Sarjakuvavinkkejä kesään 2024 osa 2

05.07.2024 Tri Tuomio

Olemme nyt kesän kovassa ytimessä, eli syksy lähettelee pian ensimmäisiä merkkejä itsestään. Sitä ennen on kuitenkin syytä nauttia sydänkesästä täydellä teholla. Sadepäiviin, siirtymiin ja yleiseen töiden ja askareiden välttelyyn on syytä varustautua sarjakuvin. Kurkistamme siis verkkokauppamme antimiin ja tässä tulee sarjakuvavinkkejä kesään 2024 osa 2.

Kattauksen avaa sen ainoa vasta tuloillaan ole albumi, mutta perustelut tähän ovat vankimmat mahdolliset. Asterix on toki aina hämmentävän ajankohtainen, mutta Asterix olympialaisissa on näin olympiavuonna aivan erityisen ajankohtainen. Monen mielestä tämä 12. Asterix-seikkailu kuuluu sarjan kymmenen kärkeen, mutta tuomarointi on syytä suorittaa itse ja oman maun mukaan. Albumi tärähtää sarjakuvaputiikkeihin 17. heinäkuuta, eli juuri passelisti ennen Pariisin urheilujuhlaa. Nähdäänköhän Asterix ja Obelix avajaisissa? Allekirjoittanut ei löisi vetoa sen puolesta, että ei nähdä.

Punaparta

Piraateista emme ole hetkeen kohkanneet näillä sivuilla. Wanhan ajan seikkailusarjakuville on aina paikkansa, ja harva sarjakuva operoi klassisen seikkailuviihteen ytimessä yhtä täsmällisesti kuin Jean-Michel Charlierin ja Victor Hubinonin merirosvosarja Punaparta. Miekkoja, musketteja ja purjelaivoja todella uljaasti kuvitettuna ja kimurantisti juonittuna. Poikamainen seikkailuviihde ei tästä paljon parane. Tai ainakin vielä muutama vuosikymmen sitten tätä viihteenlajia markkinoitiin vain ja ainoastaan pojille, mutta eihän menneiden aikojen menosta ja meiningistä, urheista sankareista ja kieroista konnista nauttiminen todellakaan ole sukupuolesta kiinni. Eli suositus kaikille historiallisesta draamasta ja merellisestä mellastuksesta kiinnostuneille! 

Sisarukset Grémillet

Tämän päivän seikkailusarjakuvaa saa tässä vinkkivyörytyksessä luvan edustaa Giovanni Di Gregorion ja Alessando Barbuccin ihanaakin ihanampi Sisarukset Grémillet. Tekijät ovat tuttuja nimiä muun muassa Disneyn ja Bonellin sarjakuvien lukijoille, ja löytyypä ansiolistalta myös kulttisuosikki W.I.T.C.H. Sisarukset Grémillet sarjakuvaviihteenä tätä päivää siinäkin, että sen sankareina heiluu tyttökolmikko, joka ratkoo eteensä tulevat pulmatilanteet jollain muulla kuin väkivallalla. Jännitystä tai suuria tunteita ei silti säästellä. Lämmin suositus ihan kaikille fantasiasarjakuvan ystäville. Grémillet’n sisarusten maailmaan uppoutuminen hyväilee aina sielua! Melankoliaa, huumoria, nostalgiaa, teiniromantiikkaa, lapsuuden viattomuutta, aikuisuuden kynnyksellä hapuilua, mielikuvitusmaailmoja, luonnon ihmettelyä…

Tex Willer Värialbumit

Seuraavaksi yhdistelemme uutta ja vanhaa, eli miten pärjääkään 75-vuotias mustavalkoisista ja piiiitkistä tarinoista tuttu sarjakuvasankari täysissä väreissä ja iskevyyttä vaativassa formaatissa. Tex Willer -värilalbumien sarja on suunnattu niille toimintaviihteen ystäville, joiden mielestä tunti ja kolme varttia on ehdoton maksimipituus elokuvalle. Ja hyvälle biisille riittää kestoksi kolme ja puoli minuuttia. Yellow Birdin legenda oli erittäin kova suoritus ja karauttaa varmasti tämän vuoden Tex-seikkailujen kymmenen kärkeen. Jo ilmestynyttä albumikatrasta uskaltaa kokonaisuudessaan suositella erityisesti spagettiwesternien ystäville.

Mestareita, onko heitä?

Ja seuraavaksi sitten jotain aivan muuta. Siirrymme fyysisestä toimintaviihteestä sisäavaruuksien tutkiskeluun ja henkiseen kasvuun. Taavi Kassilan ja Kati Hannilan albumit Mestaria etsimässä ja Mestareita ja opetuslapsia johdattavat valaistumista etsivälle polulle Kassilan jalanjäljissä. Elokuvantekijä ja etsijä on tavannut kuuluisan gurun jos toisenkin, joten anekdootteja piisaa ja paikan päällä omaksuttua itämaista viisautta tarjoillaan helposti sulavassa muodossa. Suosittelemme joogaintoilijoille ja uteliaille mielille.

Idefix ja Voittamattomat

Aloitimme Asterixilla, joten päätämme Idefixillä. Jos ehdottomasti haluaa Asterixin ja Obelixin mukaan sarjakuvansa sivuille, niin Idefix-albumit ovat väärä vaihtoehto, sillä nämä lyhyet tarinat kertovat Idefixin elämästä ennen kuin koirasankari kohtasi uskolliset ihmiskumppaninsa. Idefix ei kuitenkaan seikkaile yksin, sillä hänellä on taustatukenaan eläinjengi Voittamattomat. Parisiumin kaduilla ei vietetä tylsiä hetkiä, sillä roomalaisilla ja näiden kätyreillä on jatkuvasti harmia näiden Gallian puolesta liputtavien koirien, kissojen, pulujen ja pöllöjen kanssa. Suosittelemme hieman nuoremmille lukijoille, joille Asterix-seikkailujen huumorisisällöistä avautuu vasta fyysinen komedia ja kohkaaminen. Suosittelemme jälkikasvulle ääneen lukemista ja ihan täysillä ääninäyttelemistä. Neljäs albumi on luvassa syssymmällä.

Sarjakuvavinkkejä kesään 2024 osa 2 olkoon nyt paketissa. Edellinen vinkkikattaus pitää sekin yhä kutinsa, eikä kannata myöskään unohtaa sarjakuvatoimittajalegenda Rmäen lukusuosituksia. Hulvatonta heinäkuuta ja sankarillisia sarjakuvahetkiä!