Jiihaa! Lännentie jatkaa kulkuaan nyt myös postivaunuissa!

26.07.2023 Rmaki

Klassinen lännensarjakuva Lännentie on ilmestynyt kronikkapokkareina jo kaksi vuotta — ja nyt mahtavan lukupaketin voi myös tilata!

Lännentie Kronikka 13 kansi


Italialainen Lännentie kertoo tarinoita Villin lännen valloituksesta. Sarja lähtee liikkeelle vuodesta 1804, jolloin nuori Brett McDonald saapuu etsimään onneaan uudelta mantereelta. Sen jälkeen Lännentie on kronikoinut Brettin ja tämän jälkeläisten vaiheita Yhdysvaltain kohtalonhetkien lomassa. Reippaan seikkailumeiningin lisäksi tarinat sisältävät historiallisia faktoja, eikä Amerikan valtauksen traagisia puoliakaan ole unohdettu — alkuperäiskansojen karu kohtalo nostetaan monissa tarinoissa näkyvästi esiin. Jokainen 96-sivuinen sarjakuva sisältää kokonaisen tarinan — kuljettaen samalla päähenkilöiden ja mantereen tarinaa eteenpäin.


Lännentie ilmestyi alun perin Italiassa vuosina 1967-1980 nimellä “Storia del West”, ja se on sittemmin painettu siellä moneen kertaan uudelleen. Sarjan loivat Gino d’Antonio ja Renzo Calegari — D’Antonio kirjoitti kaikki tarinat, mutta parivaljakon ohella sarjaa kuvittivat monet muutkin lahjakkaan italialaistaitelijat. Suomessa Lännentietä julkaistiin pokkareina vuosina 1975-1988. Joka toinen kuukausi ilmestyvä Lännentie Kronikka julkaisee jokaisessa numerossa kaksi alkuperäistä lehteä, ja sarjaa on ilmestynyt jo peräti 13 pokkaria.


Kertomuksissa ollaan edetty jo Yhdysvaltain sisällissodan vuosiin, 1800-luvun jälkipuoliskolle. Brettin poika Pat McDonald on varttunut aikamieheksi, ja hän elättää itsensä karjankasvattajana — mutta sodan realiteetit tunkeutuvat myös hänen elämäänsä. Pat on isänsä tapaan suoraselkäinen ja jämerä mies, joka pyrkii toimimaan oikein vaikeissakin tilanteissa. Usein konfliktit kuitenkin kärjistyvät sellaiseen pisteeseen, että mitään oikeaa ratkaisua ei yksinkertaisesti ole olemassa…


Patin ottopoika Bill Adams palveli jonkin aikaa armeijassa, mutta tällä hetkellä hän tekee töitä Pinkertonin agenttien kanssa ja pyrkii omalla tavallaan varmistamaan pohjoisvaltioiden voiton veriseksi yltyneessä sisällissodassa. Billin rinnalla seikkailee usein legendaarinen Kit Carson, ja luotettava (sekä tarkka) kumppani onkin tarpeen, kun tilanteet yltyvät kiperiksi. Tämän tästä kaksikko joutuu nokikkain etelävaltioiden asiaa ajavan viehkeän Belinda Hallin kanssa, joka pitää Billiä syypäänä veljensä kuolemaan.
Lännentie Kronikka 13 sisältää tarinat “Sissit” sekä “Keltainen myrkky”. Ensimmäisessä kertomuksessa Bill Adams lähetetään soluttautumaan Quantrillin johtamiin Etelävaltioiden sissijoukkoihin, mutta kohtalo johdattaa hänet toisen ryhmän riveihin. Toisessa tarinassa sisällissodan kohtalonhetket ovat käsillä, ja kun Belinda Hall joutuu pakenemaan jenkkejä henkensä edestä, hän päätyy tekemään matkaa yhdessä nuoren Ben McDonaldin kanssa.


Ja nyt voit siis tilata Lännentie Kronikan suoraan kotiisi.

Ja mikäli jokin aiempi numero on jäänyt sinulta väliin…

Avainsanat