Surrealistista sarjakuvaa

14.09.2022 Rmaki

Kauan kaivattu Filemon palaa Suomen sarjakuvahyllyihin uuden BD-albumin myötä. Epäuskoisen retki jatkaa taiteilija Fredin omalaatuista sarjakuvaeeposta.

Filemon on maaseudulla elelevä nuori poika, jonka paras ystävä on aasi Anatole. Mutta Filemon ei ole ihan tavallinen nuorukainen, kaukana siitä! Jokin aika sitten Filemon nimittäin putosi pellon laidalla olevaan kaivoon, ja sitä kautta hän päätyi täysin toiseen maailmaan — maailmaan, jossa karttapallon kirjaimet olivat oikeita saaria. Tässä maailmassa eivät päde meidän tuntemamme luonnonlait: kirjainten maailman taivaalla loistaa kaksi aurinkoa ja öisin sitä valaisee kaksi kuuta.

Filemonin isää kismittävät pojan touhut Bartolomeuksen ja Felix-sedän seurassa.

Filemon tupsahti Atlantin valtameren A-kirjaimelle, ja siellä hän tutustui kaivonkaivaja Bartolomeukseen, joka oli aikanaan kaivoa kaivaessaan päätynyt A:lle ja jäänyt sinne nalkkiin. Filemon onnistuu monien seikkailujen jälkeen pelastamaan Bartolomeuksen oikeaan maailmaan… mutta kuinka ollakaan, iäkäs kaivonkaivaja alkaakin kaipailla takaisin A:lle.

Isä ei ihan helposti usko kirjainten maailman omituisiin tapahtumiin.

Yhdessä velhomaisen setänsä Felixin kanssa Filemon on sittemmin yrittänyt palauttaa Bartolomeusta kirjainten maailmaan, mutta toistaiseksi he eivät ole siinä onnistuneet. Ongelmallista on, että A:lle ei pääse kahta kertaa samaa reittiä. Filemonin isä ei usko poikansa juttuihin yhtään, vaan kolmikon touhut lähinnä ärsyttävät äksyä maanviljelijää.

Kirjainten maailmasta löytyy monenmoisia olentoja.

Uudessa albumissa isän mieli ehkä viimeinkin muuttuu, kun hän päätyy itse kirjainten kaikkeuteen. Vai muuttuuko? Lähde sinäkin retkelle epäuskoisen kanssa ja tutustu Filemonin surrealistiseen maailmaan! Ja jos et ole sattunut ennen lukemaan Filemonin tarinoita, ei syytä huoleen: albumin alussa ystävällinen siili kertoo, mitä kaikkea aiemmin on tapahtunut.

Filemon törmää omituisiin tapahtumiin myös kotikulmillaan.

Filemon: Epäuskoisen retki on 56-sivuinen, nelivärinen BD-albumi, ja se on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa sarjakuva- ja kirjakaupoissa, samoin kuin Story House Egmontin verkkokaupassa. Jos et pelkää yllätyksiä. loikkaa ihmeessä Filemonin matkaan!

Avainsanat