Marvelin maagisin supersankari on aina jäänyt kulttisuosikiksi, mutta pian Stephen Strange on suurellekin yleisölle tuttu nimi. Benedict Cumberbatchin, Tilda Swintonin, Chiwetel Ejioforin ja Mads Mikkelsenin tähdittämä Doctor Strange saa maailmaniltansa tänään 26.10.2016. Sen verran komea kattaus raskaan sarjan näyttelijöitä, että ihan tässä kuola uhkaa valua suupielistä. Peukut pystyssä messevän leffaelämyksen puolesta siis. Jos elokuvaan pettyy, niin meillä on lääkettä tarjolla. Jos elokuva puolestaan innostaa tutustumaan päähenkilöihinsä tarkemminkin, niin sama lääke tehoaa siihenkin. Eli Grek Pakin käsikirjoittama ja Emma Ríosin kuvittama Doctor Strange: Alku.
Tavallaan kyseessä on sama tarina, mutta toki toteutettuna ilman elokuvakoneiston rajoitteita. Efektit muun muassa vaativat paljon pienemmän budjetin, eikä niitä ole pakko tarjota vain varmuuden vuoksi, koska tiettyjen elokuvien tietyt yleisösegmentit odottavat poppariämpärillisensä seuraksi tietyn määrän tietynmallisia räjähdyksiä. Elokuvaa näkemättä uskallan uhota tämän sarjakuva-albumin tarjoavan hienovaraisemmin toteutettua maukasta magiaa.
Grek Pak ehti suunnitella uraa politiikassa ennen kuin sarjakuva- ja elokuvakäsikirjoittaminen vei miehen mennessään. Kokemus ja kiinnostus politiikan saralla on kuitenkin jättänyt jälkensä Pakin taiteeseen – väittäisin herran sarjakuvahahmoja tavallista hieman raadollisemmiksi, kyynisemmiksi ja jääräpäisemmiksi. Varsinkin Wongin ja Strangen väärällä jalalla alkava ystävyys on hykerryttävää seurattavaa naljailuineen.
Albumin naishahmo ei myöskään ole se kaikista perinteisin kirkuva kinkku ja seinäkoriste. Albumin kuvittajana kun on sen luokan espanjatar, että tuskinpa Pak olisi uskaltanut sellaista kirjoittaakaan.
Ainakin Tri Tuomiolle tämän albumin paras puoli on juurikin Emma Ríosin kuvitus. Sarjakuvatoimittaja kun saa nähdä uransa aikana melkoisen määrän yhteen ja samaan samaan sapluunaan tehtyä supersankarisarjakuvaa, jolloin tällainen hieman kokeilevampi, rennompi ja eurooppalaisempi ote piristää aina kunnolla. Ja kun rujon realistisesti ja koreilemattomasti toteutettuun maailmaa myllerretään maagisilla voimilla, niin siinäkin on enemmän tehoja kuin kiiltokuvamaailmassa tapahtuvassa taikatemppuilussa.
Ei Doctor Strange: Alku silti eurooppalaisen vaihtoehtosarjakuvan taistelutantereille ole änkeämässä. Se on päivittyvään sarjakuvamakuun toteutettua supersankariviihdettä, joka esittelee monille vanhan tutun sankarin toivottavasti myös aivan uudellekin yleisölle.
Uudesta yleisöstä puheen ollen albumi päättyy traileriin, eli Defenders-lehden ensimmäiseen numeroon, jossa Tri Outo seikkailee muutamaan muun Marvelin sankarin kera. Matt Fractionin käsikirjoitus ja Terry ja Rachel Dodsonin taide, eli nimekkäitä tekijöitä tarjolla. Jos suosio on suurta, niin ehkäpä tätä herkkua saadaan lisääkin!
Doctor Strange: Alku juuri nyt kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla!