Kolmen kertomuksen Lännentie

13.07.2022 Rmaki

Lännentie Kronikka 7 on nyt saapunut lehtipisteisiin ilahduttamaan kaikkia laadukkaan lännenviihteen ystäviä. Tuhti 192-sivuinen pokkari soveltuukin mainiosti lomalukemiseksi kesälaitumille, riippumattoihin tai preerian laidalle. Tavanomaisista kronikoista poiketen tämä seitsemäs Lännentie-kokooma sisältää peräti kolme erillistä kertomusta!

Pokkarin avaa dramaattinen Viimeinen kaksintaistelu. Edellisessä Lännentie Kronikassa nähtiin, miten jämy ranger Daniel Ross menetti vaimonsa kamppailussa katalaa metsistiroistoa vastaan. Nyt Ross on murtunut mies, joka ei enää pahemmin piittaa rangereiden ohjesäännöistä. Kun oma huolimattomuus ja onnettomat vastoinkäymiset johtavat Rossin lain väärälle puolelle, Pat McDonald lähtee vanhan ystävänsä perään pelastaakseen tämän hirsipuulta. Mutta onko Rossin kohtalo jo sinetöity?

Toinen kertomus Vaarallinen tehtävä saattaa yhteen nuoren Bill Adamsin ja skotlantilaisen Macin, jotka molemmat ovat päättäneet pestautua armeijan leipiin. Macin omapäisyys ja rempseä luonteenlaatu eivät oikein sovellu armeijan kurinalaiseen elämään, ja niinpä hän ja Bill päätyvät kersantti Bulletin silmätikuiksi. Jatkuva simputus ja putkassa istuminen käyvät kaverusten hermoille, joten paikatakseen mainettaan he päättävät tarjoutua vapaaehtoisiksi “erikoistehtävään”. Paha vain, että tehtävä on hiukan erikoisempi kuin he osasivat aavistaa…

Kirjan päättävä Ryöstöretkeläiset kertoo rauhallisista hopi-intiaaneista. Hopien pääasiallinen elinkeino on maanviljely, joten kun kuivuus uhkaa tuhota sadon, koko heimon tulevaisuus on vaarassa. Päällikön poika Toma haluaa osoittaa olevansa aikuinen ja lähtee suorittamaan miehuuskoetta, mutta aavikolla hän törmää sotaisiin apacheihin sekä näiden jahtaamaan karavaaniin, jota opastaa itse Wild Bill Hickok. Pelastaako Toma kalpeanaamat… ja voivatko nämä puolestaan auttaa hopeja?

Lännentie Kronikka 7 sisältää 192 sivua napakkaa, komeasti kuvitettua lännensarjakuvaa. Osta pokkari lähimmästä hyvin varustetusta lehtipisteestä!

Avainsanat