Nuori Tex Willer

Nuori Tex Willer on uusi vauhdikas ja jännittävä lännensarjakuva legendaarisen Tex Willerin rämäpäisistä nuoruudenseikkailuista. Kuukausittain ilmestyvä mustavalkoinen, 68-sivuinen sarjakuvalehti tarjoaa napakassa paketissa mitä parhainta lännenviihdettä kaikille westernien ystäville.

Paluu Willerin jännittäville alkuajoille

Nuori Tex Willer sukeltaa Tex Willerin myytin alkulähteille. Vuosikymmenet Tex Willer on opittu tuntemaan rautaisena rangerina ja navajointiaanien oikeudenmukaisena päällikkönä, Yön Kotkana. Nuori Tex Willer -lehdessä palataan parikymmentä vuotta ajassa taaksepäin, kun Tex vielä ratsasti uskollisella Dynamiitti-ratsullaan kesyttömällä Lännen rajaseudulla etsintäkuulutettuna henkipattona.

Toiminnantäyteisissä seikkailuissaan nuori Tex liikkuu ikonisissa Amerikan Villin lännen maisemissa. Toisinaan hänen tiensä vie myös Rio Granden rajajoen eteläpuolelle levottomaan Meksikoon sisällissodan pyörteisiin. Luvassa on monipuolinen kattaus ammuskeluja, pakoja ja takaa-ajoja, täpäriä pelastumisia, nyrkkitappeluita, kaksintaisteluita, aarrejahtia, juonittelua sekä pieni häivähdys myös romantiikkaakin.

Nuori Tex Willer ja muut hahmot

Pitkäaikaiset Tex Willerin lukijat voivat ilokseen bongata Nuori Tex Willer-lehdessä monia vanhoja tuttuja henkilöhahmoja. Heitä ovat esimerkiksi viehättävä intiaanityttö Tesah, ahne lurjus John Coffin, luopio Sudenhammas, apassipäällikkö Cochise, kiero vakooja ja taikuri Steve Dickart alias Mefisto ja tämän petollisen lumoava sisar Lily. Lisäksi Tex tutustuu koko joukkoon uusia persoonallisia ystäviä, kuten hevosvaras Jimmy Jonesiin, kullankaivaja Dirk Smithiin ja sotilaskarkureihin Pedroon ja Migueliin.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Texin julkaiseminen alkoi Italiassa vuonna 1948, ja myös Suomessa jo 1953. Sarjan luoja, käsikirjoittaja Giovanni Luigi Bonelli (s. 1908) ja piirtäjä Aurelio Galleppini (s.1917) kehittelivät Tex-nimisestä päähahmostaan nuoren lainsuojattoman, jolla oli kuitenkin järkkymätön oikeudentunto: tämä puolusti heikkoja ja jahtasi ja ampui kuudestilaukeavallaan vain roistoja, ketkuja sekä muita rikollisia, jotka todella myös ansaitsivat rangaistuksensa. Hurjapäisen henkipaton seikkailut jäivät silti aikoinaan verrattain lyhyeen, kun Texille yllättävän pian tarjoutui tilaisuus siirtyä lain palvelukseen. Tex nimitettiin rangeriksi, ja samalla hän myös tutustui niin ikään rangerina toimivaan Kit Carsoniin, josta tuli hänen läheisin ja uskollisin ystävänsä.

Joitakin vuosia sitten Tex Willerin nykyinen pääkäsikirjoittaja Mauro Boselli (s. 1953) keksi idean uudesta, Texin värikkääseen nuoruuteen keskittyvästä sarjasta. Näin Nuori Tex Willer syntyi. Texin historiaa ei ole vielä valotettu läheskään läpikotaisin, joten mukaansatempaavia seikkailuja on kerrottavana lukijoiden iloksi vielä runsain määrin.

Nuori Tex Willer -käsikirjoittajat

Nuori Tex Willer -sarjakuvan käsikirjoittajat ja piirtäjät ovat modernin eurooppalaisen sarjakuvan huipputekijöitä. Monet heistä ovat jo entuudestaan Tex Willerin parista tuttuja. Esimerkiksi Mauro Boselli on aiemminkin raottanut verhoa Tex-maailman rikkaan henkilögallerian menneisyyteen. Hän kuvasi kiinnostavasti Carsonin nuoruudenvaiheita Tex-fanien suuresti arvostamassa klassikkotarinassa Kit Carsonin menneisyys 1990-luvun puolivälissä.

Nuori Tex Willer -sarjakuva tarjoaa suorasukaisen viihdyttäviä, ruudinkäryisiä lännenseikkailuja ripauksella karskia huumoria höystettynä. Taattua laatulukemista siis ihan jokaiselle lännenfanille!

Mikäli Tex Willerin seikkailut kiinnostaa, löydät sarjakuvat julkaisujärjestyksessä Tex Willer Kirjastosta. Villin lännen seikkailuja tarjoavat myös huumorintäyteiset Lucky Luke -sarjan sarjakuvat sekä Yhdysvaltojen historiaa valottava Lännentie.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin

Tuotteet

Showing 1–12 of 59 results, including child brands

59 Tuotetta