Korkeajännitys Erikoisnumero

Lehti

Etsi lähin lehtipiste

Yle Areena: Gott im Himmel! – Korkeajännitys täytti 70 vuotta!

Myyntiaika
Korkeajännitys Erikoisnumero 01-2024: 10.01. – 13.03.
Korkeajännitys Erikoisnumero 02-2024: 13.03. – 15.05.
Korkeajännitys Erikoisnumero 03-2024: 15.05. – 10.07.
Korkeajännitys Erikoisnumero 04-2024: 10.07. – 11.09.
Korkeajännitys Erikoisnumero 05-2024: 11.09. – 13.11.
Korkeajännitys Erikoisnumero 06-2024: 13.11. – 08.01.2025

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvissä Erikois-Korkeajännityksissä keskitytään aina johonkin erikoisaiheeseen, joita voivat olla ilmasota, vakoojat, naiset sodassa, aiemmin julkaisemattomat tarinat tai vaikkapa muut sodat. Erikois-Korkkarit ovat myynnissä vain lehtipisteissä.

Toinen maailmansota jaksaa kiinnostaa ihmisiä vielä 80 vuotta tapahtumiensa jälkeen. Se ei ole mikään ihme, sillä olihan kyseessä suuren luokan draama, joka kosketti tavalla tai toisella lähes koko maapallon ihmisiä. Korkeajännitys on ilmestynyt yhtäjaksoisesti 1950-luvulta lähtien, ja sota-aihe tuli voimalla mukaan vuosikymmenen vaihtuessa. Kyseessä on yksi niistä sarjakuvalehdistä, jonka kaikki tuolloin lukuiässä olleet muistavat.

1960- ja 1970-lukujen "Korkkareissa" olivat vastakkain enimmäkseen saksalaiset ja englantilaiset, kuten brittejä silloin kutsuttiin. Sittemmin mukaan on tullut muita maita ja rintamia. Piirtäjät ja käsikirjoittajat olivat jo tuolloin moninaisia; ehkä kaikkien aikojen pidetyin Korkkari-kuvittaja oli Gordon Livingstone, joka antoi tietyssä mielessä lehdelle kasvot. Hänen tuotantonsa oli niin laaja, että julkaisemattomia tarinoita riittää vielä nykyäänkin. Piirtäjämestareihin kuuluu myös hyvin tunnistettava Jose Maria Jorge, ja Korkkaria ovat kuvittaneet myös sellaiset tekijät kuin Victor De La Fuente ja Hugo Pratt. Kansitaitelijoista yleisin on Ian Kennedy, joka kuvitti mestarillisesti myös tarinoita.

Lehti on vanhoista ajoista muuttunut neljä tarinaa sisältävään paksumpaan pokkarimuotoon, joten lukemista riittää. Gordon Livingstonen kuvitusten ohella lehdessä on säännöllisesti myös muita ennen julkaisemattomia tarinoita nostalgian nälkäisille. Muitakin sotia käsitellään silloin tällöin, sekä toista maailmansotaa edeltäviä kahakoita että sen jälkeisiä taisteluja. Yleensä ne on niputettu erikoisnumeroihin, joita ilmestyy vuodessa kuusi ja joissa on aina jokin teema. Kotiin tilattava tavallinen Korkeajännitys ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa. Joka numerossa esitellään myös joku sotaan liittyvä kirja tai elokuva. Perinteisesti hyvin miehinen Korkkari-maailma on murtunut, ja naissankareitakin nähdään silloin tällöin.

Aseista kiinnostuksen kohteina ovat erityisesti panssarivaunut ja sukellusveneet, joiden merkitystä toinen maailmansota korosti ja jotka ovat keskeisessä asemassa nykyäänkin. Ja ikisuosikki tuntuu olevan ilmasota, jonka tärkeys 80 vuotta sitten oli huomattava; vaikka kuulija ei olisi mikään sodankäynnin erityistuntija, hän tunnistaa välittömästi sellaiset konetyypit kuin Stuka, Spitfire tai Zero.

Toisen maailmansodan jälkeenkin maailmaan on mahtunut kriisejä, mutta maailmanpalo jaksaa kiinnostaa yhä lukijoita.

Kaikki tuotetiedot

ALV (10%/24%) 10 %
Sivumäärä 260 sivua
Koko
leveys x korkeus x paksuus
125 mm * 188 mm * 15 mm
Paino 172g
Ikäryhmä 9-99

Saatat myös pitää...