Lentoemäntä ja taivaan valoilmiöt

26.01.2022 Rmaki

Oletko sinä yksi niistä, jotka ovat jo ehtineet kaivata lentoemäntä Natashaa? Jos olet, sinua voi onnitella kahdestakin syystä! Ensinnäkin omaat erinomaisen sarjakuvamaun ja toisekseen pitkä odotus on nyt päättymässä, kun Natasha liittyy Story House Egmontin BD-sarjaan!

Tammikuussa luvassa on oikea herkkupala Natashan ystäville: Caltechin kriisi -albumi vuodelta 1981 ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Tässä kahden albumin mittaisessa seikkailussa lentoemäntä Natasha ja ystävänsä stuertti Walter joutuvat kasvokkain varsinaisen kolmannen asteen yhteyden kanssa.

Mikä kumma taivaalla loistaa?

Lennolla kohti Yhdysvaltoja uutta kameraansa kokeileva Walter näkee taivaalla kummallisen valoilmiön, jota edes koneen kaikenkokenut kapteeni ei kykene uskottavasti selittämään. Koska Natashalla ja Walterilla on mantereella joitakin päivä vapaa-aikaa, he päättävät lähteä Kaliforniaan tapaamaan Caltechin tiedemiehiä, jotka ovat erikoistuneet taivaan valoilmiöiden tutkimiseen.

Myös maan pinnalla tapahtuu outoja asioita…

Matkalla länteen kaksikko kuitenkin joutuu huomaamaan, että varsin epämiellyttävätkin tahot ovat kiinnostuneet Walterin valokuvista. Mitä valoilmiöiden takana oikein on, ja miksi asiaa halutaan pimittää?

Walterin hermot joutuvat seikkailussa jälleen koville

Walthéryn luoma Natasha on yksi eurooppalaisen sarjakuvan suurimpia tähtiä. Neuvokkaan ja pelottoman lentoemännän seikkailuja on julkaistu suomeksi vuodesta 1973 alkaen. Tarinoita leimaa reipas huumori, sähäkkä toiminta…ja äärimmäisen taidokas kuvitus, oli kyse sitten lentokoneista, autoista, maisemista, kurvikkaista sankarittarista… tai oikeastaan mistä vain!

Mad-piirtäjä Sergio Aragonésin näköinen tappelupukari vainoaa sankareita tässä tarinassa

Natasha: Caltechin kriisi ilmestyy 26.1, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista sarjakuva- ja kirjakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta. Tarinan jälkimmäinen osa Epävakaat laitteet julkaistaan suomeksi vuonna 2023.

Avainsanat