Sammy Day ja Jack Attaway syvillä vesillä

24.05.2023 Rmaki

Amerikan kovimmat gorillat Sammy Day ja Jack Attaway jatkavat seikkailujaan. Aiemmin suomentamaton tarina Nuoruuden eliksiiri on nyt ilmestynyt!

Chicago on 1920-luvulla raisu paikka — gangsterit hallitsevat kaupunkia, ja kieltolakia pyritään kiertämään kaikin keinoin. Jack Attawayn yritys palkkaa henkivartijoita ja kovanaamoja niille, joilla on varaa ja tarvetta. Sammy Day on hänen ykkösmiehensä, ja yhdessä kaverukset ovatkin joutuneet suorittamaan mitä kummallisempia toimeksiantoja.

Uusin tehtävä saattaa kuitenkin olla se kaikkein omituisin: ikääntynyt pohatta on saanut päähänsä, että myyttinen nuoruuden eliksiiri on oikeasti olemassa, ja hän palkkaa Jackin ja Sammyn etsimään salaperäistä nestettä. Kaiken kokeneet gorillat eivät toki moiseen hömpötykseen usko, mutta kun nenän alla heilutellaan tuhtia setelitukkoa, työ kelpaa kyllä.

Eliksiiri on perimätiedon mukaan uponnut merille 1400-luvulla, joten vesille vie myös gorillojen tie. Reissusta ei kuitenkaan kehkeydy hauskaa huvimatkaa, sillä raihnainen miljonääri tunkee itsekin mukaan veneeseen… ja hänen oikuttelunsa meinaa saada muutenkin kiivaan Jack Attawayn polttamaan päreensä. Riittääkö edes lupaus 300 000 dollarista rauhoittamaan Sammyn pomon?

Palavat käämit eivät tietty ole merimatkan suurin haaste. Vesi kuhisee haita, minkä vuoksi uponneen karavelin tutkiminen ei olekaan ihan helppo juttu. Ja vaara uhkaa myös yläilmoista: tietyt tahot eivät halua, että ikämies onnistuu nuortumaan. Niinpä vedenpinnalla rätisevät pian konepistoolit, ja merimaisema täyttyy räjähdyksistä sekä nyrkiniskuista.


Berckin ja Cauvinin luoma Sammy on ollut suomalaisten lukijoiden suosikkisarjoja jo 70-luvulta alkaen. Kertomuksissa hurtti huumori, vauhdikas toiminta sekä yllättävät käänteet seuraavat toisiaan hengästyttävällä tahdilla. Nuoruuden eliksiiri on 48-sivuinen BD-albumi, ja se on myynnissä kaikissa hyvin varustetuissa sarjakuva- ja kirjakaupoissa sekä Story House Egmontin verkkokaupassa!

Avainsanat