Kultaa tai kunniaa Villissä lännessä

12.01.2022 Rmaki

Kulta saa miehet uneksimaan… niin myös Villissä lännessä! Lännentie Kronikka 4 kertoo Kalifornian kultaryntäyksen aikoihin sijoittuvan tarinan, joka saa alkunsa, kun Pat McDonald yrittää auttaa ystäviään Brendaa ja tämän Bill-poikaa löytämään Brendan kadonneen puolison.

Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo, ja johtolankoja seuratessaan Pat joutuu tekemisiin kahden häikäilemättömän roiston kanssa. Nostromo ja Chato ovat päättäneet saada osuutensa lännen kulta-aarteista, eikä mikään estä heitä tavoittelemasta rikkauksia.

Mutta onko Brendan mies George yhä elossa, vai onko kultakuume vaatinut hänen henkensä? Klassisen Sierra Madren aarteen tunnelmia huokuva seikkailu sisältää yllättäviä käänteitä ja kiperiä tilanteita!

Toisessa tarinassa Pat asettuu toviksi ratsuväen linnakkeeseen, jossa onneton kahakka päätyy erään sotilaan kuolemaan. Patia syytetään taposta, ja kykenemättömänä todistamaan syyttömyyttään, hän katsoo parhaaksi lähteä pakomatkalle.
Linnakkeen uusi komentaja ei aio katsoa tapausta läpi sormien, vaan lähettää miehensä aavikolle Patin perään. Kun tilanteeseen sotkeutuu vihamielisten comanchien joukkio, ovat vaarassa Patin lisäksi myös kaikki sotilaat. Alkaa piinaava ajojahti halki polttavan aavikon. Renzo Calegarin poikkeuksellisen upeasti piirtämä kertomus tarjoilee lukijalle huikeita ruutuja ja mieleenpainuvia kohtauksia.

Lisäksi Lännentie Kronikka 4 sisältää lyhyen, hieman kevyemmän seikkailun, jossa Bill-poika tutustuu yllättävällä tavalla erääseen historian merkkimieheen.

Lännentie Kronikka 4: Kalifornian kulta * Ajojahti tarjoilee kuumottavia sarjakuvia Villin lännen valloituksesta. Osta pokkari lähimmästä hyvin varustetusta lehtipisteestä!


Avainsanat