Valerian_otsikkokuva

Valerian ja Laureline: Siellä missä tarinoita tehdään

24.11.2023 Rmaki

Aika-avaruusagentit Valerian ja Laureline ovat täällä jälleen! Nuorekkaat sankarit seikkailevat upouudessa BD-albumissa Siellä missä tarinoita tehdään.

Suomessa jo 70-luvulla omissa albumeissaan sekä legendaarisen Zoom-lehden sivuilla seikkailleet Valerian ja Laureline ovat kaikkien aikojen rakastetuimpia sarjakuvasankareita. Tekijätiimi Pierre Christin ja Jean-Claude Mézières loivat 26 unohtumatonta albumia, jotka kertoivat Galaxityn avaruusagenttien seikkailuista. Näissä tarinoissa terhakas sankaripari matkusti avaruuden ääriin sekä maapallon menneisyyteen.

Valerian_kuva1

Varsinainen Valerian-sarja päättyi periaatteessa vuonna 2010 ilmestyneeseen albumiin Aika-avaaja, jonka lopussa sankarit pelastivat jälleen kerran koko kaikkeuden – ja muuttuivat itse jälleen lapsiksi. Kyseisen albumin jälkeen Christin ja Mézieres palasivat hahmojen pariin vielä lyhyissä, erillisissä kertomuksissa. Lisäksi muut tekijät ovat tämän jälkeen luoneet yksittäisiä erikoisalbumeita Valerianin ja Laurelinen seikkailuista.

Valerian_kuva2

Siellä missä tarinoita tehdään merkitsee käsikirjoittaja Christinin paluuta luomiensa hahmojen pariin – apunaan hänellä on tuore kuvittaja Virginie Augustin. Uusi albumi näyttää, millaista elämää nuoret Valerian ja Laureline maapallolla viettävät – he käyvät koulua kuin tavalliset teinit, eikä heillä ole muistikuvia aiemmista seikkailuistaan. Nuorten hoitaja, herra Albert, on toki tietoinen Galaxityn toiminnasta.

Valerian_kuva3

Avaruuden robottikansa delfit elää tarinoista – ja nyt niiden lähteenä käytetyt noduulit uhkaavat loppua. Hädässään koneväki kääntyy Galaxityn puoleen, sillä maapallolta on löytynyt uusi noduulilähde. Mutta myös monet muut tahot havittelevat harvinaista ainetta, ja niinpä syrjäiseen Pugutsiaan matkustaa varsin sekalainen joukkio avaruuden asiamiehiä kilpailemaan siitä, kuka saa oikeuden merkittävään noduulilöytöön.

Valerian_kuva4

Galaxityn mielestä maassa asuvilla Valerianilla ja Laurelinella on parhaat mahdollisuudet varmistaa, että harvinainen löydös siirtyy heidän hallintaansa, joten nuoret sankarit matkustavat Kaukasian kaukaiseen kolkkaan. Kuinka tiukassa tarjouskisassa käy, ja pelaavatko kaikki rehellistä peliä?

Valerian_kuva5

Valerian ja Laureline: Siellä missä tarinoita tehdään on täynnänsä ihmeen tuntua, tuttuja kasvoja ja huikeita ideoita – ja sen on suomentanut pitkään Valerianin kanssa työskennellut Juhani Tolvanen. Käsikirjoittaja Pierre Christin on laatinut albumiin erillisen tervehdyksen suomalaisille lukijoille. Värikäs BD-albumi ilmestyy 29.11, ja sen voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Valerian_loppukuva

Avainsanat