Nuori Tex Willer villissä pohjolassa

29.04.2022 Tri Tuomio

Nuori Tex Willer on jaksanut yllättää positiivisesti jo reilut kaksi vuotta, eli hyytymistä ei ole tapahtunut. Tekisipä jopa mieli sanoa, että paranemista tapahtuu. Toukokuun numerossa käynnistyy uusi  tarinakaari ja siinä pedataan erästä hyvinkin merkittävää tapahtumaa, eli tarjolla on mitä mainioin tilaisuus hypätä parhaassa mahdollisessa kohdassa tämän modernin länkkäriklassikon kyytiin. Kurkistetaanpa siis toukokuun numeron kansien väliin, jotta miksi juuri nyt on oikea hetki jäädä koukkuun Nuoreen Tex Willeriin.

Käsikirjoittajana jatkaa Mauro Boselli, takuuvarma tarinanikkari, joka tuntuu olevan aivan erityisen liekeissä nuoren Texin tarinoita juoniessaan. Vanhaan Texiin paalutettu jäyhyys loistaa poissaolollaan, eli virtaa piisaa. Kuvituspuolella vetovastuun nappaa tässä numerossa Pasquale Del Vecchio, joka kuuluu allekirjoittaneen kolmen kärkeen Texin nykyisistä vakikuvittajista. Herralta kun hoituvat sekä muistettavat hahmot että tulinen toiminta. Hahmoista puheen ollen tämä numero käynnistellään Eli Wallachin ja Robert Redfordin juttutuokiolla… Tai siis Laplacen ja Ricardo Gomezin. Jälkimmäinen herra on päänahanmetsästäjä, jonka kintereillä pohjoiseen Missourin yläjuoksulle suuntaa eräskin Texasin ranger.

Pääsemme siis viimeinkin tutustumaan nuoreen ja tummatukkaiseen Kit Carsoniin, jonka miesjahdista ei tule puuttumaan mutkia, yllätyksiä tai kiperiä tilanteita. Saalis kun lyöttäytyy yksiin turkismetsästäjien kanssa, jotka ovat avoimessa sotatilassa mustajalkojen kanssa. Tässä konfliktissa on eräs kaikille tuttu texasilainen lainsuojatonkin jo ehtinyt valita puolensa.

Verisistä yhteenotoista ei tule tämän pokkarin sivuilla puutetta. Kirjoituspuolella on hoksattu, että toimintakohtauksissa ei tarvitse pihistellä kuten elokuvissa, koska budjetti kyllä kestää joukkokohtaukset hevosineen ja sotureineen, kunhan piirtäjä ei vain saa jännetuppitulehdusta. Boselli on tosin tehnyt kirjoitusrintamalla niin tiivistä jälkeä, että tarinaa pilaamattomien kuvitusnäytteiden bongaaminen ei ollut tälle toimittajaparalle helpoin mahdollinen urakka.

Kehuttakoon nyt Bosellin ja De Vecchion osaamista lännentoiminnan toteuttajina siinäkin mielessä, että hahmot toimivat järkevästi ja heidän tekemisiään on miellyttävä seurata. Aivoihin ei satu, eikä epileptinen kohtaus uhkaa, toisin kuin nykyisiä toimintaelokuvia katsellessa.

Silmät lepäävät myös Del Vecchion hahmosuunnittelussa. Värikkään persoonalliset turkismetsästäjät ovat aina hedelmällinen kohde osaavalle tekijälle, eikä Del Vecchio piilota kynttiläänsä vakan alle. Luvassa on siis jännittäviä päähine ratkaisuja ja paljon hapsuja.

Ympäristön vaihdos tekee hyvää siis sekä Texille että lukijalle, tekijätiiminkin saadessa uutta virtaa. Bonellin päässä rima toki on katossa, koska Texin ja Kitin ensikohtaamisen pitää olla parasta mahdollista Texiä. Ja parasta mahdollista Texiä todellakin on tarjolla. Tilaa vaikka näytenumero, jos et muuten usko! Se onnistuu näppärästi tuosta alapuolelta löytyvää linkkiä klikkaamalla.

Sitten ja kun olet havainnut Nuoren Tex Willerin seikkailujen tilaamisen viisaimmaksi mahdolliseksi sijoituspäätökseksi, niin voit tilata verkkokaupastamme myös kaksi ensimmäistä vuosikertaa. Ei lopu lomalukeminen ihan heti kesken, ja kun lännenviihdettä piisaa, niin kesällä on heti paljon mukavampaa ja rennompaa! Ja jännempää!

Nuori Tex Willer 5/2022 löytyy Lehtipisteistä keskiviikkona 6. toukokuuta!