Blake ja Mortimer 2_otsikkokuva

Blake ja Mortimer seikkailevat: Suuren pyramidin arvoitus osa 2

27.03.2024 Rmaki

Edgar P. Jacobsin hieno klassikkosarja jatkuu – uusi BD-albumi Blake ja Mortimer seikkailevat: Suuren pyramidin arvoitus osa 2 myynnissä nyt!

Suomalaiset sarjakuvan ystävät olivat jo pitkään kaipailleet Blaken ja Mortimerin paluuta, ja niinpä BD-sarja toteutti tämän hartaan toiveen viime vuonna. Blake ja Mortimer seikkailevat -sarjan avaintarinan Suuren pyramidin arvoitus ensimmäinen osa ilmestyi loppuvuodesta ja sai huiman hyvän vastaanoton – esimerkiksi kunnianarvoisa Tähtivaeltaja yltyi kehumaan albumia. Nyt julkaisemme tarinan loppuhuipennuksen “Horuksen kammio” – ratkeaako suuren pyramidin arvoitus?

Blake ja Mortimer 2_kuva1

Ensimmäisessä osassa toinen sankareista, professori Philip Angus Mortimer saapui Kairoon tutustumaan ystävänsä arkeologi Ahmed Rassim Beyn uusimpiin tutkimuksiin. Ensihetkestä alkaen Mortimerin matkakumppani Nasir aavisteli pahaa, ja pian kävikin ilmi, että muinaislöytöjä tavoitteli myös Egyptissä toimiva salakuljettajien liiga – jota johti sankareiden vanha vihollinen, eversti Olrik. Asiasta kuultuaan kapteeni Francis Blake päätti lähteä Egyptiin Mortimerin avuksi, mutta ensimmäisen albumin lopussa professori sai tietää, että Blake kohtasi matkalla kuolemansa salamurhaajan kynsissä. Mortimer vannoi kostavansa ystävänsä puolesta…

Blake ja Mortimer 2_kuva2

Toisen osan alkaessa vaikuttaa siltä, että roistot ovat pahasti niskan päällä. Mortimer ja Bey jatkavat kuitenkin sinnikkäästi tutkimuksiaan: he nimittäin etsivät salaista kammiota, joka hieroglyfien mukaan on kätketty Kheopsin pyramidin syövereihin. Kammion uskotaan sisältävän mittaamattomia aarteita, joten on sanomattakin selvää, että Olrik kätyreineen on myös kiinnostunut siitä – eivätkä he kaihda mitään keinoja päästäkseen ensimmäisinä rosmoamaan pyramidin aarteita.

Blake ja Mortimer 2_kuva3

Tapahtumiin liittyy myös sangen omintakeinen amatööriegyptologi, tohtori Grossgrabenstein. Onko kovaääninen partaherra ystävä vai vihollinen? Ja kuka on Mortimerin aavikolla kohtaama majesteettinen vanhus, joka rohkenee vastustaa Olrikin roistoja? Mortimerin on selvittävä vielä monesta kiipelistä, ennen kuin Suuren pyramidin arvoitus ratkeaa. Luvassa on yllättäviä käänteitä, napakkaa toimintaa ja ainutlaatuisia visioita – upealla, selkeällä viivalla piirrettynä.

Blake ja Mortimer 2_kuva4

Blake ja Mortimer seikkailevat: Suuren pyramidin arvoitus osa 2 on eurooppalaisen sarjakuvan aatelia, ja nyt tämä klassikko julkaistaan viimein suomeksi BD-sarjassa. 56-sivuinen värialbumi on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa kirja- ja sarjakuvakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa. Muista myös seikkailun ensimmäinen osa!

Blake ja Mortimer 2_loppukuva