Lännentie vie kohti Kalliovuoria

07.09.2022 Rmaki

Uusi Lännentie Kronikka on ilmestynyt! Tuhti pokkari pitää sisällään kaksi tarinaa: Etäisiä horisontteja sekä Postivaunut.

Etäisiä horisontteja jatkaa nuoren Bill Adamsin tarinaa. Bill on menestynyt armeijassa jo siinä määrin, että hänelle tarjotaan ylennystä sekä palveluspaikkaa Kalliovuorten taakse perustettavaan uuteen linnakkeeseen. Bill oli haaveillut lomasta ja tilaisuudesta vierailla perheensä luona, mutta hän päättää kuitenkin tarttua tilaisuuteen. Yhdessä ystävänsä Wild Bill Hickokin kanssa hän lähtee johdattamaan komppaniaa kohti Kalliovuoria.

Matkaan tulee kuitenkin mutkia. Osa miehistöstä pitää Adamsia märkäkorvana, jolla ei ole asiaa johtotehtäviin. Wild Bill puolestaan törmää intiaanien uhkaamaan mormonien retkikuntaan, jonka erikoiset tavat hämmentävät pistoolisankaria… puhumattakaan siitä, että erämaan ankeissa oloissa rauhantahtoiset ja hartaat taivaltajat eivät välttämättä menesty, mikäli eivät ole valmiit tinkimään pasifistisista periaatteistaan.

Tarinassa Postivaunut newyorkilainen lehtimies Percival Allin saa kerrankin haastavan työtehtävän: hänet lähetetään laatimaan reportaasia mantereen poikki kulkevasta uudesta postivaunuliikenteestä. Idean isä John Butterfield kaavailee matkan taittuvan noin kuukaudessa, joten Allinilla on hyvin aikaa tutustua vaunuelämän hyviin ja huonompiin puoliin.

Pahaksi onneksi omapäinen lehtimies onnistuu saamaan sinnikkään vihollisen heti alkumatkasta. Big Bull -niminen öykkäri harmistuu Alliniin siinä määrin, että lähtee jahtaamaan vaunuja verenmaku suussaan. Vainolaisen ohella haastavat sääolosuhteet, huonot tieyhteydet sekä intiaanien uteliaisuus varmistavat, että Allinin matkasta tulee todellakin ikimuistoinen!

Lännentie Kronikka 8 tarjoilee 192 sivua uljasta ja perinteikästä lännensarjakuvaa. Osta pokkari lähimmästä hyvin varustetusta lehtipisteestä!

Avainsanat