Lännentie Kronikka 3: Unelmia Kaliforniasta!

10.11.2021 Rmaki

Kit Carson on pestautunut oppaaksi majuri Fremontin johtamalle retkikunnalle, jonka aikeena on asettua Kaliforniaan, ja kuin sattumalta myös Pat McDonald on matkalla sinne. Fremontilla on kunnianhimoinen suunnitelma vapauttaa Kalifornia Meksikon alaisuudesta, sillä aurinkoista aluetta pidetään varsinaisena luvattuna maana.

Kuten arvata saattaa, matka länteen ja kaavailtu vapautusoperaatio eivät suju ihan niin helposti kuin kelpo majuri on ajatellut. Navajot eivät katso hyvällä alueensa halki kulkevia uudisraivaajia, ja Pat uusine ystävineen joutuu pistämään kovan kovaa vastaan saadakseen karavaanin turvallisesti määränpäähänsä. Meksikolaiset eivät toki aio luopua valtaamastaan alueesta noin vain, ja kun Pat tapaa Los Angelesissa yllättäen vanhan tutun, tilanne muuttuu entistä mutkikkaammaksi!

“Oregonin reittiä” kohti Kaliforniaa aikoo suunnistaa myös leskirouva Adams poikansa Billin kanssa. Onnekseen he saavat suojelijakseen Patin, joka auttaa Adamsit turvallisesti matkaan… mutta kaikki länteen pyrkivät eivät osaa tai halua elää sopusoinnussa alkuperäisasukkaiden kanssa, ja niinpä tämäkään karavaani ei välty verenvuodatukselta.

Lännentie Kronikka 3: Kalifornian valloittajat * Karavaanit tuo lehtipisteisiin taas tuhdin annoksen klassista lännensarjakuvaa. Osta tyylikäs pokkari ja laukkaa kuuman Kalifornian maisemiin!

Avainsanat