Mefisto palaa!

16.09.2022 Tri Tuomio

Tex Willerin konnagallerian patamustin ässä on kiistatta Mefisto. Patajätkä lienee poikansa Yama. Molemmat hahmot herättävät fanikunnassa suuria tunteita puolesta ja vastaan, mutta on kuitenkin se, että moni muistaa nuorisolaisena lukemistaan Texeistä parhaiten juuri Mefiston ja Yaman tähdittämät kauhu-Texit. Mefisto ja Yama eivät ole ainoat yliluonnollisilla voimilla operoivat veijarit Tex Willerin pahiskaartissa, mutta tämän kaksikon draaman kaari on kestävintä laatua. Suuren uhon ja tuhovoiman takana kytee aina tragedian siemen. Texin käsikirjoittajat ovat aina osanneet kasvattaa siitä siemenestä mainion hiuksia nostattavan seikkailun, jossa ei suuria tunteita säästellä.

Mefiston ja Yaman kommunikointi ja operointi alakerran väen kanssa tarjoaa osaaville piirtäjille runsaan kattauksen herkullisen infernaalisia näkyjä, jotka toimivat muun muassa täällä kauhu- ja heavy metal -kuvastoa rakastavassa Härmässä enemmän kuin hyvin. Texin perusjulkaisun tämän syksyn pisin tarinakaari kattaa numerot 12–14/2022 ja palauttaa nämä okkultistikonnat Texin ja kumppaneiden riesaksi tyylillä ja taidolla.

Texin maailman tunteva hoksaa kuka pääpahis on jo numeron 12 kannesta, mutta Texillä ja kumppaneilla kestää huomattavasti kauemmin vastustajan todellisen henkilöllisyyden päättelyn kanssa. Pirullisen ovela Mefisto on juoninut itsensä goottilaista kauhukuvastoa pursuilevan mielisairaalan pyörittäjäksi, joten on värisyttäviä visuaaleja on tyrkyllä enemmän kuin tarpeeksi yhdelle piirtäjälle. Onneksemme piirtäjiä onkin kaksi, sillä kuvituksesta vastaa vuonna 1975 syntynyt veljeskaksikko Raul ja Gianluca Cestaro. Ja jumalation sentään, että nämä kaksoset pistävätkin kauhuvaihteen täysille ja ainakin allekirjoittaneen ihastuksesta kiemuraksi. Bonellin sarjakuvatallissa pitkään vaikuttaneet veljekset lyövät nyt läpi myös Texin maailmassa. Rima on korkealla ja nyt paukutellaan heti kättelyssä kärkisijoille kauhu-Texin visualisoijina.

Tarinasta vastaa vanha jyrä Mauro Boselli, joka tietää kyllä kuinka korkealla rima onkaan aina kun maagiset nimet Mefisto ja Yama mainitaan. Boselli ei kohtele Mefistoa yhden tempun ponina, joten tarjolla on rikollisia salaliittoja, okkultistisia salaliittoja, mieleltään järkkyneiden ihmisten rääkkäystä, mieleltään terveiden ihmisten rääkkäystä, sarjamurhaajia, ryöstöjä, kiristystä ja tietysti monenlaisia manifestoitumisia. Erittäin taiten punottu vyyhti siis kyseessä. Herkimmille lukijoille on luvassa harmaita hiuksia ja pilalle puristettuja pokkareita.

Taiteesta kohkasinkin jo, mutta hehkutetaan nyt vielä toisenkin kerran. Esimerkiksi Berni Wrightsonin edustaman klassisen kauhusarjakuvan ystäville on nyt kolmen pokkarin verran silmäkarkkipäiviä tarjolla. Jos Cestaron veljesten tulkinta Texin maailmasta ei käännytä uusia lukijoita Tex Willerin maailmaan, niin syön yhden lukuisista stesoneistani.

Tex Willer 12/2022 nyt Lehtipisteissä. Numero 13 ilmestyy jo 5. lokakuuta ja numero 14 pian sen perään 26. lokakuuta. Jos tämä numero osuu makuhermoon, niin kannattaa tilata Tex. Linkki kyseiseen operaatioon löytyy heti tuosta alapuolelta.

Lehtipisteissä 5. lokakuuta 2022!