Gremillet4_otsikkokuva

Sisarukset Grémillet 4: Komeetta ja vuorikauris

01.11.2023 Rmaki

Ihastuttava Grémillet’n tyttökolmikko on palannut. Sisarukset Grémillet 4: Komeetta ja vuorikauris vie nuoret sankarittaret Alpeille uuden mysteerin äärelle.

Ylistetty koko perheen sarjakuva

Sisarukset Grémillet kertoo kolmesta tytöstä, jotka asuvat äitinsä kanssa nimeltä mainitsemattomassa ranskalaisessa kaupungissa. Siskokset ovat varsin erilaisia, mutta osaavat silti puhaltaa yhteen hiileen tarpeen vaatiessa. He ovat perustaneet ”Kolmen sisaren kerhon”, joka ratkoo tyttöjen tielle osuvia arvoituksia. Usein arvoituksiin liittyy jokin yliluonnollinen elementti, jolle saattaa löytyä kuitenkin tuiki tavallinen selitys… tai sitten ei! Sarja on saanut Suomessa erittäin lämpimän vastaanoton, muun muassa Kirjavinkit, Muropaketti ja Oksan hyllyltä ovat kehuneet aiempia albumeita.

Gremillet4_kuva1

Kauan kaivattu isä

Sarah, Cassiopée ja Lucille tapaavat harvoin isäänsä, joka on kiireinen tähtitieteilijä. Uudessa albumissa sisarukset pääsevät harvinaiselle matkalle isän työpaikalle, korkealla Alpeilla sijaitsevaan observatorioon. Ilo isän tapaamisesta jää kuitenkin lyhyeksi, sillä Maata lähestyy samaan aikaan komeetta, jota isä on pitkään odottanut – niinpä hän keskittyy tähyilemään taivaita, ja tytöt joutuvat keksimään itselleen muuta tekemistä.

Gremillet4_kuva2

Mystinen vuorikauris

Onneksi kauniit alppimaisemat tarjoavat runsaasti virikkeitä, ja lisäksi observatorion leppoisa kokki Mathieu antaa tyttöjen seuraksi uljaan Shen-koiransa. Tutkiessaan vuoristoa ja sen metsiä tytöt löytävät vanhan onton puun, jonka sisältä paljastuu mystinen lastenloru. Loru kertoo toisen sarvensa kadottaneesta vuorikauriista, ja se jää pahasti kesken. Tässäpä siis uusi tehtävä Kolmen sisaren kerholle! Miten tarina jatkuu, kuka runon on laatinut, ja mihin se oikeastaan viittaa? Kumma kyllä paikalliset asukkaat eivät osaa sanoa runosta mitään, mutta johtolankoja seuratessaan sisarukset oppivat paljon paikallisista eläimistä.

Gremillet4_kuva3

Arvoituksen ratkaisemisesta muodostuu varsin haastava tehtävä, ja lorun jatko vie sisarukset mitä eriskummallisimpiin paikkoihin. Hauskasta puuhasta huolimatta kolmikkoa harmittaa, että isä viettää kaiken aikansa teleskoopin parissa. Cassiopée ei ole kovin innostunut jyrkkien rinteiden koluamisesta, ja kun hän kaiken lisäksi teloo kätensä luolakiipeilyn seurauksena, uhkaa mysteeri jäädä vaille ratkaisua. Jääräpäinen Sarah ei kuitenkaan halua luovuttaa. Selviääkö vuorikauriin salaisuus? Täyttääkö komeetta isän odotukset?

Gremillet4_kuva4

Sisarukset Grémillet 4: Komeetta ja vuorikauris on maagisen upeasti kuvitettu, valloittava tarina kaiken ikäisille lukijoille. Hienon albumin voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta!

Gremillet4_loppukuva

Avainsanat