Sarjistilaus on kestävä lahja!

11.11.2022 Tri Tuomio

Lahjanmetsästyskausi alkaa olla kuumimmillaan. Isänpäivä väijyy aivan nurkan takana ja joulukin hiipii kohti määrätietoisesti. Näiden juhlien kunniaksi on tietenkin syytä vinkata sarjakuvia. Tällä kertaa hehkuttelemme lahjoja, joista riittää riemua pidemmäksi aikaa, eli tilattavia sarjakuvia. Tosin verkkokaupassamme voi tehdä monenmoisia valintoja lahjatilauksen keston suhteen – skaala venyy yhdestä näytenumerosta kestotilaukseen. 

Ilmestyy 23 .11. 2022.

Tex Willer on vanha tuttu lännenviihteen peruskivi. Ensi vuonna juhlimmekin pyöreitä, eli Tex on jakanut oikeutta härmäläissä lehtihyllyissä jo 70 vuoden ajan. Kuluvana syksynä olemme päässeet nauttimaan piiiiitkistä Mefisto-tarinoista. Infernaalinen pahisjahti jatkuu numerossa 15/2022 vanhan tutun fanisuosikin ja suomenvierailijan kuvittamana, eli taiteesta vastaa varjojen mestari Fabio Civitelli. Tummia tunnelmia siis luvassa! Tex on ikäisekseen erittäin vetreässä kuosissa, joten vuoden 2023 seikkailuja odotellaan vesi kielellä länkkärien ystävien parissa kautta maan. Olemme hehkutelleet Texin perusjulkaisun seikkailuja viimeksi täällä ja tilaushommiin pääsee heti tuosta alapuolelta.

Ilmestyy 8. 12. 2022.

Jos Tex Willerin ja Kit Carsonin kaltaisten kokeneiden lainvartijoiden seikkailut eivät tunnu tarpeeksi rämäpäisiltä, niin Bonellin länkkäritehtaalla on keksitty ratkaisu siihenkin ongelmaan. Nuori Tex Willer kertoo Texin nuoruusvuosista. Kostoteknisistä syistä lainsuojattomakasi lipsahtaneen cowboyn perässä on puoli länttä, eli lainvartijoiden ja palkkionmetsästäjien lisäksi Tex on myös konnien tähtäimessä. Fanipalveluna tarjoillaan ensikohtaamisia monen vanhan tutun kanssa. Uudet lukijat hurmataan energisellä seikkailumeiningillä ja Tex-kaanoninsa tuntevalle on tarjolla roppakaupalla bongattavaa ja myhältävää. Käsikirjoittajat ovat liekeissä ja piirtäjät pistävät parastaan, koska uusi kuukausittain jatkuva lännensarja on harvinaista ja ainutlaatuista herkkua sekä lukijoille että tekijöille. Nuoren Texin tarjoamaa kyytiä olemme hehkutelleet esimerkiksi täällä ja täällä. Tilaamaan pääsee tuosta alapuolelta klikkaamalla. Kahta ensimmäistä vuosikertaa on tarjolla pakettidiilinä, eli jos joulukuusen alle kaipaa hieman näyttävämpää pakettia, niin… kunnon humoristi toki paketoi kaikki 12 tai 24 numeroa erikseen, koska lahjomishommissa määrällä on joskus oma paino- ja hauskuusarvonsa.

Jotta lännenviihde ei todellakaan loppuisi kesken, niin vinkataanpa myös vuodenvaihteen perinteistä Tex-spessujen pakettidiiliä, eli Maxit, Kronikat, Suuralbumi ja Värialbumit ovat jälleen tammikuun loppuun saakka tarjolla kotiovelle tai ainakin postilaatikolle roudattuina. Pakettihintaan, luonnollisesti. Vuoden 2022 julkaisuja olemme hehkutelleet esimerkiksi täällä, täällä ja täällä. Tilailemaan pääsee tuosta alapuolelta, mutta linkki lopettaa toimintansa 31. 1. 2023, eli loputtomiin ei voi ämpyillä.

Ilmestyy 16. 11. 2022.

Spider-Man aka Hämähäkkimies aka Hämis aka on Marvelin supersankareista suosituin ja ihan syystäkin –  teiniangstia, romantiikkaa, toimintaa ja huumoria kauniissa paketissa. Suuria tunteita ei turhaan säästellä, eli pähkähulluimmankin konnahahmon toiminnalla saattaa olla traagisia seurauksia. Ja todellakin, toimivimman sankarihahmon lisäksi Hämiksen sivuilta löytyvät myös mieleenpainuvimmat pahikset. Numeron 11/2022 kansi on tästä yksi todiste. Sarvikuono loistaa lystikkäästi kyseisen numeron sisäsivuillakin. Marraskuun numeron löydät pian Lehtipisteistä. Joulukuun numero ehtii tilaukseen mukaan, jos on nopea. Aikaisempien numeroiden tunnelmia voi maistella vaikkapa täällä ja täällä.

Ilmestyy 16. 11. 2022.

Pientä sarjakuvatoimittajaa ärsytti muinoin kovin, kun parturissa luettu Korkeajännitys oli yhä kesken kuontalon siistimisen valmistuttua. Tämä harmitus muistuu aina mieleen Korkkaria lukiessa näin noin 40 vuotta myöhemminkin. Voimme kuitenkin olla varmoja, että siinäkin tarinassa pahat natsit saivat tuta ja brittisankari tai liittoutuneiden puolella ollut taistelija kasvoi sekä ihmisenä että sotilaana vastoinkäymisistä ja vihollisen toiminnasta huolimatta. Korkeajännitys tarjoilee tuttua ja turvallista sotasarjakuvaa, jota luetaan samasta syystä kuin samoja raskan musiikin suosikkeja kuunnellaan vuosikymmenestä toiseen. Monen mielestä mielestä Korkkari on bulkeimmillaankin parasta. Takuuvarmaa viihdettä ilman ylimääräisiä kikkailuja. Aivot voi jättää narikkaan muuten kuin sotahistorian osalta. Sotakoneiden ja sotatapahtumien harrastajille löytyy aina yksityiskohtaista ihmeteltävää ja analysoitavaa. Tarinoiden realismin aste toisin singahtelee raa’asta ja autenttisesta koomisen remellyksen kautta yliluonnolliseen kauhuun. Jokaiselle jotain, kunhan mustavalkoinen sotasarjakuva maittaa. Makupaloja vuoden 2022 Korkkareista löytyy täältä ja täältä. Jos kahdeksan perus-Korkkaria ei riitä tyydyttämään nälkää, niin kuusi erikoisnumeroa pitää huolen, että ahkerallakin parturissa asioijalla riittää luettavaa. Eli vinkataanpa Korkeajännityksen tilausta nyt lahjanmetsästäjien lisäksi kuontaloita puleeraaville tahoillekin. Korkkarin vuosikerta tai näytenumero lähtee kotia tai putiikkia kohti tuosta alta klikaten. Saa suorittaa!