Serkkujen loputon nokkapokka

03.02.2023 Rmaki

Uudessa Carl Barksin sankarit -kirjassa parrasvaloihin astuu Akun sietämättömän onnekas serkkupoika, Hannu Hanhi!


Aku Ankan onni ei ole koskaan ollut kovin kehuttava — raha-asiat tuppaavat menemään pieleen, ja ponnistelut työsaralla tuottavat usein lopputulokseksi kaameita (ja hintavia) katastrofeja. Akun serkku Hannu on kuitenkin toista maata: onnellisten tähtien alla syntynyt hanhenpoika menestyy väistämättä arpajaisissa, eikä hänen tarvitse kuin kättään ojentaa, niin johan siihen tipsahtaa tukko rahaa.

Hannun posketon onni ottaa Akua päähän joka käänteessä

Kuten arvata saattaa, moinen onnekkuus käy kiivasluonteisen Akun hermoille. Niinpä serkukset ovat jatkuvasti sotajalalla — välillä kiistan käynnistää tarve rehvastella, toisinaan kinaa käydään Iineksen huomiosta. Varsin usein Hannun uskomaton onni ratkaisee nokkapokat hänen edukseen, mutta väliin myös Akun uutteruus palkitaan — varsinkin jos Tupu, Hupu ja Lupu hieman avittavat ärhäkkää setäänsä.

Siinä missä Hannu porskuttaa, onnettomuudet seuraavat Akua

Carl Barksin luoma Hannu Hanhi on ärsyttävyydessään yksi Ankka-sarjojen kiehtovimpia hahmoja, ja monet Hannun ja Akun taisteluista kertovat sarjakuvat ovat ajan saatossa lunastaneet paikkansa klassikoiden katraassa. Carl Barksin sankarit: Hannu Hanhi kokoaa yksiin kansiin kaikki sietämättömän onnenpekan hykerryttävimmät edesottamukset. Näissä tarinoissa Hannu pääsee osoittamaan ylivoimaisuutensa niin golfin, autoilun, kalastuksen kuin avaruusrakettienkin parissa.

Ankanpojat joutuvat usein säälimään ja auttamaan Aku-setäänsä

Carl-Barksin sankarit: Hannu Hanhi on hieno, 136-sivuinen kovakantinen kirja, ja se on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa. Lähde sinäkin jännäämään Akun ja Hannun kisailua — ystävänsä kun voi valita, mutta sukulaisia (tai naapureita) ei! Kirja sisältää tarinat: Rikas mies jos oisin, Golftaituri, Odottavan onkeen tulee kala, Kaunokaisia kaunokaiselle, Golfkilpailu, Hyvä naapuri, Kun onni kääntyy, Suuri kalastuskilpailu, Kanoottikilpailu, Rakettirieha, Veijarinvuori, Ankkalinnan mistelijuhla, Kaikkien aikojen merimatka.

Avainsanat