Wanted Lucky Luke!

11.02.2022 Tri Tuomio

Matthieu Bonhommen edellinen Luke-seikkailu Mies joka ampui Lucky Luken oli sekä fanien että kriitikoiden suosikki. Tämä huima onnistuminen saa nyt jatkoa ja Wanted Lucky Luke sukeltaa tämän suosikkilännensankarimme maailmaan vieläkin syvemmälle ja varmemmin ottein. Lopputulos on upea seikkailusarjakuva, jota uskaltaa suositella ihan kaikille huumorin, toiminnan, romantiikan ja western-tunnelmien ystäville. Jos tämä albumi ei ole mukana kärkikahinoissa vuoden parasta käännössarjakuvaa pähkäiltäessä, niin allekirjoittanut syö yhden lukuisista stetsoneistaan. 

Bonhomme lainaa pelimerkit lännentarinoiden mestareilta. Ruudikatkuisesta alusta huolimatta alkupään sivuilla viipyillään upeissa maisemissa ja yhytetään tarinan tärkeimmät hahmot. Luke havaitsee siis olevansa etsintäkuulutettu, sillä runsaalla kädelle levitellyt wanted-julisteet luonnollisesti innostavat muun muassa palkkionmetsästäjät sankarimme jäljille.

Luke ei juuri ehdi etsintäkuulutustaan ihmetellä, kun kolmen kauniin sisaruksen katras kaipaa pientä jeesiä muun muassa apasseja vastaan. Kaunottarien pelastaminen pulasta on aikaisemminkin kuulunut Luken toimenkuvaan, mutta Bonhomme päättääkin tässä kohtaa pelata kovilla, joten sekä Luke että lukijat joutuvat todella kovaan käsittelyyn. Sydämentykytyksiin kannattaa varautua ja vahvoja naishahmoja pelkäävät saavat harmaita hiuksia.

Karjanajon halki Villin lännen tarjoaa herkullisia hetkiä muun muassa Lonesome Doven ja Open Rangen ystäville. Uljasta preeriaa, tiimityöskentelyn ihanuutta ja vaikeuksia vaikeuksien perään on siis luvassa.

Tässä kohtaa tämä blogitekstiksi naamioitunut albumitraileri joutuu hieman jarruttelemaan, koska spoilaamatta paras. Vaikka tämä albumi toimii kuin häkä vaikka kyseessä olisi aivan  ensimmäinen kohtaaminen Lucky Luken tai ylipäätään lännenviihteen kanssa (kyllä, Matthieu Bonhomme on niin taitava), niin luvassa on kuitenkin myös vanhoja tuttuja hahmoja, jotka tarjoavat Lukensa ulkoa osaaville mukavia tai epämukavia jälleennäkemisiä.

Epämukavasta puheen ollen – kuten Bonhommen edellinen Luke-albumi meille jo todisti, niin tämä tekijä osaa tuoda Luken maailmaan aitoa vaaran tunnetta, eivätkä konnat todellakaan ole pelkkä koomisten kevennysten katras. Vanhan kunnon Lucky Luken ystävien ei kuitenkaan kannata liikaa huolestua, sillä tämäkin seikkailu tarjoaa vankan annoksen koomistakin kolhintaa. Vanhaa ja uutta täydellisessä tasapainossa, sanoisin. Tupakka tosin ei edelleenkään ilmesty sankarimme huulille, vaikka Luke tuntuu ajoittain savuttelua kaipaavankin. Fiksujen valintojen lännenmies.

Wanted Lucky luke löytyy sarjakuvakaupoista ja Lehtipisteistä keskiviikkona 16. helmikuuta. Löydät albumin myös verkkokaupastamme. Linkin sinne löydät tuosta alapuolelta. Samalla vaivalla kannattaa naksutella ostoskoriin Mies joka ampui Lucky Luken, jos ei jo löydy hyllystä!

Avainsanat