Oodi syksylle!

16.10.2020 Tri Tuomio

Nyt on kiire! Lämpömittari syöksyy koti pakkaslukemia, joten syksy uhkaa vaihtua talveksi ennen kuin sarjistoimittaja ehtii kissaa sanoa. Tai siis kirjoittaa. Napatkaamme eläinkuvioista aasinsilta tämän perjantain hehkuteltavaan, joka on Musta hevonen -uusinta vuodelta 2013: Oodi syksylle. Alun perin Kumioravan kustantama huumoriklassikko on nyt siis isomman tallin heiniä.

Samson eli Samuli Lintula on takonut sarjakuvia useammassakin formaatissa, mutta strippisarjakuva Musta hevonen laukkasi nyt maailmallekin. Ja ihan syystäkin laukkasi, sillä Samsonin huumori on paitsi mustaa myös universaalia.

Visuaalinen vitsailu ainakin on helppoa käännettävää. Musta hevonen saattaa joskus laskea rimaa ihan itse, mutta lukijan ei kuitenkaan tarvitse pelätä limboilua. Aivoja kutitellaan juuri sopivasti

Kahvin voimalla kulkeville Musta hevonen tarjoaa tummia huumorihelmiä ilahtuttavan säännöllisesti.

Ihan kilteintä mahdollista huumoria Musta hevonen ei tarjoile, mutta kiltti huumori onkin tylsää. Ainakin allekirjoittaneesta. Pieni kierous piristää päivää siinä missä kahvikin.

Tämä albumi ei muuten aivan turhaan ole nimeltään Oodi syksylle. Näillä sivuilla sade vierailee melkeinpä kahvikuppia useammin.

Kuvataiteita harrastavia tahoja tämä julkaisu silittelee myötäkarvaan. Toisaalta kukapa sarjakuvia lukeva taho ei harrastaisi visuaalisia taiteita…

Miimikot saavat tämän albumin sivuilla huutia. Aivan tulee Bobcat Goldthwaitin mahtileffa Pähkähullu klovni mieleen. Tämä on tietenkin hyvä asia.

Tässä hehkuttelussa on nyt tahdolla kahden sivun verran strippejä. Tämä albumi sisältää 64 sivua, joten huumori ei todellakaan lopu heti kesken. Ja koskapa Tri Tuomion huumorintajuun ei käy luottaminen, niin Oodi syksylle todennäköisesti sisältää kymmenittäin tätä valikoimaa hervottomampia hittejä ja kenties myös hulvattomampia huteja.

Oodi syksylle löytyy 21.10.2020 alkaen sarjakuvakaupoista kautta maan. Jos haluaa päästää itsensä hankintahommissa mahdollisimman helpolla, niin tilailulinkki löytyy tuosta alapuolelta!

Avainsanat