, jossa nämä nostalgiset seikkailut uusitaan kaksi alkuperäistä numeroa kokoavina näköispainoksina, eli mitään muuttamatta ja esimerkiksi alkuperäisin mainoksin varustettuna.

Kronikoiden sarja käynnistyi vuonna 2003 vuoden 1971 numeroilla 1 ja 2, joissa uusittiin seikkailut ”Väärää rahaa Laredosta” ja ”Rautatie helvettiin”. Vuoden 2020 Kronikoissa paketoidaan vuoden 1981 tarinoita, joten uusintoja on tullut kymmenen vuotta täyteen ja Kronikoitakin on ilmestynyt jo yli 60.  Sekä uudet että vanhat fanit ovat siis löytäneet Kronikan. Ja kyllä, alkupään numerot ovat jo arvossaan.

Tex Willerin kotimaassa Italiassa juuri näitä tarinoita pidetään Texin kultakautena. Tekijöinä loistavat eritoten Texin luojat Gianluigi Bonelli ja Aurelio Galleppini. Näinä vuosina käsikirjoitusvastuuta ryhtyi kantamaan myös G. L. Bonellin poika Sergio Bonelli salanimellä Guido Nolitta. Piirtäjien joukosta Galepin ohella fanien suosikeiksi nousivat esimerkiksi Guglielmo Letteri, Giovanni Ticci, Erio Nicolò ja Ferdinando Fusco.

Tarinat ovat useita lukukertoja kestäviä villin rajaseudun draamoja, joita ajoittain pippuroidaan yliluonnollisilla kauhutunnelmillakin, mutta ainakin sankari itse pitää aina jalkansa tukevasti maassa ja oikeudentajunsa järkkymättömänä. Texin rooli navajojen päällikkö Yön Kotkana varmistaa, että intiaanisotien kuvailuun saadaan molemmat näkökulmat mukaan. Osaavat käsikirjoittajat osaavatkin ottaa kaikki tehot irti Texin tasapainottelusta kahden maailman välillä.

Renne Nikupaavolan merkitystä näiden seikkailujen suosiolle ei myöskään sovi aliarvioida. Kääntäjämaestro työsti Tex Willeriä vuosina 1971–1973 ja sittemmin vuodesta 1979 vuoteen 2013, jolloin kuolema katkaisi armoitetun kääntäjän uran. Tex Willerin myötä Nikupaavola jätti oman hersyvän jälkensä suomalaiseen puhekieleen. Texin kovaksikeitetyt lännenkuviot saivat viimeisen silauksensa Nikupaavolan muikeista manauksista ja Kit Carsonin ja Texin välisestä sukkelasta sanailusta.

Tex Willer Kronikat tarjoilevat siis reilut 200 sivua nostalgialla silattua ruudinkatkuista seikkailusarjakuvaa neljä kertaa vuodessa. Tuimia tarinoita vielä tuimemmalla sanailulla, todellisten mestarien toteuttamana. Sen lisäksi tämä ajan hampaille immuuni sisältö tarjoillaan lukemista kestävästi pakattuna. Näiden uusintojen myötä 70- ja 80-lukujen rakkaat keräilynumerot voi nyt huoletta arkistoida arvoaan kartuttamaan. Kronikat toimivat lukemista kestävinä aikakapseleina, jotka on helppo napata vaikka mökille mukaan. Parasta mahdollista lännenviihdettä reilulla ripauksella nostalgiaa!

Kaikki tuotetiedot

ALV (10%/24%) 10 %
Sivumäärä 228 sivua
Koko
leveys x korkeus x paksuus
148 mm * 196 mm * 11 mm
Paino 170g
Ikäryhmä 9-99

Saatat myös pitää...