Chip Zdarskyn Hämähäkkimies

29.07.2022 Rmaki

Hämähäkkimiehen lukijoita on hemmoteltu numerosta 10/2021 alkaen Chip Zdarskyn (alias Steve Murray) massiivisellä Hämis-saagalla, joka huipentuu tämän kesän lehdissä. Chip Zdarsky ryhtyi kirjoittamaan Hämiksen seikkailuja vuonna 2017 amerikkalaisen Peter Parker the Spectacular Spider-Man -lehden numerosta yksi alkaen, ja elokuun Hämis-lehden myötä hänen Peter Parker -kertomuksensa on kaikki julkaistu suomeksi.

Lähes koko vuoden kestäneen seikkailun aikana Hämis on ottanut yhteen muun muassa Kingpinin ja Korppikotkan kanssa, tutustunut sisareensa Teresaan, vieraillut omassa menneisyydessään sekä hämähäkkimiehettömässä rinnakkaistodellisuudessa ja tehnyt sovinnon itsensä J. Jonah Jamesonin kanssa! Zdarskyn kertomusta ovat olleet kuvittamassa mm. Adam Kubert, Juan Frigeri, Mike Allred, Joe Quinones sekä numeroissa 7 ja 8 paluun seittisingon maailmaan tekevä Chris Bachalo.

Koko tarinakaaren kantavana voimana on ollut Hämiksen vanhan vihollisen Tinurin ja tämän avaruudesta saapuneiden tekoälykumppaneiden vemodien aikomus valloittaa maapallo, ja numerossa 7/2022 (myynnissä nyt!) nähdään viimein, miten tämä mullistava tarinakokonaisuus päättyy. Näemme, mikä on Tinurin ja vemodien lopullinen suunnitelma — ja samalla selviää myös Teresa Parkerin kohtalo. Mukana tiimellyksessä ovat sankarit Musta Pantteri sekä Rautasydän.

Eräänlaisena jälkinäytöksenä Tinuri-eepokselle voidaan pitää numerossa 7/2022 alkavaa kaksiosaista tarinaa, joka käsittelee Hiekkamiestä alias Marko Flintiä. Sekä konnan että sankarin rooleissa heilunut Hiekkamies on menettämässä voimiensa hallinnan, ja lisäksi hän näkee jatkuvasti välähdyksiä oudosta tulevaisuudesta. Liittyvätkö nämä tapahtumat jotenkin Hämiksen aikamatkailuun? Se ratkeaa elokuun numerossa!


Mutta ei siinä kaikki — ei todellakaan! Kun Chip elokuun numerossa jättää hyvästit Hämikselle, hän tekee sen viimeisen päälle tyylillä. Bachalon kuvittaman Hiekkamies-tarinan jälkimmäisen osan lisäksi lehti sisältää tarinan “Finaali”, jonka Zdarsky on sekä kirjoittanut, kuvittanut että värittänyt! Monien lahjakkuuksien mies siis! Lisäksi lehdessä julkaistaan Zdarskyn jäähyväiskirje Hämikselle.

Mitä seuraavaksi, mietitte kenties? Hyvä kun kysyitte Kuten Hämiksen kirjepalstoilla on luvattu, siirrymme seuraavaksi takaisin Amazing Spider-Man -lehden tarinoihin, mutta sitä ennen loppuvuonna 2022 Hämiksen ystäviä hemmotellaan kourallisella itsenäisiä kertomuksia, joista vastaavat monet sarjakuvan huippunimet. Millaisia Hämis-seikkailuja mahtavat luoda vaikkapa Steve Rude, Paul Pope, Peter Milligan tai Darwyn Cooke? Sitä saamme ihmetellä numeroissa 9-12/2022!
Hämähäkkimies/Spider-Man 7/2022 on myynnissä nyt, ja numero 8/2022 ilmestyy lehtipisteisiin 21.9.2022!

Avainsanat