Idefix ja Voittamattomat – Roomalainen sekasoppa

01.09.2023 Tri Tuomio

Asterixin ja Obelixin uskollisimman ystävän omat seikkailut etenevät jo toiseen albumiinsa, eli Idefix ja Voittamattomat – Roomalainen sekasoppa tassutteli juuri sekä Lehtipisteisiin että kirjakauppoihin. Vaikka Asterix ja Obelix loistavatkin poissaolollaan näissä seikkailuissa, niin Idefix ei kuitenkaan joudu rökittämään roomalaisia yksiksensä, vaan taustatukeaa tarjoilee jo edellisestä albumista tuttu uskollinen karvakamujen kaarti. Höyhenkamujen tietty myös.

ⓒ Hachette Livre

Ihan uusi höyhenkamu nappaa jopa yhden päärooleista albumin avaavassa tarinassa Suuri munajahti. Itse asiassa munaahan tarinassa ei juurikaan jahdata, kun edellä mainittu veijari ehtii kuoriutumaan jo tarinan toisella sivulla.

ⓒ Hachette Livre

Konnarooleissa loistavat edellisen albumin tapaan kenraali Labienus ja tämän kissa Monalisa. Joutuvatko legioonalaiset käymälöitä kuuraamaan jokaisen seikkailun päätteeksi? Jäävätkö sotakoirat ilman murkinaa satavarmasti? Se selviää albumin lukemalla.

ⓒ Hachette Livre

Keskimmäinen kertomus kantaa nimeä Tapaus kaulapanta. Yleensä todella nopea mutta ajoittain hieman hidas Trampoline luulee löytäneensä isäntänsä, mutta tälläpä on ihmisen uskollisimman ystävän varalle hieman ikävämpiä suunnitelmia. Kuten tarinan nimestä voi kenties päätellä, niin dekkarista on kyse. Monalisan arvokas rubiinikaulapanta päätyy teille tietymättömille, mutta kuka onkaan syyllinen arvoesineen katoamiseen?

ⓒ Hachette Livre

Kolmannessa seikkailussa Labienuksen patsas leivänmurujen kerääminen Astmatixille saa yllättävän käänteen, kun Parisiumin katuja on ilmestynyt koristamaan uusi hirvitys. Kenraalia kuvaava patsas ei kuitenkaan miellytä gallialaisia patriootteja.

ⓒ Hachette Livre

Astmatix turvautuu tietäjäpöllö Nocturnixin keitoksiin, mutta kuten Idefix hyvin tietää, niin Nocturnixin liemillä ei ole tapana toimia. Ainakaan halutulla tavalla. Seurauksena on suuren luokan toimintaa ja viittauksia jopa King Kongiin. Liemeen joutuvat siis ihan kaikki. Erikoisefektibudjetissakaan ei ole säästelty. Jos haluatte nähdä kunnon hirviöäksöniä, niin mars sarjakuvakauppaan! 

ⓒ Hachette Livre

Kannattaa muuten lukaista myös kääntäjä Mirka Ulannon tuumailut tämän albumin kääntämisestä. Irtosivatko huhuilut huolettomasti? Odottaako sananikkari jatkoa kauhulla vai kynä (tai siis näppis) jo valmiiksi sauhuten?

Idefix ja Voittamattomat – Roomalainen sekasoppa nyt Lehtipisteissä ja kirjakaupoissa kautta maan. Idefix ja voittamattomat – Gallian karvakorvat löytyy yhä verkkokaupastamme. Linkki sinne heti tuossa alapuolella.