Yoko kohtaa jälleen sini-ihoiset muukalaiset!

14.04.2023 Rmaki

Neuvokas Yoko Tsuno jatkaa seikkailujaan uudessa BD-albumissa. Tällä kertaa julkaisuvuorossa on klassinen Vulcanuksen ahjo, joka jatkaa sini-ihoisten avaruusmuukalaisten ja Yokon tarinaa.


Yoko tutustui Vineasta maapallolle paenneisiin muukalaisiin albumissa Matka Maan uumeniin. Seikkailun päättyessä vinealaiset jäivät maan alle rakentamaan omaa sivilisaatiotaan, ja Yoko oli saanut heidän joukostaan itselleen uuden ystävän, Khanyn.

Läksiäislahjaksi Khany antoi Yokolle palan vinealaista teknologiaa: lasikuulan, jonka on tarkoitus värimuutoksella ilmaista hetki, jolloin ihmiset voivat jälleen ottaa yhteyttä vinealaisiin. Uusi seikkailu käynnistyy, kun Yoko huomaa kuplan hohtavan — ja samaan aikaan Karibianmereltä löydetään öljynporausoperaation yhteydessä ainetta, joka muistuttaa kuulaa. Voiko kyseessä olla sattuma?

Yoko epäilee, että poraajat ovat osuneet vahingossa vinealaisten maanalaisiin rakennelmiin. Niinpä hän, Pol ja Vic matkustavat yhdessä lautalle varmistamaan asiaa. Mutta tilanne on kaikkea muuta kuin rauhallinen: vesi porauslautan ympärillä kuohuu, ja piakkoin merestä löytyy erikoinen alus, jonka sisällä makaa sini-ihoinen mies…

Näin Yoko tempautuu seikkailuun, joka vie hänet syvälle maan alle. Hän kohtaa jälleen Khanyn ja muut ystävänsä sekä saa kuulla, että vinealaiset ovat rakentamassa ylivoimaisella teknologiallaan itselleen laavasta omaa mannerta. Öljyporan puhkaistua laavaputket koko projekti uhkaa kuitenkin maanpäällistä elämää. Yokon vanha vihollinen Karpan johtaa hanketta, eikä hän suuremmin piittaa ihmishengistä. Onnistuvatko Yoko, Khany ja kumppanit estämään hirveän katastrofin?

Yoko Tsuno: Vulcanuksen ahjo on julkaistu aiemmin suomeksi jatkosarjana Non Stop -lehdessä, mutta nyt se ilmestyy ensimmäisen kerran albumina. Vulcanukesen ahjo onkin yksi Yoko-sarjan ehdottomia avainteoksia, täynnä vauhdikasta seikkailua, huikeita visioita ja upeaa piirrosta. Tämän ja muut hienot BD-albumit voit ostaa kaikista hyvin varustetuista kirja- ja sarjakuvakaupoista sekä Story House Egmontin verkkokaupasta.

Avainsanat