Syksyyn sattuvaa huumoria!

21.08.2020 Tri Tuomio

Syksy jolkuttelee pikkuhiljaa huudeille. Juuri nyt on sarjakuvahehkutteluun sopivan aurinkoista ja jopa helteistä, mutta jo huomiseksi on luvassa sadeapilviä. Sadepilviä on luvassa Heikki H. Hevosellekin, sillä pollemme kohtaa painotuoreimman albuminsa sivuilla taas koko joukon koomisia vastoinkäymisiä, joiden katraassa sade- ja ukkospilvet ovat säännöllisiä vieraita. Tämän syksyn Musta hevonen -albumi kantaakin nappiin osuvaa nimeä Sattuvaa huumoria. Kurkistetaanpa siis sen kansien väliin!

Puiden ja Heikin suhde on monisävyinen vyyhti vihaa ja rakkautta. Eikä puujalkahuumoriakaan väistellä tämän albumin sivuilla.

Vaikka Mustan hevosen huumori taipuu tummahkoon suntaan, niin tuhmuuksia ei kuitenkaan ole luvassa. Ainakaan seuraavaa esimerkkiä tuhmempia tuhmuuksia. Koko perheen mustaa huumoria siis. Allekirjoittanut ei tosin suosittele Mustaa hevosta aivan perheen pienimmille, koska suurin osa huumorista vaati varsin aikuista sivistyksen tasoa ja hoksottimistoa.

Aukeaakohan tämä pelihuumori nuorisolle?

Samson on hyvä leikkittelemään ruutujaolla. Strippien introtkin ovat oma bonusvitsien runsaudensarvensa, mutta niistä nauttiakseen pitää sijoittaa tähän albumiin. Tai lukea se kirjastossa. Tai kaivaa Suomen Kuvalehdet esiin.

Edellä mainituissa introissa viittaillaan maalaustaiteen klassikoihin taajaan ja sukkelasti, mutta onnistuupa taiteen tuottaminen sukkelahkosti Heikki H. Hevoseltakin!

Luonnollisesti myös puheen tuottaminen kuuluu hevosemme temppusäkkiin.

Vinkeitä tilanteita, koomisiin kommelluksiin hakeutumista ja äkkiväärää yleistä venkoilua siis luvassa. Päätetäänpä tämä blogiformaatiin sovellettu albumitraileri syksyisiin tunnelmiin. Pehmeä pudotus, paras pudotus.

Musta Hevonen: Sattuvaa huumoria kirja- ja sarjakuvakaupoissa 26. elokuuta 2020 alkaen! Verkkokauppamme linkki ohessa. Samaan syssyyn kannattaa toki tilata viime kevään Vuokrakolmio Bermudalla, jos ei jo löydy kirjahyllystä!

Avainsanat