Filemon: Batbadin Simbabbad

08.09.2023 Rmaki

Filemon-poika jatkaa surrealistisia seikkailujaan uudessa BD-albumissa Batbadin Simbabbad. Jaa anteeksi mikä?

Filemonin paluuta Suomen sarjakuvatarjontaan oli odottanut ja toivonut moni – ja niinpä vuonna 2022 julkaistu albumi Epäuskoisen retki katosi kauppojen hyllyiltä kuin poika aasin selästä. Suuri kiitos kaikille Filemonin faneille! Ja ei toki hätää, nyt albumi on jälleen saatavilla. Filemonin uutta tulemista ylistivät monet arvovaltaiset tahot, mm. Tähtivaeltaja-lehden Toni Jerrman sekä Kvaak-sivuston Reijo Valta.

Filemon: Batbadin Simbabbad kuva 1

Mikä Filemon-sarjassa sitten jaksaa kiehtoa vannoutuneita lukijoita? Vanha totuushan on, että ”sarjakuvassa voi tapahtua mitä vain” – kun tarina kerrotaan paperin ja kynän voimalla, ainoastaan tekijän mielikuvitus asettaa rajoja sarjakuvan sisällölle. Ja mitä ilmeisimmin Fredin mielikuvitus ei rajoja tuntenut – Filemon on kirjaimellisesti se sarjakuva, jossa voi tapahtua mitä tahansa – ja myös tapahtuu!

Filemon: Batbadin Simbabbad kuva 3

Kuten edellisessäkin sarjan osassa, myös tällä kertaa seikkailu käynnistyy, kun kaivonkaivaja Bartolomeus yrittää epätoivoisesti palata Atlantin kirjainten maailmaan ja rakkaalle A:lleen. Hän päättää viis veisata velho Felixin varoituksesta, jonka mukaan A:lle ei koskaan saa kulkea kahdesti samaa reittiä. Ja kun Bartolomeus yrittää palata kirjainten maailmaan ikivanhan kaivon kautta, Felixin varoitukset käyvät toteen. Puhkaistu kuu (toinen Atlantin kahdesta kuusta on sentään yhä ehjä) on vasta alkusoittoa, kun tuho uhkaa koko kirjainten maailmaa!

Filemon: Batbadin Simbabbad kuva 2

Vaan eipä hätää — Felix-setä tietää, että Filemon voi hakea apua Simbabbadilta. Ja Simbabbad löytyy tietenkin Batbadista, mistäpä muualtakaan? Mutta kuten tavallista, Atlantin kirjaimilla mikään ei suju Felixin suunnitelmien mukaan. Heti alkuun Filemon törmää kuiden vartijoihin, jotka eivät ole puhkaistusta kiertolaisesta lainkaan mielissään. Ja mitä ihmettä tekevät merenkäärijät? Hykerryttävän päätarinan lisäksi albumi sisältää lyhyen kertomuksen Filemonin ja sarjakuvaruutuun juuttuneen noidan seikkailusta.

Filemon: Batbadin Simbabbad on 56-sivuinen BD-albumi, ja tämänkin uutuuden voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Avainsanat