Idefixin velmu kolmas albumi – Hyvää huomenta, Parisium!

16.02.2024 Tri Tuomio

Musiikkipiireissä “vaikea kolmas albumi” on tunnettu käsite. Jää on jo murrettu ja osaaminen todistettu, mutta onko aika kokeilla uusia kujeita vai varmistella asemia mukavuusalueella? Idefix ja Voittamattomat luonnollisesti pysyttelevät siinä minkä parhaiten taitavat, eli kujeilevassa roomalaisten kanssa kahinoinnissa, jota tarjoillaan jälleen kolmen seikkailun verran. Idefixin velmu kolmas albumi kantaa nimeä Hyvää huomenta, Parisium! ja sen sivuilla telmii jo tutuksi tullut hahmogalleria, mutta uusiakin tuttavuuksia on luvassa. Kurkistetaanpa siis kyseisen seikkailusikermän kansien väliin!

ⓒ Hachette Livre

Camulogenoksen miekka

Vanhoja tuttujakaan ei unohdeta tämän albumin tiimellyksessä. Ensimmäisessä tarinassa Aladobix ja Smirgeline melkeinpä varastavat pääroolin.

ⓒ Hachette Livre

Smirgelinen veli ja Aladobixin ainainen kiistakumppani erehtyy myymään roomalaisille Comulogenoksen miekan. Vastarinnan symboli ei saa päätyä miehittäjien käsiin, joten Aladobix ja Smirgeline ryhtyvät toimiin. Roomalaiset ryhtyvät vastatoimiin ja sotakoirat pääsevät töihin.

ⓒ Hachette Livre

Gallialaisilla onneksi on ässä hihassa pöllö Nocturnixin keitosten muodossa. Vai onko kyseessä sittenkään ässä, sillä jokeri on yleensä Nocturnixin liemiä parhaiten kuvaava kortti? Vastaus kysymykseen löytyy albumin sivuilta.

ⓒ Hachette Livre

Palaneen käryä Parisiumissa

Keskimmäisessä tarinassa Parisiumia riivaa oikein kunnon hernerokkasumu. Syyksi tähän paljastuu roomalaisten mukavuudenhalu.

ⓒ Hachette Livre

Liika kaupungistuminen ei Parisiumin eläinväestöä miellytä, joten Idefix kumppaneineen ryhtyy suoraan toimintaan. Avuksi värvätään kamppailujajeja taitavat kyyhkyset.

ⓒ Hachette Livre

Nautitaanko savupilven hälvettyä savumakkaroita kuin Asterixien päätteeksi ikään, vai onko Parisiumin ilmanlaatu lopullisesti pilalla? Se selviää albumin lukemalla. 

ⓒ Hachette Livre

Parisiumin aamunkoitto

Viimeisessä tarinassa valokeilaan päätyy Parisiumin kuuluisin tenori, Sinfonix. Kukko kailottaa kaupungin hereille joka aamu, mikä ei miellytä Monalisaa, kenraali Labienuksen silmäterää.

ⓒ Hachette Livre

Monalisa keksi kukolle parempaakin käyttöä kuin herätyskellona toimimisen, joten Sinfonix uhkaa päätyä pataan. Varsinkin kun arvonsa tuntevan kukon varoituskellot vaikuttavat olevan pahasti epäkunnossa. 

ⓒ Hachette Livre

Herkuttelevatko roomalaiset albumin päätteeksi taatelikukolla vai saavatko gallialaiset jatkossakin kuulla suosikkitenorinsa sulosäveliä? Se selviää… arvaatte kyllä!

ⓒ Hachette Livre

Näiden seikkailujen konnat ja jännitysviihde ovat junioriosastolle tuunattuja, eli lapsilukijoille liian haastavia kauheuksia tai vaikeuksia ei tapahdu. Allekirjoittanut suosittelee albumia eritoten ääneen luettavaksi, sillä sen eläimellinen hahmokatras tarjoaa osaavalla amatööritason ääninäyttelijälle paljon työstettävää. Perheen pienimmät tai hoitomuksut varmasti arvostavat yrityksiä kanavoida kaikkia näitä koiria, kissoja ja siivekkäitä. Ylinäyttelystä ei luultavasti sakoteta. Päinvastoin.

Idefixin velmu kolmas albumi Idefix ja Voittamattomat: Hyvää huomenta, Parisium! löytyy juuri nyt Lehtipisteistä ja sarjakuvakaupoista kautta maan. Voit hankkia tämän albumin ja sarjan aikaisemmat osat myös verkkokaupastamme, Asterixin seikkailuja unohtamatta…

Avainsanat