Musta hevonen on kesän varmin voittaja!

24.06.2021 Tri Tuomio

Keskikesän ja helleaallon kunniaksi hehkuttelemme tällä kertaa sarjakuvasankaria, jonka kohdalle salama iskee kirkkaimmaltakin taivaalta. Sään suhteen epäonninen heppamme tosin kykenee onnekseen näkemään hopeareunuksen synkimmässäkin myrskypilvessä. Heikki H. Hevonen on siitä ovela tapaus. Musta hevonenhan on huumorisarjakuvana siinä määrin oveluuden juhlaa, että ukset ovat auenneet kansainvälisenkin suosion suhteen. Jos haluat nauttia Mustan hevosesi myös englanniksi, niin Dark Side of the Horse löytyy täältä.

Mustan hevosen luoja Samson eli Samuli Lintula on tuttu tämänkin kustantamon tuotteiden ystäville laajalla rintamalla. Olemme saaneet nauttia herran moneen taipuvasta viivasta muun muassa Suomen-MADin, Myrkyn ja Korkeajännityksen sivuilla. Sarjakuvan ammattilainen ei siis ole keskittynyt vain yhdessä poterossa makoiluun. Haluatko lukea aiheesta lisää? Löydät Samsonin haastattelun täältä. Mustan hevosen ensimmäiset strippikokoelmat ilmestyivät pienen ja sisukkaan Kustannusosakeyhtiö Kumioravan kautta. Ensimmäinen näistä täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Pistimme tämän klassikon uudelleen markkinoille Mustan hevosen liittyessä Storyhouse Egmontin sarjakuvatalliin ja löydät sen muun muassa verkkokaupastamme. Ja albumin esittelyn huumorinäytteineen löydät täältä.

Kymmenen vuotta ei ole kolhinut Samsonin huumoria, eli Musta hevonen on jo osoittautunut ajan hampaille immuuniksi kaveriksi. Jos tämä kokoelma ei riitä siitä todisteeksi, niin takaisin laitumelle karautti myös vuoden 2013 Musta hevonen -albumi Oodi syksylle. Sekin luonnollisesti löytyy verkkokaupastamme. Ja on pian taas erittäin ajankohtainen. Hehkuttelu ja pari valikoitua strippiä löytyy täältä.

Vuonna 2020 Musta hevonen lähti oikein kunnolla laukalle. Kokoelmia ilmestyi kaksin kappalein ja niistä Vuokrakolmio Bermudalla melkein voitti vuoden 2021 Sarjakuva-Finlandian. Tsekkaa tämä video, jos et muuten usko! Jos Mato Valtonen ei riitä vakuuttamaan sinua, niin täältäkin löytyy pätevää ja ansiokasta analyysiä. Jos vieläkään ei nappaa, niin täällä voi vilkuilla sisältöä. Ostoksille pääsee tuossa alapuolella.


Tuorein albumi kantaa syvään viiltävää ja suoraan hermoon osuvaa nimeä Sattuvaa huumoria. Sekin luonnollisesti löytyy verkkokaupastamme. Ja arvasit oikein! Sitäkin on hehkutettu täällä blogissamme! Ja lisää Mustan hevosen metkuja on luvassa! Samson on lupautunut jatkamaan sarjaansa vuoteen 2030 saakka, joten fanien on helppo myhäillä!