Punaparta pelastaa otsikkokuva

Punaparta pelastaa

16.10.2024 Rmaki

Eric Lerouge ja Varpushaukan miehistö jatkavat seikkailujaan uudessa BD-albumissa Punaparta pelastaa!

Punaparta pelastaa BD 25 kansi

Jean-Michel Charlierin kirjoittama ja Victor Hubinonin piirtämä Punaparta on ollut Suomen sarjakuvakansan suosiossa jo vuosikymmeniä. Uskomattoman tarkasti ja hienosti kuvitetut meritaistelut, värikkäät hahmot sekä kiperät juonikuviot ovat koukuttaneet suomalaisia lukijoita jo 60-luvun Nastasarjat-lehdestä alkaen, ja sittemmin Punapartaa on julkaistu monissa eri muodoissa — niin lehtien jatkosarjoina, albumeina kuin jykevinä kokoelmakirjoina. Nyt eeppinen merirosvotarina jatkuu BD-sarjassa!

Punaparta pelastaa kuva 1

Merirosvo Punaparran ja hänen ottopoikansa Ericin seikkailut ovat edenneet jo kolmanteentoista osaansa. Edellinen osa Varpushaukan salainen tehtävä päättyi tilanteeseen, jossa sankareiden laiva on jäänyt satimeen Martiniquen rannikolle, englantilaisten piirittämälle Fort Royalille. Saaren puolustajat alkavat vähitellen luopua toivosta, sillä tilanne vaikuttaa toivottomalta eikä Ranskasta ole tulossa apujoukkoja.

Punaparta pelastaa kuva 2

Eric kuitenkin keksii yhden ratkaisun pattitilanteeseen: pyydetään merirosvo Punapartaa houkuttelemaan englantilaiset toisaalle saaren ja sen asukkaiden kimpusta! Ranskalaiset viranomaiset eivät ajatuksesta riemastu, mutta pitkin hampain heidänkin on myönnettävä, että lainsuojattomien apu on nyt ranskalaisten viimeinen toivo.

Punaparta pelastaa kuva 3

Myrskyn turvin Eric ja muut entiset merirosvot pääsevätkin livahtamaan saarelta pois, mutta ranskalaisten riveissä on petturi, joka tekee kaikkensa sabotoidakseen Varpushaukan tehtävän. Ja vaikka sankarit onnistuisivatkin tavoittamaan Punaparran, mikään ei takaa, että Karibian demoniksi kutsuttu merirosvokapteeni haluaisi auttaa saaren asukkaita. Eric, Kolmijalka, ja Baba joutuvat käyttämään kaikki keinot suoriutuakseen epätoivoisesta tehtävästä…

Punaparta pelastaa kuva 4

Punaparta: Punaparta pelastaa on pehmeäkantinen, nelivärinen BD-albumi, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Punaparta pelastaa loppukuva

Avainsanat