Korkeajännityksellä vuoteen 2024!

12.01.2024 Tri Tuomio

Korkeajännitys(sarja) on sulostanut suomalaisia lehtihyllyjä jo vuodesta 1953 lähtien. Pyöreitä pamahti siis viime vuonna mittariin, mutta Korkeajännitys ei vähästä hätkähdä, vaan jatkaa tasaisen tarmokasta suorittamista myös tänä vuonna. Vuoden ensimmäiset Korkkarit ovat jo Lehtipisteiden hyllyillä, joten kurkistetaan niiden kansien väliin. Näin suunnataan Korkeajännityksellä vuoteen 2024!

Aavikon ajojahti

Aloitetaan tämä hehkutus perus-Korkkarilla. Vuoden avaa tarina Dieppen verilöyly. Andrew Knighton vastaa tositapahtumiin pohjaavasta seikkailusta ja Mike Collins kuvituksesta. Operaatio Jubilee kuvataan realistisesti, eli liittoutuneet ottavat kunnolla pataan. Katastrofia seurataan useammastakin näkökulmasta, mutta pääroolin taitaa napata puolalaispilotti Zygmunt Pasciak.

Raa’asta realismista siirrymme kevyemmän seikkailun pariin. Tunaritaikuri Ällistyttävä Armand päätyy brittikommandojen matkaan hyvinkin vastentahtoisesti. Onnistuuko natsien uunottaminen vai menevätkö illuusiot vihkoon niin kuin tapana on? Panoksena muun muassa taikurin itsensä henki. Brent Towns tarinoi ja Luis Hernandez visualisoi.

Aavikon korkeajännitysten ystäville sokeri ei tällä kertaa väijy pohjalla, vaan kolmantena seikkailuna. Kansitarina Aavikon ajojahti ei väistele huumoria. Eikä se myöskään väistele suoraviivaista toimintaa. Brittijermut saavat tilaisuuden loistaa, tai siis joutuvat pakon sanelemana loistamaan, kun heidän ajoneuvonsa on lähiseudun sakemannien aivan erityisen mielenkiinnon kohde. Yhden pakomatka on toisen aarrejahti. Tarkkaavainen lukija huomaa, että Korkkarin toimitus on möhlinyt tekijätiedot. Tarina on Ferg Henleyn, kuvitus Salvatore Pezonen ja kansi Neil Robertsin käsialaa.

Nähdä Napoli ja kuolla on nannaa Italiaan sijoittuvien seikkailujen ystäville. Pokkari päätetään partisaanitoiminnalla ja katulapsetkin pääsevät näyttämään kyntensä. Tarina sivuaa hienovaraisesti vakaviakin teemoja. Colin Maxwell tarinoi ja Paolo Ongaro kuvitti.

Helvetti taivaalla

Napolin kaduilta siirrymme taivaan sineen ja Ilmojen Korkeajännityksen sivuille. Siivet-spesiaali avataan ensimmäisen maailmansodan kurvatappeluilla. Sankarina kaartelee Pierre Lafitte ja konnan roolia sovitellaan Gustav von Brunnerille. Kunniakysymyksen on juoninut Iain McLaughlin ja kuvituksesta vastaa Kato. Ritallisuus uhkaa karista kun sodan realiteetit yltävät myös aatelisten lentoharrastustoimintaan

Pearl Harbor kertoo jo nimellään paljon tulevasta. Ferg Hendley pilotoi ja Morhain ja Defoe pudottavat pommit ja yrittävät osua vihollisen hävittäjiin. Tarinan taustalla piilee ajatusleikki Pearl Harborissa japanilaisia vastaan taistelevasta Kuninkaallisten ilmavoimien lentäjästä. Morhain ja Defoe eivät juuri säästele yllätyshyökkäyksen tuhoja kuvatessaan, mistä tietenkin plussaa.

Helvetti taivaalla ansaitsee kansitarinan paikkansa (kansi: Keith Burns), vaikka seikkailun perusasetelma saattaakin kalskahtaa tutulta. Kapteeni Robert Lloyd saa pelkurin maineen turhan löyhin perustein. Soturikunnian palauttaminen vaatii riuskoja otteita lentävän linnoituksen puikoissa. Juuri tällaisten tarinoiden takia Korkeajännitys iskee kuin miljoona volttia. Brent Towns keksi kiemurat tarinaan ja Esteve Polls pisti pommikoneet jiiriin. 

Tulimyrsky Tyynellämerellä repii sekin kierroksia kahden pilotin välisestä nokittelusta ja kilvoittelusta. Lentokonepuolen pääosissa pörräävät Walrus-lentovene ja Corsair-hävittäjä. Zeroja ei säästellä, kun Steve Taylor ja Esteve Polls pyörittävät toimintaa maalla, merellä ja ilmassa.

Korkeajännitys on saanut juhlavuotensa kunniaksi huomiota myös Ylen suunnalta. Korkeajännityksen tekijöitä ja toimittajia on vieraillut sekä Puoli seitsemässä että Kulttuuriykkösessä. Katsokaa, kuunnelkaa ja kauhistukaa!

Tämä sarjakuvakohkaus on nyt paketissa. Viikon päästä jatkamme ilmailuteeman puitteissa, kun Rmäki pääsee hehkuttelemaan pian ilmestyvää uutta Natasha-albumia! Jos haluaa varautua Korkeajännityksellä vuoteen 2024, niin tilailu onnistuu heti tuossa alapuolella