Verkkokauppamme piristyspaketit

17.11.2023 Tri Tuomio

Joulukuulle uskaltaa jo luvata komean kattauksen joululahjavinkkejä, mutta sitä ennen Tri Tuomio haluaa hienosäätää vinkkailumoottoriaan pienen verkkokauppakatsauksen muodossa. Synkkääkin synkempää marraskuuta on vielä jäljellä, joten keskitymme nyt mieltä nostattavaan huumoriin ja toimintaan kahdella säännön vahvistavalla poikkeuksella varustettuna. Sarjakuvat ovat laillisia piristeitä, joten tällä kertaa hehkutusvuorossa ovat siis verkkokauppamme piristyspaketit! 

Halloween on ikävä kyllä vain kerran vuodessa, mutta Minä Milla Magia toimii ympäri vuoden. Pippurinen noita on Carl Barksin parhaita konnahahmoja ja täten todellakin ansainnut oman juhlakirjansa. Ankkalinnassa vaikuttaa siinä määrin komea kattaus kelmejä, että kärkipään konnilta vaaditaan kunnolla karismaa, ja sitähän Milla Magialle on suotu, kiitos Sophia Lorenin ja Carolyn Jonesin. Jättikirja kuuluu verkkokauppamme jyhkeimpiin opuksiin, joten se varastaa jo ihan koon perusteellakin tämän vinkkaussession kärkipaikan. Tarkemmat tiedot sisällöstä voit lukea Minä Milla Magian aikasemmasta hehkutuksesta. Posauspommeja tai hulvatonta toimintaa ei säästellä. 

Matkalippuja Villiin länteen

Kun nyt lähdimme koko ja sivumäärä edellä tätä savottaa suorittamaan, niin pysytään vielä hetki sillä polulla. Nuori Tex Willer seikkailee jo neljättä vuottaan ja tarinoiden ja kuvituksen laatu on vähintään yhtä timanttia kuin perus-Texinkin sivuilla. Texin Willerin maailman ja hahmot sisäistäneille tarjoillaan fanipalvelua fanipalvelun perään, ja mikä parasta, nämä seikkailut toimivat lännenviihteenä vaikka Gianluigi Bonellin ja kumppaneiden luoma Villi länsi olisi aikaisemmin jäänyt täysin vieraaksi. Jos haluaa nauttia immersiosta ja eksyä fiktiiviseen länteen, niin määrälläkin on väliä, ja nyt Nuoret Tex Willerit voi ahmia vaikka vuosikerta kerrallaan, sillä kaikki aikaisemmat numerot ovat yhä saatavilla. Asiakasystävälliseen pakettihintaan ja näppärästi valmiiksi vuosikerroiksi koottuina. Ajoittain allekirjoittanut on kateellinen niille, jotka voivat nauttia Nuoren Texinsä monta numeroa kerrallaan, mutta toisaalta mojova cliffhanger kerran kuussa pitää mielen virkeänä ja säännöllisesti postiluukusta kolahtavat sarjakuvajulkaisut tekevät elämästä elämisen arvoista.

Kun jyhkeä määrä lännenviihdettä nyt kerran tuli puheeksi, niin Tex Willer -spessupaketti on aivan pakko mainita. Tämä setti on tarjolla vain rajoitetun ajan, eli 31. tammikuuta 2024 pitää olla tilaus tehtynä, jos ei halua noukkia ensi vuoden Kronikoita, Maxeja, Suuralbumia ja Värialbumeita Lehtipisteiltä ja sarjakuvakaupoista. Satanen riittää ja rahaa jää vielä kupilliseen vahvaa kahvia. Kahvikupposen kaveriksi vielä mukava nuotio ja Kit Carsonin jupinaa, niin muy bien!

Viisautta metsästämässä

Nyt sitten ne poikkeukset valitsemaamme huumoria ja toimintaa painottavaan linjaan: Taavi Kassilan kirjoittamat ja Kati Hannilan kuvittamat albumit Mestaria etsimässä ja Mestareita ja opetuslapsia keskittyvät henkisen kasvun, valaistumisen ja tiedon tavoitteluun. Taavi Kassila on vuosikymmenien ajan hakenut joogasta ja meditaatiosta voimaa ja kiertänyt maailmaa viisaiden opettajien mietteitä metsästäen ja pureskellen. Nyt tätä työtä puretaan helposti sulavassa sarjakuvamuodossa. Jos Asterixit ulkoa osaamalla voi päteä historian kokeissa, niin näiden albumien avulla voi kasvattaa aivolihaksia elämänkatsomustiedon ja uskontotieteen kokeissa ja tenteissä pärjätäkseen. Suosittelemme viisaudesta ja tiedosta kiinnostuneille uteliaille luonteille.

Musta hevonen on jäänyt kotimaassaan mustaksi hevoseksi, vaikka onkin kansainvälisessä jakelussa. Samsonin eli Samuli Lintulan luoma kahville perso Heikki H. Hevonen taivuttelee suomen kieltä ja sarjakuvan kuvakieltä kierteelle jos toisellekin. Äkkiväärä saattaa olla oikea termi kuvaamaan Mustan hevosen maailmaa. Liian äkkiväärää suurelle yleisölle? Verkkokaupastamme löytyy neljän albumin verran tätä harvojen herkkua. Älykkösarjakuvaa ihmisille, jotka eivät pelkää tyhmiäkään vitsejä.

Koska lännenviihde uhkaa jäädä nyt ainoastaan Tex Willerin varaan ja huumoriakin luvattiin, niin nostetaanpa Lucky Luken uusista seikkailuista framille Matthieu Bonhommen upeat albumit Mies joka ampui Lucky Luken ja Wanted Lucky Luke. Ensimmäistä uskaltaa helposti suositella jopa Deadwoodin ystäville. Jälkimmäinen uppoaa niihin, jotka haluavat länkkärinsä ripauksella romantiikkaa. Allekirjoittanutkin menetti sydämensä tämän albumin naishahmoille. Toivottavasti näemme heitä jatkossakin. Näitä albumeita uskaltaakin siis vilpittömästi suositella sekä westerninsä vakavasti ottaville että huumorin ystäville.

Matkalippuja mielikuvitusmaailmoihin

Fredin ikivelmua Filemonia ei sovi unohtaa, kun verkkokaupan helmiä naarataan. Filemon-albumit Epäuskoisen retki ja Batbadin Simbabbad upposivat hedelmälliseen maaperään, ja ne ovat saaneet rakkautta sekä lukijoilta että kriitikoilta. Surrealismia ja villinpuoleista mielikuvituksen lentoa on aina luvassa Filemonin sivuilla, eikä meno ole laisinkaan rauhoittumaan päin. Jos jonkun sarjakuvan hahmot karkaavat sarjakuvan sivuilta, niin tämän. Suosittelemme vaikkapa aikuisille Muumin ystäville ja muille korostotetun mielikuvituksellisissa maailmoissa viihtyville.

Supersankarikustantamon ei sovi unohtaa supersankareita hehkutuksissaan, joten tämän vinkkipaketin valokeila osuu viimeisenä Kersantti Napalmin kohdalle. Vesa Vitikaisen juoniman ja Markus Tuppuraisen kuvittaman Barracudan myötä esimerkiksi Tähtivaeltajan lukijoille tuttu Napalm siirtyy meidän sarjakuvatalliimme. Albumissa pääosan tosin uhkaa varastaa superterroristi Barracuda. Suosittelemme mustan huumorin ja raadollisen supersankaroinnin ystäville. Jos kasarin ja ysärin taitekohdan toimintaelokuvat ovat lähellä sydäntäsi, niin tämä albumi luultavasti niin sanotusti rokkaa.

Verkkokaupan piristyspaketit on nyt tältä erin esitelty. Joulukuulle lupaamme useammankin katsauksen verkkokauppamme aarteisiin, kun lahjavinkkailemme sekä uutta että vanhaa sarjakuvaa meiltä ja muualta. Tri Tuomio ja Rmäki lupaavat ahkeroida kuin tontut Korvatunturilla, jotta joulukuusien alle voidaan lahjapaketoida mahdollisimman paljon mahdollisimman mieluista sarjakuvaa!